2017. feb 10.

Jönnek a feliratos Facebook videók

írta: Székács Alexa
Jönnek a feliratos Facebook videók

top-facebook-creators.pngAkik továbbra sem kapcsolták ki, hogy automatikusan elinduljanak a hírfolyamban görgetett videók, ők hamarosan egy új funkcióval is találkozhatnak. Nem adja fel a Facebook, hogy mindenáron több időt töltsünk a videókkal (ez akár az előző bejegyzésünk előszele is lehet). 


Akik angol nyelven használják a felületet, nekik ezentúl felajánlja videók automatikus feliratozását. Ez egyelőre csak a hang alapján generálja a szövegeket, ahol valljuk be valószínűleg nem lesz 100%-os a szöveghűség, de lehetőségünk lesz ezeket javítani.

Így ha épp olyan helyen vagy, ahol nem tudod hanggal elindítani a videókat, beállíthatsz hozzá feliratot és a képi látványon túl, a tartalomból is egy kis ízelítőt kaphatsz és eldöntheted, hogy érdekel-e a teljes videó.

A videó feltöltésnél megjelenik egy Generate nevű gomb, ami azonnal elkészíti nekünk a feliratot. Ezután kockánként visszanézhetjük a videót és ellenőrizhetjük mennyire sikerült a felirat. Ha észrevesszük a hibákat, akkor azonnal javíthatjuk és menthetjük őket.

fb.png

Ugye mindenkinek feltűnt, hogy ezzel melyik nagy videó megosztót szeretné hátrébb szorítani a Facebook, ahol szintén választhatsz feliratozást? ;)

fb_1.png

Pár hónappal ezelőtt Zuckerberg említette, hogy a jövőben szeretnék a videós tartalmakat is erősíteni és kiemelt stratégiai elemként fogják használni.

Miért fontos ez ennyire?
A Facebookon olyan mennyiségű hirdetést kell már megjeleníteni, amihez nincs elég felület az oldalon. Erre lehet megoldás az, hogy a videók még nagyobb szerepet kapnak, ahol még jobban szét lehet majd osztani a hirdetéseket.

Amint ez a dolog természetessé válik a felületen, a videó végével megjelenik egy újabb érdekes videó, amiben szintén egy beágyazott hirdetés fog ránk várni.

Forrás: https://techcrunch.com/2017/01/04/facebook-video-captions/

Szólj hozzá

videó