2017. máj 22.

Miért NE adj a kisgyermekednek laptopot vagy mobiltelefont?

írta: Klausz.Melinda
Miért NE adj a kisgyermekednek laptopot vagy mobiltelefont?

fotolia_46312822_xs.jpgAzoknak a kisbabáknak, akik folyamatosan DVD-ket, mobileszközöket néznek, a szókincsük sokkal kisebb lesz, és nehezebben tanulnak meg beszélni, mint a velük egykorúak. Számtalan kutatás bebizonyította, hogy három éves kor alatt ártalmas televíziót nézni. A sok és korai tévézés akár figyelemzavarral, vagy olvasási és számolási készségek visszamaradásával is összefüggésbe hozható. (családnet.hu, 2016.)

A beszédfejlődéshez ugyanis társas interakciókra van szükség , emiatt azoknál a gyerekeknél, akik  sok mobileszközt használnak, későbbre tolódnak a  beszédfejlődési folyamatok. Az aktívan táblagépező gyerekek első szava nem ritkán a mama helyett maga a tablet szó. Ez egy háromezer-hatszáztizennégy főt megkérdező amerikai ...

Tovább Szólj hozzá

2017. máj 21.

Melyiket tanulja meg a gyerek: a tízujjas gépelést vagy a kézírást?

írta: Klausz.Melinda
Melyiket tanulja meg a gyerek: a tízujjas gépelést vagy a kézírást?

smsg-penvsdevice-011.jpgEgyre több mesekönyvet készítenek táblagépre, sőt készült már tablet kifejezetten tipegők számára. A géphasználat miatt az oktatási rendszernek is változnia kell. Ma már egyre több speciális oktatóprogramot fejlesztenek, amely a számítógépes játékokat veszik alapul, míg a mindennapokban a gamifikáció elvei alapján ösztönzik a diákokat tanulásra.

Számos iskola próbálkozik az új technológiák meghonosításával. Belgiumban például 2012-ben (Index, 2012.) két iskola tette kötelezővé az iPad-ek beszerzését és használatát a tanulásban. A kezdeményezést ott a szülők tiltakozása miatt végül elvetették, pedig a táblagépes oktatás például Dél-Korea és Szingapúr egyes iskoláiban teljesen normálisnak számít. Sőt lassan ...

Tovább Szólj hozzá

2017. máj 19.

Mindent a Snapchatről 2. rész: Így használd jól!

írta: Bohus Dorka
Mindent a Snapchatről 2. rész: Így használd jól!

1.jpg

  1. Közvetíts élőben! : Használd a Snapchatet érdekes események, és különleges alkalmak közvetítésére (pl. 1000. vásárló, új üzletnyitás, stb.)! Követőid értékelni fogják, hiszen "real-time" jutnak hozzá céged izgalmas életének fontos pillanataihoz!
  2. Szolgáltass privát tartalmakat! : Használd a Snapchatet különleges tartalmak közvetítésére, készíts olyan képeket, videókat, melyekhez követőid más platformodon nem juthatnának hozzá! Légy kreatív, és lepd meg őket mindig valami újdonsággal!
  3. Szervezz akciókat, nyereményjátékokat! : A különböző kedvezményekért és promóciós anyagokért követőid újra és újra vissza fognak térni hozzád. Kérd meg őket, hogy készítsenek Snapchat-képet termékeddel, vagy cserébe hogy ...
Tovább Szólj hozzá

snapchat

2017. máj 18.

Betegségek a közösségi média használattól

írta: Klausz.Melinda
Betegségek a közösségi média használattól

letstalk-main.jpgA Deloitte&Touch (2016.) harmincegy országban ötvenháromezer tizennyolc és hetvennégy év közötti okostelefon-tulajdonost kérdezett meg. A felmérés szerint a felhasználók negyven százaléka az ébredés utáni első öt percben a telefonjához nyúl, amin először az üzeneteket majd az emaileket ellenőrzi. A felhasználók átlagosan negyvenhét, ezen belül a tizennyolc-huszonnégy év közöttiek nyolcvankét alkalommal nézik meg készüléküket a nap folyamán. A lefekvés előtti utolsó öt percben a megkérdezettek harminc százaléka ellenőrzi a készüléket. Ha nem így történne, SMSD azaz közösségimédia-stressz szindróma lépne fel a szervezetében.

A közösségimédia-stressz szindróma (Social Media Stress Disorder vagy másnéven az SMSD) alatt ...

Tovább Szólj hozzá

2017. máj 18.

Mindent a Snapchatről 1. rész: A számok...

írta: Bohus Dorka
Mindent a Snapchatről 1. rész: A számok...

3_1.jpgBizonyára már mindannyian találkoztunk a "Snapchat-jelenséggel", mely 2011-ben indult hódító útjára és azóta az Evan Spiegel Bobby Murphy , és Reggie Brown által alapított startup világcéggé nőtte ki magát, mely jelenleg több mint 20 nyelven elérhető, és az egyik legsikeresebben működő vállalkozás (melyet még nem vásárolt fel a Facebook -2013-ban a közösségi oldal 3 milliárd dolláros ajánlatát utasította vissza a startup- ). Sőt! A folyamatosan növekvő cég 2017 elején tőzsdére lépett, melyet az utóbbi idők egyik legizgalmasabb eseményeként tartanak számon a techvilágban.

 

A Snapchat számokban

A Snapchat jellegéből adódóan mobil- illetve tabletapp, melynek lényege az azonnali kép-videó- és szövegmegosztás, ...

Tovább Szólj hozzá

snapchat

2017. máj 17.

Így készíts jó videót!

