2018. jan 22.

Így indíts hivatalos nyereményjátékot, hogy ne törölje le a Fb...

írta: BDóra.
Így indíts hivatalos nyereményjátékot, hogy ne törölje le a Fb...

15870574355_deb464c9e5_b.jpgA hírfolyamban minden nap látni olyan nyereményjátékot, ami több sebből is vérzik, ez hosszú távon veszélyes is tud lenni a profilra vonatkozóan, hiszen a kiugró hibák esetén az oldal az adott bejegyzést előzetes értesítés nélkül eltávolíthatja, de 2010-ben arra is számtalan példa volt, hogy az adott oldalt letörölte a Facebook.

Sokan szokták kérdezni, hogy milyen is a Facebook szabályoknak megfelelő nyereményjáték? A legnagyobb közösségi média platform szabályzata elég konkrétan meghatározza ezt:

"1. Amennyiben Ön a Facebook használatával promócióról kommunikál vagy promóciót végez (például pályázat vagy nyereményjáték formájában), Ön felel az adott promóció jogszerű lebonyolításáért, ideértve például a ...
Tovább Szólj hozzá

nyereményjáték

2018. jan 21.

Kiborult a bili egy vloggernél - avagy kell-e nekünk az influencer marketing vagy sem?

írta: Klausz.Melinda
Kiborult a bili egy vloggernél - avagy kell-e nekünk az influencer marketing vagy sem?

26993468_10156171143281941_999908596843586511_n.pngNagyon sokszor nekiálltam, hogy leírjam gondolataimat a mai korban "influencernek" tartott médiacelebekről és sok lájkot maguknak tudó, ám semmilyen egyedi jellemzőkkel nem bíró bloggerekről, vloggerekről. De most jött el ez az alkalom.

Történt ugyanis, hogy a The White Moose Cafe-hoz bejelentkezett egy vlogger lány, Elle Darby, aki mivel Dublin felé vette az irányt barátjával, írt a hotelnek, hogy több napos szállásért és ellátásért cserébe, tartalmat állít elő róluk. A hotel viszont olyannyira nem látta az ötlet értelmét, hogy nyilvános Facebook posztban, névtelenül kérdezett vissza: "Ki fogja fizetni a személyzetet? A recepciósokat, akiknél becsekkol? Ki fogja kifizetni a takarítókat, akik lecserélik az ágyneműt? A pincért, aki a ...

Tovább Szólj hozzá

blogger vlogger influencer

2018. jan 17.

Mit lehet még kihozni a hírlevélből, hogy nagyobb bevételre tegyünk szert?

írta: BDóra.
Mit lehet még kihozni a hírlevélből, hogy nagyobb bevételre tegyünk szert?

email-1345921_640.pngEgy korábbi blog bejegyzésünkben leírtuk, hogyan is kell felépülnie egy jól működő hírlevélnek. Most egy kis ötletet adunk, hogy miként is lehet a hírlevelet a legjobban kiaknázni.

Említettük, hogy a legtöbb hírlevél kiküldő rendszernél lehet időzíteni a leveleket. Ez nem csak arra jó, hogy előre elkészítsük, mielőtt szabadságra megyünk, hanem arra is, hogy egy hírlevél sorozatot hozzunk létre, ahol a frissen feliratkozottak érdeklődését fel tudjuk kelteni.

Biztos mindenki találkozott már olyannal, hogy regisztrál egy hírlevél feliratkozásnál, megadja az email címét és egy-két adatot, amit még elkérnek, pl. születésnap, majd rögtön kap is egy emailt, hasonló tartalommal, hogy Köszönjük, hogy regisztráltál ...

Tovább Szólj hozzá

2018. jan 16.

MÉM-re fel!

írta: BDóra.
MÉM-re fel!

Az interneten, social médiában mindenki futott már bele humoros jellegű képekbe, ami egy éppen aktuális helyzetet vagy egy fontos témát érint. Lehet ez politika, film, sorozat, közéleti esemény, akár egy botrányra is építhet. Na, ezek lesznek a mémek.

 A mém lényege, hogy figyelemfelkeltő, humorral, kreativitással legyen fűszerezve és egy aktuális témát érintsen, hiszen ez fogja a sikert biztosítani. Embertől emberig terjed az interneten előre nem látható ideig. Manapság már több olyan oldal is van a social médiában, ahol folyamatosan készítik az ilyen jellegű képeket, a közönség legnagyobb örömére.

Szemezgettünk mi is az elmúlt időszak legjobbjai közül az interneten, nézzétek végig, szerintünk nem bánjátok meg ;)

Az a jó ...

Tovább Szólj hozzá

mém meme

2018. jan 15.

Milyen a jó hírlevél?

írta: BDóra.
Milyen a jó hírlevél?

email-marketing-3012786_640.pngManapság mindenki email fiókja tele van már hírlevelekkel és a legtöbb nem is kerül elolvasásra vagy rögtön spam-be kerül, így pedig sose érik el a céljukat és felesleges energiaráfordítás az ezzel való munka. Na ezért nem mindegy, hogy hogyan és milyen hírlevelet küldünk ki. A következőkben ezt vesszük nagyító alá.

A legtöbb cégnél hasznos, hogy legyen hírlevél feliratkozási lehetőség az oldalon, legyen szó szolgáltatásról vagy kereskedelmi tevékenységről, de természetesen itt is vannak kivételek, ahol kevésbé van ennek létjogosultsága. Ha már eldöntöttük, hogy vállalkozásunknak szüksége van ilyen marketing eszközre, akkor ezt érdemes jól kiaknázni.

Első lépésként a hírlevél feliratkozást tegyük olyan helyre az ...

Tovább Szólj hozzá

marketing hírlevél levél közösségi média mailchimp listamester

2018. jan 14.

