0001. dec 05.

10 éves a Facebook!

írta: Klausz.Melinda
10 éves a Facebook!

A Facebook 2004. február 4-én kezdte meg működését eredetileg Thefacebook néven. Az oldal létrehozásának ötletét eredetileg két dolog szolgálta: egyrészt Mark Zuckerberg egyetemi előkészítő iskolájában, a Phillips Exeter Academy fényképes, nyomtatott könyv alakú kiadványai, melyben az iskola tanárait és hallgatóit mutatták be igen népszerűek voltak, de az első lépéseket a 2003-ban létrehozott Facemash alkalmazás ihlette.

Ez a programot Adam D'Angelo, Mark akkori legjobb barátja hozta létre, melynek hatására írta meg Mark a CourseMatch programot. A programok hihetetlen népszerűségének hatására kezdték el a Thefacebook alapelveit kidolgozni és lefejleszteni Dustin Moskovitz és Chris Hughes bevonásával. Elsősorban a Harvard Egyetem hallgatói számára volt elérhető az oldal, azonban gyors sikere miatt előbb más egyetemekre majd pedig 13 évesnél idősebb személyekre is kiterjesztették a felhasználói kört.

 

 

2011 tavaszán a tőzsdei bevezetést még mindig korainak találták, és az időpontját 2012-re tették, közben azonban a Facebook értékét folyamatosan számítgatták és felbecsülték.[5]A tőzsdei bevezetésre végül 2012. május 18-án délután 17 órakor került sor.[6]A következő mérföldkő 2012. október 4. – ezen a napon a Facebook elérte az 1 milliárd regisztrált felhasználót.[7]

Szólj hozzá