2018. ápr 19.

Elindult a Facebook Local Magyarországon is!

írta: andisipiczki
Elindult a Facebook Local Magyarországon is!

local.pngAz elmúlt pár napban jópofa hirdetések tudatták a magyarokkal, hogy elindult a Facebook Local! Keresd az App Store-ban vagy a Google Playen!

Mostantól ha szeretnél egy görbe estét, nem kell a Facebook eseményeket bogarásznod, a Local nevű alkalmazás ugyanis segít felfedezni a közeli bárokat, éttermeket, látnivalókat és rendezvényeket. 

Aditya Koolwal a Facebook helyi termékmenedzsere szerint a céljuk az volt a fejlesztéssel, hogy könnyebbé tegyenek bizonyos megjelenési formákat, amik gyakoriak az összejövetelek tervezésénél. A könnyebb a kulcsfontosságú szó a témában, hiszen a „Facebook Events” alkalmazás sose szerepelt jól a letöltési listán… alig van 100 ezer felhasználója.

A Local applikáción egyelőre nem lesznek kiemelt ...

Tovább Szólj hozzá

2018. ápr 19.

Megijedtek a cégek az adatkezelési botrány miatt!

írta: BDóra.
Megijedtek a cégek az adatkezelési botrány miatt!

viber.PNG

Úgy látszik sok cég megijedt az adatkezelési botránytól, hogy a felhasználók bizalma nehogy megrendüljön a szolgáltatásukban. A Viber is tájékoztatja a használóit, hogy bizony az ő appjuk az egyik legbiztonságosabb.

Ti is kaptatok ilyen üzenetet?

 

screenshot_20180417-165910.png

 

Mit lehet tudni a Viberről?

A Viber 2010 decemberében jött ki, eredetileg az iPhone-ra, a teljes Adroidos verzió csak 2012 nyarán vált elérhetővé. Az alkalmazás nem csak telefonon, hanem asztali gépen és tableten is használható. Mobiltelefonon beépül a telefon menürendszerébe, így néhány koppintással hagyományos telefonhívásokat is intézhetünk vele. A számítógépre letöltött verzióban, Viber for Windows Desktop néven, a telefonszámunk alapján ugyan úgy elérhető ...

Tovább Szólj hozzá

viber

2018. ápr 16.

Kezeld és elemezd a közösségi média felületeidet egy irányítópulton

írta: andisipiczki
Kezeld és elemezd a közösségi média felületeidet egy irányítópulton

ket.PNGOlyan eszközt keresel, ami több felületet tud kezelni egy felületen?

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy hogyan használd a Cyfe nevű alkalmazást, ami képes egy oldalon összefogni a platformjaidat.

Miért használd a Cyfet?

Egyszerűen fogalmazva, egy analitikai eszköz, amely különböző közösségi média platformokkal integrálható, így egy felületen nyomon követheti és megismerheti az összes jelenlétéből származó mutatókat.

A dashboard sok időt és fejfájást takarít meg, mivel nem kell az egyik weboldalról a másikra ugrani, hogy megtekintse a legfrissebb közösségi médiaadatait. Ezenkívül megkönnyíti az adatok összehasonlítását. Néhány közösségi médiatábla segít más marketinges feladatok végrehajtásában, például ...

Tovább Szólj hozzá

statisztika elemzés

2018. ápr 16.

Védd magad a Facebookon!

írta: BDóra.
Védd magad a Facebookon!

facebook-257829_640.jpgAz utóbbi hetek botrányai miatt érdemes kicsit átböngészni a Facebook fiókunkat és megtenni néhány óvintézkedést annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb adatot használhassák fel rólunk.

Egyre többen törlik magukat az oldalról, mondván bármit megtudhatnak rólunk egy ilyen platformon keresztül. Minimális adatmegosztással is üzemeltethető a profilunk, nem szükséges minden adatunkat megosztani.

Elsősorban fontos odafigyelni, hogy a helymeghatározásból származó információkból mennyi minden szűrhető le rólunk. Hol vagyunk épp, mit csinálunk, mit fogunk csinálni stb. Ezt könnyen ki is tudjuk kapcsolni a telefonunkon belül a beállítások menüpontnál, illetve a Facebook appon belül is a fiókbeállításnál.

Nézzünk szét az ...

Tovább Szólj hozzá

adatvédelem internetbiztonság

2018. ápr 12.

Sarokba szorította a szenátus Zuckerberget, jönnek a mémek!

írta: Klausz.Melinda
Sarokba szorította a szenátus Zuckerberget, jönnek a mémek!

kepkivagas2.PNGA Cambridge Analytica botrány miatt két napig kérdezgette 44 amerikai szenátor Mark Zuckerberget.

Bár a meglehetősen hosszú faggatózást nehezen lehet bírni hosszú távon és bizony a szenátorok kérdései között számos olyan téma is szerepelt, ami egyértelműen bizonyította, hogy nem - igazán - tudják, hogy miről is szól ez az egész adatlopásos sztori, hogyan működik a Facebook és úgy ámblokkcuzámmen a közösségi média, Mark meghallgatásával kapcsolatban már rengeteg mém készült. Na jó, ehhez ő maga is hozzájárult, amikor elég gyakran ismételgette a "Sajnálom!" és a "Megkérdezem a kollégáimat." mondatokat...

A mémekből válogattunk:

kepkivagas.PNG

kepkivagas2_1.PNG

kepkivagas3.PNG

kepkivagas8.PNG

kepkivagas6.PNG

kepkivagas88.PNG

kepkivagas9.PNG

zuki5.JPG

zuki4.JPG

zuki3.JPG

zuki2.JPG

zuki.JPG

zuki6.JPG

zuki7.JPG

zuki9.JPG

zuki_1.JPG

 A legjobb videó...