Új hírfolyam-algoritmus jön a Fb-ra: csökkennek az elérések, növekednek a költségeid!

írta: Klausz.Melinda
Új hírfolyam-algoritmus jön a Fb-ra: csökkennek az elérések, növekednek a költségeid!

zuck.png2017-ben már kijelentette Mark Zuckerberg, hogy határozottabban felveszi a harcot az álhírek terjedése ellen és emiatt a hírfolyamot tudatosan figyelik innentől, azonban január 11-én magyar idő szerint hajnali 3-kor egy teljesen új hírfolyamot jelentett be, ami a vállalkozások életét igencsak meg fogja nehezíteni.

A Facebooknak mindig is érdeke volt, hogy az emberek minél több időt töltsenek az oldalon, hiszen ha folyamatosan visszatérnek és több órát jelen vannak a felületen, több értékesítést tud eszközölni az oldal. Na de ezt nem hirdetések számának növelésével tudja elérni, hanem az emberek számára érdekes tartalmak megosztásával. 

Honnan tudja a Facebook, hogy mi érdekli az embereket?

Ennek több fajta mérése ...

Tovább Szólj hozzá

hirdetés változás algoritmus hírfolyam Zuckerberg

2018. jan 07.

Ismét egy ún. véleményvezér ügye zárult kötelezettségvállalással

írta: Klausz.Melinda
Ismét egy ún. véleményvezér ügye zárult kötelezettségvállalással

influencer-marketing.jpegA Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elfogadta a „With Love” Szolgáltató Kft. (korábbi nevén: Bank-Jegy Szolgáltató Kft.), valamint a Red Lemon Media Group Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Red Lemon Kft.) vállalását, amellyel – a korábbi ügyekhez hasonlóan – módosult mind Dukai Regina, mint véleményvezér (influencer) kommunikációs gyakorlata, mind a véleményvezérekkel kialakítandó marketing-együttműködésre vonatkozó szerződéskötési gyakorlat. E mellett a GVH kötelezettségként írta elő a vállalkozások számára, hogy vállalásaik alapján oktatási célú posztokat, tájékoztató anyagot tegyenek közzé. A GVH jogsértést nem állapított meg az ügyben, így bírságot sem szabott ki.

A GVH immár a véleményvezérekkel kapcsolatos ...

Tovább Szólj hozzá

facebook véleményvezér

2017. dec 13.

Ezeket kerestük leginkább 2017-ben...

írta: Klausz.Melinda
Ezeket kerestük leginkább 2017-ben...

google-76522_640.pngA jelek szerint minden napra jut egy összefoglaló, szépen egymás után hozzák ki a felületek a 2017-es összefoglalóikat. Tegnapelőtt a Youtube leggyakrabban nézett videói ról, tegnap a legnagyobb interakciókat kiváltó Facebook posztok ról, ma pedig a legkeresettebb tartalmakról írunk - ez utóbbit természetesen nem más, mint a Google állította össze. 

Mindenekelőtt nézzük meg a Google 2017-es összefoglaló videóját, amelyből kiderül, hogy idén sem más, mint a HOGYAN (HOW) keresőszó volt a leggyakoribb. Hogyan jönnek létre a hurrikánok, hogyan mentsünk kutyát / embert / házat természeti katasztrófák alatt, hogyan segítsük a menekülteket, Puerto Rico-t, Mexikót, Las Vegast és még megannyi várost, területet, ahol nem várt ...

Tovább Szólj hozzá

2017. dec 12.

A legtöbbet megosztott bejegyzések 2017-ben...

írta: Klausz.Melinda
A legtöbbet megosztott bejegyzések 2017-ben...

winners-are.jpgLegutóbb a Youtube 2017-es legnépszerűbb videói t gyűjtöttük össze, most lehull a lepel a Facebookról is...

Milyen tartalmat szeretett a legnagyobb közösségi média oldal, a Facebook közönsége 2017-ben? A BuzzSumo megvizsgálta a kérdést és vele együtt az idei évben közzétett két milliárd cikket és hozzászólást. 

2017-ben a legtöbbet megosztott tartalom

Nem árulunk el nagy titkot, ha gyorsan le is leplezzük a végeredményt, miszerint a legtöbbet megosztott tartalom a Facebookon sem volt más, mint a Youtube-on, azaz a Despacito! A zenei tartalmakat - melyek egyértelműen uralják a dobogós helyeket - kvízek, utazási beszámolók és eddigiektől eltérően politikai tartalmak is követik. 

Az idei év legtöbbet megosztott tartalma a ...

Tovább Szólj hozzá

2017

2017. dec 11.

Ezeket hallgattuk 2017-ben...

írta: Klausz.Melinda
Ezeket hallgattuk 2017-ben...

maxresdefault.jpgMinden év december elején a Youtube kihozza az év legvagányabb videóját, amely az aktuális év legnagyobb slágereit és videós tartalmait mutatja be egy az egyben. Sok vágókép, vagány hangzás, vicces jelenetek, látványos megjelenések!

Ezúttal a válogatásba kerültek többek között  Jake és Logan Paul, Lele Pons, Backpack Kid, rengeteg slime, a Fidget Spinner és természetesen a Despacito sem hiányozhat a listáról! 

 

A legnézettebb dalok 2017-ben:

youtu.png

A legnézettebb videók 2017-ben:

1. As Long As We Will Become The Dust - Oyster Masked | THE MASK SINGER 2 -  178,970,887   views

2. ED SHEERAN - Shape Of You | Kyle Hanagami Choreography -  117,923,024   views

3. Ping Pong Trick Shots 3 | Dude Perfect -  92,921,350   views

...

Tovább Szólj hozzá

2017 rewind