2017. jan 20.

Kifogytál az ihletből? Segítünk!

írta: Székács Alexa
Kifogytál az ihletből? Segítünk!

unnamed.pngSokan hatalmas lendülettel és ötletekkel vágnak bele vállalkozásukba!

Legalább 100 könyv, 25 marketing konferencia és vagy 100.000 marketinges videó elfogyasztása után, úgy érezzük, na most akkor belevágunk, végre kiírhatjuk magunkból a hónapok óta lejegyzetelt terveinket. Elkészül a honlap, a facebook oldal, eltelik néhány hét és hirtelen a rengeteg jegyzet és ötlet elfogy, a lendület kicsit alább hagy, sokan kétségbeesetten kutatják, miről posztolhatnának vagy írhatnának még blogjukon. Ha Te is úgy érzed, kezd kicsit rád ijeszteni a kiégés, íme néhány hasznos tipp!

 1. Nézd vissza mik voltak a legnépszerűbb bejegyzéseid és a 3 legsikeresebből indulj ki újra!
 2. Készíts egy jópofa infografikát! Nem kellenek ide mindig a szavak! ...
Tovább Szólj hozzá

2017. jan 19.

A 3 legtipikusabb közösségi média hiba

írta: Janni Anikó
A 3 legtipikusabb közösségi média hiba

top-3-mistakes-b2b1.jpgA közösségi média lehet egy eszköz, de akadály is. Ha nem értjük, hogy milyen hatásai vannak, és milyen károkat eredményezhet, ha rosszul használjuk ezeket a felületeket, akkor hosszú távon gátolhatja az életünket. Szerencsére a tipikus hibákat könnyű megelőzni, mutatjuk hogyan!

 

 1. Érzéketlen vagy a hozzászólásokra

A hozzászólások kezelése nehéz dolog, mivel ha valaki negatív kritikát ír a cégünkről, akkor szeretnénk, ha ezt mások nem látnák. A legnagyobb hibák között szerepelhet, ha töröljük, de az is, ha nem reagálunk rá. Tegyük fel, hogy hetek telnek el egy hozzászólás és a reakciónk között. Ilyenkor érdemes átgondolni, hogy kell-e még vele foglalkozni, ha pedig ezt tesszük, akkor semmiképpen ne töröljük, ...

Tovább Szólj hozzá

2017. jan 19.

Hogyan készíts 360 fokos videót?

írta: Székács Alexa
Hogyan készíts 360 fokos videót?

dent_de_vaulion_360_degree_panorama.jpgMutasd meg, hogy milyen a világ a Te szemszögedből!
Manapság már nem kell, hogy mindenféle speciális eszközt vásárolj egy panoráma felvételhez, hisz már mindenki telefonja képes erre.


A 360 fokos videókhoz is elég, ha letöltesz egy applikációt. (pl. Pie), de mielőtt belekezdenél, nézzünk meg néhány hasznos gondolatot ezzel kapcsolatban!

Amire sokan nem gondolnak, hogy nem mindegy mit állítasz be kezdő látványnak. Fordulj körbe és válaszd ki, honnan induljon a körbetekintés, melyik a legmegfogóbb, legszebb „képszelet” .
Figyelni kell a mélységélesség megfelelő beállítására is. Ne legyen túl közel se túl távol a fókuszpont, mert ha kibillenünk egyik vagy másik irányba, az szokatlan és zavaró lesz a szemnek.

Használj egy ...

Tovább Szólj hozzá

2017. jan 18.

Facebook tippek kezdőknek

írta: Székács Alexa
Facebook tippek kezdőknek

181386_a551_4.jpgHa még csak most tervezed, hogy vállalkozásodnak indítasz egy Facebook oldalt, akkor érdemes végigvenned velünk a kezdőlépéseket!

 1. Az első fontos lépés, hogy meghatározd, ki a célközönséged!
  2. Fogalmazd meg magadnak, mit szeretnél a facebook kommunikációddal elérni, mik a céljaid.
  3. Ha a fejedben már kialakult egy tematika, akkor csatold a honlapodhoz az oldalt, hogy mérni tudd az onnan beérkező látogatókat.
  4. Szerezz be szuper jó minőségű fotókat, ugyanis gondolj bele, hány száz vagy ezer képet látsz a 24 óra folyamán? Na ebből a tömegből kell Neked kitűnnöd!
  5. Legyél felhasználóbarát, nézd meg minden nap, hogy érkezett-e üzenet vagy hozzászólás és lehetőleg 1 napon belül válaszolj nekik.
  6. Nagyon sok múlik a letisztult ...
Tovább Szólj hozzá

2017. jan 11.

Snapchat: használni vagy nem használni?

írta: Janni Anikó
Snapchat: használni vagy nem használni?

snapchat.jpgAz emberek többsége regisztrál a Facebook-on, az Instagram-on, esetleg a LinkedIn felületen, de valószínűleg utóbbiak már a többségen kívül állnak. A fiatalok számára azonban már a mindennapi közösségi média használathoz tartozik a Snapchat is.

Mi is az a Snapchat?

Egy szöveg, kép és videó megosztó alkalmazás, de sokkal egyedibb, mint a versenytársai. Az úgynevezett snap-ek csak pár másodpercig láthatóak, olvasás után megsemmisülnek. 2011-óta hasonló utat járt be, mint a Facebook, mivel a Snapchat is rövid időn belül milliók népszerűségét nyerte el, bár legtöbb felhasználója a 35 év alatti korosztályhoz tartozik.

Sokak számára a közösségi média egyfajta színpad, ami lehetővé teszi számukra, hogy a legjobb oldalukat ...