....és a ...

Tovább Szólj hozzá

mém Zuckerberg

2018. ápr 12.

Érintett lehetsz a Facebook botrányban?

írta: BDóra.
Érintett lehetsz a Facebook botrányban?

hack.pngA Facebook sorra értesíti azokat a személyeket, akiknek a Cambridge Analytica cég vagy a This Is Your Digital Life alkalmazás illetéktelenül használta fel a profilját. Hétfőtől a hírfolyamon keresztül érkezik a tájékoztatás, amelyet a súgóközponton keresztül tudhatunk meg. Mutatjuk pontosan hol is!

Ide kattintva megnézheted, hogy Te vagy bármely ismerősöd használta-e az említett alkalmazást!


ca.png

Még nem látni a Cambridge Analytica botrány végét!

Mivel vádolják a CA-t?

Azzal, hogy több millió FB profilnak az adatait használták fel, a felhasználók tudta nélkül. Ezzel nagyban befolyásolva például a 2016-os amerikai elnökválasztást is.

Április elején lett nyilvánosságra hozva, hogy 87 millió facebook profil adatait ...

Tovább Szólj hozzá

adatvédelem adatlopás

2018. ápr 11.

Hackertámadás érte a Youtube-ot

írta: andisipiczki
Hackertámadás érte a Youtube-ot

df.pngÚgy tűnik, hogy Vevo YouTube-fiókja a hackerek áldozata lett. Számos nagyszerű zenei videót megrongáltak.

Minden idők leglátogatottabb YouTube-videója, Luis Fonsi és Daddy Yankee Despacito-ja, rövid időre eltűnt a YouTube-ról. A videó képét megváltoztatták egy maszkos bandára (a Netflix show Casa de Papel-ből), és a leírást is átírták.

Számos más népszerű előadó videója is áldozat lett. (Shakira, Chris Brown, Selena Gomez, DJ Snake, Katy Perry). Néhány még most is a hacker profilképpel és leírással érhető el. Az biztos, hogy az összes videó a Vevo tulajdonában áll, de az nem derült ki, hogy a számlához is hozzáfértek-e.

Az egyik hacker Twitteren írta , hogy csak pár scriptet használt és vicc volt az egész...

Tovább Szólj hozzá

adatvédelem hack youtube hacker internetbiztonság

2018. ápr 10.

Közösségi ügyfélszolgálat

írta: BDóra.
Közösségi ügyfélszolgálat

callcenter.jpgSok helyen gondot jelent, hogy leterhelt az ügyfélszolgálat és nem győzik a telefonokat és az e-mailek megválaszolását. Erre tökéletes segítség tud lenni a social media, ahol hasznos információkat tudunk közzé tenni és segíteni tudjuk, akár a saját márkánkat is.

Az online közösségmenedzsment feladata, hogy kezelje a fogyasztókkal zajló online kapcsolat során felmerülő kérdéseket, problémákat az alábbiak alapján:

Monitoring: a közösségimédia-felületek folyamatos nyomon követése, ellenőrzése.

Becsatornázás: a felmerülő kérdés/probléma eljuttatása a megfelelő személyhez cégen belül

Feldolgozás: problémamegoldás a már kialakult ügyfélszolgálati módszerek és eszközök felhasználásával.

Feedback: a válasz, a ...

Tovább Szólj hozzá

konfliktus konfliktuskezelés

2018. ápr 09.

A színek ereje a marketingben

írta: BDóra.
A színek ereje a marketingben

the-background-1911670_640.jpgSokat szoktunk beszélni arról, hogy milyen fontos a frappáns szöveg a hirdetésnél és milyen hashtageket és emojikat használjunk a bejegyzéseknél, hogy minél látványosabb és szembetűnőbb legyen egy poszt vagy hirdetés. Viszont a színek erejéről viszonylag keveset beszélünk. Most nézzük ezt kicsit közelebbről!

Bizony a színeknek is van pszichológiája és pszichológiai ereje, így fontos, hogy ezt megfelelőképpen használjuk akár online vagy offline megjelenésről van szó. Sokszor bizony az utcán sétálva vagy a neten barangolva, egy szín fog befolyásolni téged a döntésedben, hogy melyik termék vagy szolgáltatás mellett teszed le a voksod. Továbbá a színek ereje bizony a politikában is nagy hatással bír.

Ha jól használod a ...

Tovább Szólj hozzá

színek szín színterápia színelemzés

2018. ápr 06.

Így készíts egyedi esemény filtereket, geotagokat és kereteket!

írta: andisipiczki
Így készíts egyedi esemény filtereket, geotagokat és kereteket!

fram.pngA Facebook, Instagram és Snapchat lehetővé teszi, hogy saját „esemény-specifikus” kiegészítőket készíts. Éltél már a lehetőségekkel?

Keret készítése Facebookra

Facebookon személyre szabhatod a profil-, oldalfotóidat és a történetekre keretet is rakhatsz. Ha szeretnél egyedi eseményre szabott filtereket, amiket a résztvevők is használhatnak. Nincs más dolgod, mint Frame Studioban megtervezni ezt, amit a innen is elérhetsz. Ha megnyitod a programot akkor beállíthatod baloldalon, hogy melyik profilodra szeretnéd elkészíteni a keretet. A kiválasztás után egy PNG kiterjesztésű fájlt kell beillesztened, aminek a háttere átlátszó. Ezt a képet a canva.com oldalán is egyszerűen elkészítheted. Ha ezzel megvagy akkor beállíthatod a ...

Tovább Szólj hozzá

snapchat