2017. már 02.

Weboldal gyorsító tippek egy rohanó világban!

írta: Székács Alexa
Weboldal gyorsító tippek egy rohanó világban!

5750581683_3ab6951923.jpgIsmered a Slow mozgalmakat? Amik arról szólnak, hogy lassuljunk le… na ez a weboldalaknak nem lenne túl nyerő ötlet.

Sokszor azon múlik, hogy egy adott vevő vásárol-e tőled, hogy megfelelő idő alatt betöltött-e neki az oldalad. Ebben a rohanó világban semmire sincs időnk… magunkra sem. Pláne nem arra, hogy hosszúúú másodperceket várjunk egy-egy weboldal betöltésére. Így ha nincs rögtön a szemünk előtt érdeklődésünk tárgya, már keressük is a következő oldalon…

Első lépésben ellenőrizd le a weboldalad jelenlegi állapotát és mérd fel a problémákat!
Íme itt vizsgálhatod meg a honlapod teljesítményét mobileszközön is 0-100-ig. Ha 85 fölött vagy, akkor vállon veregetheted magad, az már jónak számít. Ha bőven alatta kullogsz, érdemes az oldal által kínált javaslatokat megfogadnod.
https://developers.google.com/speed/pagespeed/

A WebPageTestnél hasonló adatokat tudsz kinyerni, itt viszont a weblapod sebességét is ellenőrizheted, ami miatt - ahogy már említettük - fontos vevőket szalaszthatsz el.
https://www.webpagetest.org/

És honnan tudhatod, hogy az oldalad egyáltalán mobilbarátnak számít-e?
Kattints és teszteld: https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/

Ha nagyjából körvonalazódott benned, hogy miken kellene javítanod, akkor minél előbb állj neki, ne halogasd sokáig, mert addig is romlani fognak a statisztikai adataid!
Ha kész vagy a javításokkal, ellenőrizz le újra mindent majd tedd ezt meg rendszeresen néhány havonta, hogy folyamatosan értesülj az esetleges problémákról!

Ezután pedig lassulj le és relaxálj egyet…

 

Szólj hozzá

weboldal