Tovább Szólj hozzá

snapchat

2017. jan 09.

5 dolog, amit a tartalommarketingben csinálnod kellene idén

írta: Janni Anikó
5 dolog, amit a tartalommarketingben csinálnod kellene idén

20170104_5_dolog_tartalommarketing_2.jpgBizonyára ti is olvastátok már az előrejelzéseket, hogy 2017-ben érdemes a tartalommarketinget használni. Ezért nem is próbálunk meggyőzni, inkább mutatunk néhány dolgot, amivel hatékonyabbá teheted az idei éved.

 

 1. Az üzenet a cél

A marketingben olyan sok tartalmat hozunk létre naponta, hogy hajlamosak vagyunk megfelejtkezni arról, hogy az üzenet a cél. Például, ha posztolunk a Facebook-on vagy írunk egy blog bejegyzést, akkor nem figyelünk rá, hogy milyen üzenetet közvetítünk, csak arra, hogy összességében elégedettek legyünk a tartalommal.

Képzeld el, hogy a versenytársad is ír egy blogbejegyzést, azonban figyel arra, hogy annak az üzenete támogassa a marketing kampányt, így a megfelelő kulcsszavakat fogalmazza bele, ...

Tovább Szólj hozzá

PR tartalommarketing

2017. jan 04.

2017-ben a videós tartalom fog tarolni!

írta: Janni Anikó
2017-ben a videós tartalom fog tarolni!

20161229_a_video_a_jovo.jpgA videó mindenütt jelen van a közösségi média felületeken. Amikor megnézed a Facebook-ot, az egyik barátod élő adásban van, ha sütni szeretnél valamit, akkor megnézed a YouTube-on a receptet, a hétvégi buliról pedig te is készítesz videót a Snapchat-re.

A Facebook és a Snapchat mindegyike több mint 8 milliárd napi videó megtekintéssel büszkélkedhet, a YouTube-on pedig naponta több mint 1 milliárd felhasználó van jelen. Az előrejelzések szerint a következő években a videók alkotják az internetes forgalom nagy részét.

Tarts lépést te is a trendekkel!

 

Ma már szinte minden social media felületen lehetőség van videós tartalmakat közzé tenni, és a népszerűségének köszönhetően érdemes használni is. Mielőtt azonban ...

Tovább Szólj hozzá

videó

2016. dec 25.

5 marketing trend, amire figyelj 2017-ben!

írta: Janni Anikó
5 marketing trend, amire figyelj 2017-ben!

41559_copy_1_newyear2017-01.jpgNehéz megjósolni a jövőt az online marketing eszközök folyamatos változása és az újdonságok megjelenése miatt, de mindenképpen kell egyfajta előrejelzés, hogy meg tudjuk tervezni a 2017-es év kampányait. Vannak olyan trendek, amikről feltételezhetjük, hogy folytatódni fognak a következő évben is.

Mutatunk öt olyan dolgot, amit tarts szemmel jövőre is!

 

 1. Részletes tartalom

A tartalommarketing növekedett az elmúlt években, idén különösen nagy előrelépést tett. Az már nem elég, ha erős kulcsszóval és linkkel rendelkezünk, a tartalomnak is relevánsnak kell lennie. Emellett a célközönség is érzékenyebb lett, így a szövegeinket is meg kell tanulni megfelelően célozni, és olyan stílusban megfogalmazni, amely a ...

Tovább Szólj hozzá

2016. dec 15.

Hogyan legyen az unalmas téma is lenyűgöző?

írta: Janni Anikó
Hogyan legyen az unalmas téma is lenyűgöző?

20161214_hogyan_legye_2_1.jpgAzt gondolhatnánk, hogy a szövegek vagy social media tartalmak írása mindig izgalmas, azonban bőven akad olyan téma, ami unalmasnak mondható.

Sokszor szembesülhetsz vele, hogy amin dolgozol, az száraz vagy érdektelen, legyen szó sajtóközleményről, blog bejegyzésről vagy akár prezentációk készítéséről. Mindezek ellenére, fel kell keltened a közönség figyelmét úgy, hogy az unalmas témát is lenyűgözővé varázsolod. Mutatjuk, hogyan csináld!

 

Tájékozódj és tanulj!

A pénzügyi, mikrobiológiai, világítástechnikai vagy néhány kutatási téma nem mindenki számára vonzó, de ahhoz, hogy megbízható hang legyél a témában és értsd, amiről írni szeretnél, tájékozódnod kell. Olvass minél többet, nézd meg a legfrissebb ...

Tovább Szólj hozzá

2016. dec 13.

4 tipp, hogy feltűnést kelts az Instagram-on

írta: Janni Anikó
4 tipp, hogy feltűnést kelts az Instagram-on

4_instagram_tipp.jpgAz Instagram a közelmúltban már félmillió hirdetővel rendelkezett. Ennek ellenére sokan még mindig nem tudják megfelelően beállítani a hirdetéseiket, így nem hatékony a kampányuk. Íme néhány tipp, ami segítségedre lehet!

 

 1. Aktualitások

Az Instagram egy egyszerű képszerkesztő alkalmazásként indult, amely a szűrők bevezetésével az egyik vezető képmegosztó applikációvá nőtte ki magát. Ha szeretnél itt hirdetni, akkor éppen ezért nagyon kell figyelned a látványra. Alkalmazni kell minden olyan újdonságot vagy népszerű képbeállítást és szűrőt, amit a célközönséged is használ.

 

 1. Fókuszban az első két sor

Az alkalmazás legfontosabb eleme a kép. Ennek ellenére ne felejtkezz el a szövegről, mert ettől válik ...

Tovább Szólj hozzá