2018. már 22.

Milyen adatokhoz férnek hozzá a Facebook alkalmazások?

írta: BDóra.
Milyen adatokhoz férnek hozzá a Facebook alkalmazások?

fb_2.pngFelröppent a hír a Facebook tájáról egy igen kellemetlen  adatlopási botránnyal kapcsolatban, miszerint 50 millió ember adataihoz fértek hozzá egy alkalmazáson keresztül.

Mi lesz ennek a vége? Javasoljuk, hogy nézz rá Te is a saját felületedre, hogy milyen alkalmazásoknak adtál eddig hozzáférést a személyes adataidhoz!

 

Mutatjuk, hogy hol tudod ezt megnézni:

  • Jobb felső sarokban a nyíl legördítésénél találod a beállítások menüpontot, kattints rá!
  • Itt baloldalon találod az adatvédelmet.
  • Ennek a lekattintása után láthatod, hogy milyen alkalmazásoknak adtál hozzáférést, és használhatják a Facebookon elérhető személyes adataidat.

alkalmazas.PNG

Mit tudsz tenni ellene?

A korábban leírt lépésekben az alkalmazás ...

Tovább Szólj hozzá

alkalmazás

2018. már 22.

Mark Zuckerberg közleménye az adatbotrányról

írta: andisipiczki
Mark Zuckerberg közleménye az adatbotrányról

16176889_112685309244626_578204711_n.jpgA héten a New York Times információi szerint közel 50 millió Facebook felhasználó személyes adataihoz jutott hozzá a Cambridge Analytica nevű adatelemző cég. Mark Zuckerberg a Facebook alapítója és tulajdonosa ma egy közleményt adott ki a saját profilján. 

„Szeretnék megosztani egy friss információt a Cambridge Analytica helyzetről- beleértve a már megtett lépéseket és a következőket is a fontos kérdés megoldására.

Az a felelőségünk, hogy megvédjük az adataitokat és ha ezt nem tudjuk akkor nem érdemes csinálni. Azon dolgoztam, hogy megértsem, hogy mi történt és meggyőződjek róla, hogy nem történik meg ez újra. A jó hír, hogy megelőzzük a bajt, hogy ezek megtörténjenek újra, évekkel ezelőtt megtörténtek ...

Tovább Szólj hozzá

biztonság adatvédelem botrány Zuckerberg

2018. már 21.

A Z-generáció elhagyja a közösségi médiát?

írta: andisipiczki
A Z-generáció elhagyja a közösségi médiát?

zgen_1.pngA „Z” generáció, vagyis az 1990-es évek közepén és a 2000-es évek elején született emberek 34 százaléka azt állítja, hogy rendszeresen kikapcsolja a közösségi médiát, és 64 százalékuk mondja, hogy szünetet tartanak a platformokról - derül ki a Hill Holliday kutatásból.

A kutatásból az is kiderül, hogy elég ellentmondásos a generáció szemlélete:

  • 41%-uk a közösségi médiától idegesek, szomorúak és depressziósak lesznek, míg 77%-uk azt nyilatkozta, hogy több az előnye, mint a hátránya a használatának.
  • 22%-a a válaszadóknak azt mondta, hogy a közösségi média visszaatartja őket, de 71% állítása szerint pozitív hatással van a kapcsolataira.
  • 29% negatív hatásokról számolt be az önbecsülésükkel kapcsolatban, de ...
Tovább Szólj hozzá

z-generáció

2018. már 20.

Így töröld közösségi média felületeidet, hogy valóban törlődjenek...

írta: andisipiczki
Így töröld közösségi média felületeidet, hogy valóban törlődjenek...

fbalgo_1.pngA közösségi médiában nagyon vékony a határ a hasznosság és a függőség között. Elhatározni, hogy törlöd a fiókod és meg is tenni... nem egyszerű történet. A platformok nagyon ragaszkodó típusok, hiszen szinte mindent tudnak rólad, ezért is nehéz megválni tőlük. Íme néhány tipp, hogyha mégis „megszabadulnál” a közösségi médiától. (Ha csak egy kis időre is)

Facebook

Ha már függesztetted valaha a fiókodat, akkor észrevehetted, hogy a következő bejelentkezéskor minden „visszaállt” az eredeti állapotába, mintha mi sem történt volna. Ennek az az oka, hogy a felfüggesztés nem egyenlő a törléssel. Ha deaktiválod a fiókod akkor csak elrejted a profilodat mások elől, ezzel érintetlenné válik a Facebook szerverén. Ennek ...

Tovább Szólj hozzá

függőség törlés internetfüggőség

2018. már 20.

Esik a hírek megjelenése a Facebookon...

írta: andisipiczki
Esik a hírek megjelenése a Facebookon...

fbalgo.pngJanuárban a Facebook kiadott egy közleményt miszerint csökkentik a hírek áramlását a hírfolyamon, helyette és az ismerősök/rokonok bejegyzéseit helyezik előtérbe. Valójában már egy éve drasztikusan esik a hírek megjelenése.

A Parse.ly adatai legalábbis azt mutatják, hogy a 2016-os amerikai elnökválasztást megelőzően a webhelyek forgalmának több, mint 40%-a érkezett a Facebookról. 2017 év végére ez az arány kevesebb, mint 26%-ra csökkent. Ez a tendencia valószínűleg folytatódik, ahogy a Facebook is változtatja az algoritmusát.

A Recode által támogatott februári konferencia keretében Adam Mosseri a hírcsatorna főnöke elmondta, hogy az elkövetkezendő hónapokban a hírek a hírcsatornának tartalmának nagyjából 4 százalékát ...