írta: Székács Alexa
Így készíts jó videót!

schools-promotional-videos.jpgNem tudjuk kinek jó, vagy kinek rossz hír, de bizony a videók kora következik a közösségi felületeken. Azt mondják, hogy 2020-ig várhatóan a mobilforgalom körülbelül háromnegyedét ezzel fogjuk terhelni. Szóval ideje belevágni a videók készítésébe, hogy 2020-ra már igazán belerázódjunk. ;)

Rengeteg opció közül választhatsz, ha videót szeretnél készíteni a vállalkozásodhoz. A legegyszerűbb és talán a legköltségesebb, ha megbízol egy profi csapatot, hogy készítse el neked. Ennél még költségesebb, ha animációt szeretnél készíteni, kivéve ha olyan szerencsés vagy, hogy a családban valaki örömmel és szeretettel elkészíti neked.

Most mondunk Nektek néhány tippet, különböző esetekre.

Tegyük fel, hogy a blogodhoz ...

Tovább Szólj hozzá

videó

2017. máj 16.

Hogyan csökkentsük a közösségi média stresszt?

írta: Klausz.Melinda
Hogyan csökkentsük a közösségi média stresszt?


maxpixel_freegreatpicture_com-social-social-network-service-social-networks-1206614.pngAz elsőre furcsának tűnő kérdés sajnos nem újkeletű.  A közösségimédia-stressz szindróma (Social Media Stress Disorder vagy másnéven az SMSD) alatt a technológiai eszközök , a Facebook, Youtube, Twitter, Pinterest vagy éppen az Instagram okozta mindennapi stresszt értjük . Számos orvosi tanulmány foglalkozik már a közösségi média okozta feszültség és szorongás tüneteinek kutatásával.

Az edinburgh-i Napier Egyetem  kutatási eredményei szerint (BBC, 2011.) minél több ismer ő ssel rendelkezik valaki é s min é l t ö bb id ő t tölt a Facebookon, ann á l nagyobb stresszt é l á t. A feszültség jellemzően abból fakad, hogy a közösségi média felhasználói úgy élik meg, mintha figyelné őket a „nagy testvér” és mintegy ...

Tovább Szólj hozzá

2017. máj 16.

Fuss össze barátaiddal a virtuális térben! Itt a Facebook Spaces Beta!

írta: Székács Alexa
Fuss össze barátaiddal a virtuális térben! Itt a Facebook Spaces Beta!

messenger-call.pngA családunkkal és barátainkkal töltött pillanatok, fontosak az életünkben, de sajnos nem mindig tudjuk kivitelezni, hogy fizikailag is egymás társaságában legyünk. Itt jön képbe a virtuális valóság varázslata!

Sok olyan dolog van, amire azt hisszük, hogy még nincs, és mégis van. Ilyen például a Facebook Spaces nevű alkalmazás, ami egy új VR app. Itt találkozhatsz barátaiddal, családtagjaiddal virtuális környezetben és különböző szórakoztató „programokat” is csinálhattok. Az Ocolus Store-ból (innen: https://www.oculus.com/experiences/rift/1036793313023466/ ) már le is tölthetitek a béta verziót.

Maradj önmagad virtuálisan is.
Nagyon egyszerű létrehozni a saját személyiségedet a Facebook Spaces-en. A fényképeid alapján hoz ...

Tovább Szólj hozzá

virtuális valóság AR

2017. máj 15.

Keresés emojikkal

írta: Székács Alexa
Keresés emojikkal

emoji-love.jpgAkár szeretjük, akár nem, az emojik (mert nem mindegy, hogy emotikon vagy emoji) bizony elég népszerű kommunikációs formává váltak. Tény, hogy sokkal kevesebb karaktert kell felhasználnunk, kifejezhetjük vele érzéseinket, amiket hosszasan szavakba is önthetnénk, de miért tennénk, ha van rá egy jelünk? A legtöbb helyen – talán a LinkedIn kivételével – már elfogadott forma.

Különösen a Twitteren, ahol meghatározott karakterszámmal kommunikálhatunk a világ felé. Mostantól nem csak kifejezheted magad vele, de keresőként is funkcionál, mely elérhető asztali gépen és mobilon is. Nem kell mást tenned, csak a keresőbe beírnod a megfelelő jelet, vagy jelkombinációt és visszakapsz egy listát, ami megmutatja, hogy milyen szövegkörnyezetben ...

Tovább Szólj hozzá

emotikon emoji

2017. máj 13.

Youtube újdonságok: Superchat, előzmények és indexkép-csere

írta: Székács Alexa
Youtube újdonságok: Superchat, előzmények és indexkép-csere

youtubesuperchat-13-1484305909.jpgMinden folyamatosan változik és megújul. Ezt vagy szeretjük, vagy nem. Mutatjuk az aktuális, közelmúltban létrejött újdonságokat, amiket a Youtube-on használhatsz.

Super Chat
Arról már biztosan értesültél, hogy a Youtube-on is be tudsz jelentkezni élőben. De azt vajon tudtad-e, hogy adakozhatnak is neked közben? Ehhez nem kell más csak egy külső program, amit a Live Stream-hez kapcsolunk. Ezután mindenki, aki adományt küld neked a PayPal-odra, feldobja videó közben a nevét, Te felolvasod és megköszönöd neki, így Te is és ő is boldog lesz.

A Super Chat valójában egy kis dollár jel, amire ha rákattintunk, kiválaszthatjuk, hogy mekkora összeget szeretnénk adományozni. Minél nagyobb összeget választasz, annál biztosabb, hogy kiemelkedsz ...

Tovább Szólj hozzá