2017. jan 19.

Hogyan készíts 360 fokos videót?

írta: Székács Alexa
Hogyan készíts 360 fokos videót?

dent_de_vaulion_360_degree_panorama.jpgMutasd meg, hogy milyen a világ a Te szemszögedből!
Manapság már nem kell, hogy mindenféle speciális eszközt vásárolj egy panoráma felvételhez, hisz már mindenki telefonja képes erre.


A 360 fokos videókhoz is elég, ha letöltesz egy applikációt. (pl. Pie), de mielőtt belekezdenél, nézzünk meg néhány hasznos gondolatot ezzel kapcsolatban!

Amire sokan nem gondolnak, hogy nem mindegy mit állítasz be kezdő látványnak. Fordulj körbe és válaszd ki, honnan induljon a körbetekintés, melyik a legmegfogóbb, legszebb „képszelet” .
Figyelni kell a mélységélesség megfelelő beállítására is. Ne legyen túl közel se túl távol a fókuszpont, mert ha kibillenünk egyik vagy másik irányba, az szokatlan és zavaró lesz a szemnek.

Használj egy tripodot (három lábú állványt)  és videózz legalább egy percen keresztül, hogy aki majd megnézi a felvételt legalább egyszer kényelmesen körbe tudjon nézni.

A facebookra ezt úgy tudod feltölteni, mint egy rendes videót, ha olyan kamerával készítetted, ami képes videó formátumban elmenteni a felvételt. (ha nem, akkor a videófájl metaadataiba töltsd be a 360 fokos fájl metaadatait)

  1. Hajtsd végre ugyanazokat a lépéseket, mint amelyekkel bármilyen más videót feltöltenél egy oldalra.
  2. A videó közzététele előtt kattints a Speciális fülre.
  3. Az Ez a videó 360°-os formátumban készült jelölőnégyzetre kattintva jelenítsd meg a 360 fokos beállítások lapfület.
  4. A 360 fokos beállítások lapfülre kattintva be tudod állítani a kamera kezdeti irányát és a videó látómezejét.
  5. Kattints a Közzététel pontra.

A fotók és a videók kereteit ugyan már sikerült áttörnünk, de ne feledd, hogy a 360 fokos videók legfeljebb 10 percesek, illetve 1,75 GB méretűek lehetnek. ;) Itt érdemes megtartani a határokat! ;)

Forrás: Facebook súgóközpont
http://www.socialmediatoday.com/social-networks/facebook-provides-key-tips-how-capture-effective-360-content

Szólj hozzá