2016. júl 25.

15+1 zene a közösségi médiáról

írta: Klausz.Melinda
15+1 zene a közösségi médiáról

poszt.jpg"Ha én rózsa volnék hamar elhervadnék, mert senki rám sem nézne csak, ha ezt posztban közölném. ... Válassz poszt vagy tétlenség" - énekli a Half Note City legutóbbi muzsikájában az énekesnő, Muzsnyai Márti. 

És valóban, amiről nincs bejegyzés, az a valóságban szinte nem is létezik. Olyannyira, hogy a lájkgyűjtés a visszacsatolás új formájává vált és ha a fiatal generációtól megvonjuk a közösségi média használatot, akkor ugyanolyan elvonási tüneteket produkálnak, mint alkohol- vagy drogmegvonás esetén. 

No de a nyári melegre való tekintettel ezúttal ne szakmázzunk, hanem nézzünk körbe zenei fronton, hogy ki hogyan viszonyul a közösségi médiához!

Kezdjük talán akkor a magyar poszt dallal!

 

 

0. Rebel Virals - Facebook Anthem

Billy Joel - We didn't start the fire című dalát írták át az egyik legelső Facebookról szóló dalban a szerzők. A nótában a Facebook poke-tól a legelső, Hot or not? alkalmazáson és további kezdeti kvízeken át a szerencsesüti és ingyenes virtuális ajándékküldökig nosztalgiázhatunk. 

 

1. Rose Muhando: Facebook Song

A kelet-afrikai gospel-énekes Rose Muhando a Facebook, twitter, Instagram és társainak veszélyeiről énekelt 2014-ben megjelent albumán. A közösségi médiát igazi katasztrófának tartja a társadalomra, amely szerinte eltávolítja a keresztényeket istentől, a házasságok felbomlásához vezet, baleseteket okoz a sofőrök figyelmetlensége miatt (mivel vezetés közben is chatelnek vagy a hírfolyamot ellenőrzik), az orvosok sem foglalkoznak úgy a betegekkel, mert ők is folyamatosan chatelnek, de a diákok is elbuknak a vizsgákon emiatt. Nem fogunk vitába szállni vele, inkább hallgassuk meg a remek muzsikát!

 

2. Shimona Kee: The Social Media Song

Simply Shimona című albumán Shimona Kee egy kedves dalt is énekel a közösségi médiáról. Nálunk abszolút befutó!!!

3. Scott Rodgers - Social Media Blues

A legjobb country nóta a közösségi médiáról egy igazi szerelmi történetet mesél el a Starbucksban történő szimpatizálástól kezdve a Twitter üzenetváltásokon át...

4. T.U.S.

A görög T.U.S. zenekar alkotta szerintünk a legjobb hip-hop / rap muzsikát a témában. Több szót nem is kell hozzáfűzni, inkább jó hangosan hallgatni!

5. Moshan - Social Media

Aki szereti az rnb stílust, annak Moshan száma lesz az ideális. Bár ez is jamaikai dancehall, finomsága magával ragadó!

6. Kona & Rupam: Facebook

A Warning című akció-vígjáték-thriller film betétdala volt Kona & Rupam nótája, amelyet nem igazán a minősége, hanem hangzása miatt idézünk. Aki szereti a bangladeshi muzsikákat, nem fog csalódni!

 

7. Rita K.C and Shiva Poudel: Facebook Ma

Szintén egzotikus dal egy nős férfi Facebook-on való szerelméről, aki tudja a sztori végét, mesélje el nekünk is!

8. Knife Party - Internet Friends

Ma már igazi klasszikusnak számít a Knife Party nótája, hiszen 2011-es, de még ma is huppoghatunk rá! Már az, aki szereti az ilyen elektronikus zenét...

 

9. Vybz Kartel - Facebook Like

Jamaikából a megmondó, börtönt is járt énekes, Vybz Kartel Facebookról szóló számát hoztuk el, no nem csak azért mert az énekes idén 40 éves, hanem mert az egyik legdögösebb, legenergikusabb dancehall nóta a témában!

 

10. Dustin & Genevieve: Circle of Life (Virtual Life)

A komédiára szakosodott énekespáros olyan zseniális hanggal megáldott, hogy vétek lenne kihagyni a felsorolásból őket. Bár ez a dal kifejezetten paródiának szánt, mégis olyan emberi tényezőket is "boncolgat", hogy mennyi emberrel nem tartanánk egyébként a kapcsolatot, ha nem lenne közösségi média. 

11. Wiz Khalifa ft. Snoop Dogg - No Social Media

Ahhoz képest, hogy Snoop Dog (bocsánat, Lion), rendszeresen oversharingel az Instagramon, itt most arról énekel, hogy "No Social Media"

 

12. Fejo - Social Media Pennu

A maláj rapet kedvelőknek kihagyhatatlan az alábbi nóta! Fordítást szívesen veszünk! ;)

13. Valentina Monetta: The Social Network Song

Ki emlékszik még arra, hogy a Bakuban megrendezett Eurovízión 2012-en az Azerbajdzsánból származó versenyző a közösségi médiáról énekelt?!? Na ugye! Mi sem emlékeztünk, de még szerencse, hogy a közösségi média nem felejt! ;)

 

14. Social Media Song 5 - Let it Shine

Hogyan csinálj dalt kommentekből? Például így és rakj rá jó kis dubstep szószt!

 

15. Comments of Love

Ha már eleged van a troll kommentelőkből, akkor fogd fel másként a negatív hozzászólásokat, avagy hogyan csinálj limonádét a citromból social media módra...

Szólj hozzá