Tovább Szólj hozzá

algoritmus hírfolyam edgerank

2018. már 18.

9 tipp, hogy hogyan növeljük az organikus elérést a Facebookon!

írta: BDóra.
9 tipp, hogy hogyan növeljük az organikus elérést a Facebookon!

nextgov-medium.jpgFacebook algoritmus változás ide vagy oda, törekedni kell az organikus elérések növelésére, hogy ne kelljen minden pénzünket a hirdetésekbe ölni. Erre hozunk most néhány tippet, miként is lehet ezt egy kicsit felpörgetni anélkül, hogy hatalmas összegeket költenénk el a kampányokra

  • Kérdezz! – olyan kérdést tegyél fel, amivel válaszra ösztönzöd az olvasót. Például egy étteremnél, „Te is imádod a palacsintát?”, a bejegyzés szövegét még ki lehet egészíteni azzal, hogy „Várjuk szeretettel a Te kedvenc édességed képét is hozzászólásban!” Ez, ha jól sikerül, interakciót lehet generálni az oldalon.

 

  • Együttműködések – érdemes keresni olyan céget, akivel ki tudjátok egészíteni egymás szolgáltatását, ezzel ...
Tovább Szólj hozzá

2018. már 14.

Álláskeresés a Facebookon?

írta: BDóra.
Álláskeresés a Facebookon?

facebook-3157981_640.jpgIgen, ma már ezt is lehet! J Eddig külön csoportokhoz kellett csatlakozni, amelyek akár szakmára lebontva lettek létrehozva, azért, hogy a kereslet és a kínálat minél gyorsabban megtalálja egymást. Ma már ez még könnyebbé vált…

A megfelelő szakember megtalálása sosem egyszerű, ezért ezt a folyamatot szeretné megkönnyíteni a Facebook és bevezettek egy olyan új funkciót, ami nagyon kedvezően hathat a vállalkozások munkaerő bővülésére.

Az új álláskönyvjelző https://www.facebook.com/jobs vagy a Marketplace „Állások”-nál lehet keresgélni és a bal oldalsó sávban szűrőket is be lehet állítani, hogy könnyebben megtaláljuk az érdeklődésünknek és képzettségünknek megfelelő pozíciót. Az álláshirdetések ugyan úgy ...

Tovább Szólj hozzá

munka állás munkakeresés munkahely

2018. már 12.

Kreatív hirdetési megoldások

írta: BDóra.
Kreatív hirdetési megoldások

kreativ2.PNGMindenhol csak azt hallani, hogy „Hirdetni, hirdetni és hirdetni!” ez a legfontosabb, hogy elérjük a közönséget. Ez részben így is van, csak nem mindegy, hogy ezt miként tesszük. Lehet, hogy nagyobb sikereket is el tudnánk érni, ha egy kis kreativitással megbolondítanánk a hirdetéseinket.

Kezdjük is rögtön egy nagyobb cég ötletével, ami 72%-al megnövelte a vászonmegtekintések számát. Az egyik társaság a Royal Caribbien virtuális túrára vitte az érdeklődőket az új hajója avatása alkalmából. Gyönyörű panorámaképekkel a tengeri létről, a 10 szintes csúszdaparkon át a robotcsaposig és a csodálatos kilátásról szolgáltatott élményt. Átlagosan 72 másodpercig nézték a videót az emberek.

 

Összeszedtünk néhány ...

Tovább Szólj hozzá

2018. már 09.

Diákok sztrájkoltak az internetfüggőség ellen

írta: BDóra.
Diákok sztrájkoltak az internetfüggőség ellen

igromania-1894847_640.jpgKevesekről mondható el a mai világban, hogy ne okos telefont használnának, és ne lenne rajta internet előfizetés. Ez önmagában nem is lenne probléma, hiszen a technológia fejlődik és ezzel fontos lépést tartani. Viszont ennek a túlzott használata komoly kérdéseket vet fel. Vajon hova vezet majd az állandó internetezés és eszközfüggőség?

Erre a problémára már a Standfordi Egyetem hallgatói is felfigyeltek és felszólították az Apple-t március elején ( PcMag ), hogy vezessenek be olyan fejlesztéseket, amivel a felhasználók kevesebbet tudják, illetve korlátozottabban tudják használni a telefonjukat. A hallgatók azt kérték a probléma orvosolására, hogy a Repülőmódhoz hasonlóan hozzanak létre olyan funkciót, ami korlátozza a ...

Tovább Szólj hozzá

internet függőség gyerekek internetfüggőség internetfüggő

2018. már 07.

Vége a kettős hírfolyamnak a Facebook-on!

írta: BDóra.
Vége a kettős hírfolyamnak a Facebook-on!

exp.pngKettős hírfolyam?  A Facebookon szinte napról napra tapasztalhatunk változtatásokat, ami leginkább annak érdekében történik, hogy a felhasználóknak valamilyen formában kedvezzenek. Most egy olyan funkcióról írunk, ami végül nem került ki a Facebook teljes hírfolyamába. Na, de mi is az a kettős hírfolyam?

Az Explore Feed azt a célt szolgálta a teszt időszakban, hogy két külön hírfolyamot hoztak lére, ahol az egyik hírfolyamban a saját családi, baráti, ismerősi kör szerepelt, a másikban pedig a cégek oldalai és reklámjai. Ezt a lehetőséget a felhasználók visszajelzései miatt kezdték el tesztelni, mert nem szerették volna, hogy az emberi kapcsolataik háttérbe szorítkozzanak továbbra is a hirdetések hatására.

 

Az alábbi 6 ...

Tovább Szólj hozzá