2017. máj 17.

Így készíts jó videót!

írta: Székács Alexa
Így készíts jó videót!

schools-promotional-videos.jpgNem tudjuk kinek jó, vagy kinek rossz hír, de bizony a videók kora következik a közösségi felületeken. Azt mondják, hogy 2020-ig várhatóan a mobilforgalom körülbelül háromnegyedét ezzel fogjuk terhelni. Szóval ideje belevágni a videók készítésébe, hogy 2020-ra már igazán belerázódjunk. ;)

Rengeteg opció közül választhatsz, ha videót szeretnél készíteni a vállalkozásodhoz. A legegyszerűbb és talán a legköltségesebb, ha megbízol egy profi csapatot, hogy készítse el neked. Ennél még költségesebb, ha animációt szeretnél készíteni, kivéve ha olyan szerencsés vagy, hogy a családban valaki örömmel és szeretettel elkészíti neked.

Most mondunk Nektek néhány tippet, különböző esetekre.

Tegyük fel, hogy a blogodhoz szeretnél főzős vagy DIY videókat feltölteni. Elég népszerű ennél a formánál, a gyorsított 1 percben minden benne van videó. Itt arra figyelj, hogy a lehető legjobb szögbe állítsd be a kamerádat vagy a telefonodat a felvételhez és jól rögzítsd, mert bár nem is gondolnánk, de 1-1 milliméter elcsúszás főzés közben a felgyorsított videón igencsak bosszantó a szemnek. Ha kis apróságokat ragasztgatsz össze a kezed alatt, azt is érdemes előtte több szögből felvenni és kiválasztani a legjobbat. Ha valami tényleg extrán bonyolult folyamatot mutatnál be, akkor ajánlott több szögből is megmutatni a nézőidnek.

Nem csak itt, hanem minden videónál fontos a jó megvilágítás. Legyen elég fény azon a tárgyon amin éppen dolgozol, ne árnyékold be a kezeddel vagy a testeddel.

Készíthetsz feliratozott videókat is, ma már nem kell komolyabb programokhoz értened hozzá, rengeteg appot találhatsz videó szerkesztésre is.

Ha úgy döntesz hogy beszélgetős videót teszel fel, akkor a legeslegfontosabb a hang minősége. Ne legyen háttérzaj – például egy bevásárlóközpontban megfelelő mikrofont kell használnod ahhoz, hogy csak a Te hangod legyen a videón, a játékért síró kislányt az üzlet előtt már ne kelljen másnak is végighallgatnia. Érdemes inkább nyugodt, zajmentes környezetben, megfelelő távolságban tartva a mikrofont felvételt készíteni. Hallgasd vissza, vedd fel újra, ha zörög, zajos, recseg stb.

Ha informatikai céged van, vagy egy programot szeretnél működés közben bemutatni, akkor már arra is több olyan programot találsz, ami felveszi az éppen aktuális tevékenységedet a képernyőn. Ilyen például a ScreenPresso is.

Szólj hozzá

videó