2018. feb 19.

Szakmai és anyagi támogatás a Facebook közösségeknek  

írta: BDóra.
Szakmai és anyagi támogatás a Facebook közösségeknek   

directory-881420_640.jpgÉv elején jött a hír, hogy milyen változások lesznek a Facebook algoritmusában, ami nagyban befolyásolja majd a cégek életét. Most ismét egy újdonságról számoltak be, aminek a lényege, hogy a Facebook a közösségeket szakmai és anyagi támogatásban részesíti.

Facebook küldetése, hogy az embereknek lehetőséget adjon a közösségépítésre, aminek fontos része a vezetők támogatása, hiszen a hátukon viszik egy adott csoport mindennapjait, nem kis erőfeszítések árán.

A Facebook Közösségi Vezetői Programja lehetővé teszi és támogatja a világ minden tájáról érkező vezetőket, akiknek sikerült aktív és hasznos közösséget létrehozni és a továbbiakban is hisznek ennek az előmenetelében.

Mit is jelentenek ezek pontosan?

4 új funkció fogja a csoportokat segíteni, mind az adminisztrátorokat, mind pedig a csoport tagjait.

Megújult felület

A csoportba való jelentkezések kezelése egy másik felületen történik majd, ezzel egyszerűsítve ennek a menetét.

Rögzítési lehetőségek

A jövőben akár 10 hír is rögzítésre kerülhet majd a csoportban, amelyek azt a cél szolgálják, hogy minél több hasznos információ legyen szem előtt a közösségben.

Csoportszabályok

Fontos a közösség biztonságának megőrzése, ezért egy külön oldalon, bővebben nyílik majd lehetőség arra, hogy leírásra kerüljön a csoportnak a szabályzata. Ezzel megkönnyítve ennek az átláthatóságát.

Kiemelések

Minden közösségnek megvan a saját identitása, és ezzel a lehetőséggel különböző színek adhatóak majd a csoportokhoz.

Korábbi blog bejegyzésünkben már írtunk arról, hogy a csoport létrehozása, miért is olyan praktikus, főleg az új algoritmus változások közepette, úgy néz ki, hogy a Facebook is szeretné, ha nyitottabbak lennének az emberek a csoportos kommunikációra, ezért is járul hozzá most ehhez a projekthez ilyen bőkezűen.

 

De nézzük, mit takar pontosan az anyagi támogatás?

  • Nagyobb összeggel járul hozzá a Facebook, hogy felpezsdítse a közösségi média életét. A csoportok adminisztrátorait szeretnék támogatni összességében 10 millió dollárral.
  • Ennek a felosztása úgy fog kinézni, hogy 1.000.000 dollár támogatásban részesülhet 5 kiemelt közösségi vezető, a vállalat programjának köszönhetően.
  • 1000 dollár támogatás kaphat fejenként 100 vezető egy ösztöndíjprogram keretén belül.

Az alábbi linken már elérhető a pályázat az adminok számára: https://communities.fb.com

Reméljük, minél többen megpróbáltok majd pályázni és sikerrel fogtok járni!

Sok sikert kívánunk! 

 

 

Forrás:

http://besocial.hu/2018/02/facebook-admin-palyazat/

https://newsroom.fb.com/news/2018/02/investment-in-community-leaders/

https://communities.fb.com/

 

 

Szólj hozzá