0001. dec 05.

Mekkora az ideális képméret a közösségi média felületeken?

írta: Klausz.Melinda
Mekkora az ideális képméret a közösségi média felületeken?

A közösségi oldalak elsősorban a látványelemekre építenek. Ha van egy igazán ütős képünk, akkor nyert ügyünk van. A különböző felületeken azonban más és más méretű kép mutat jól.

Biztosan sokan találkoztunk már például Facebookon olyan borítóképekkel, ahol nem látszik az egész kép, mert nem jó méretarányban lett feltöltve. Az Instagramra sem az átlagos méretarányokban kell gondolkodni. Sőt, egy ideje a LinkedIn profilunkhoz is tölthetünk fel borítóképet, de ott sem könnyű eltalálni az arányokat.

A fekvő képeket inkább Facebookon és Twitteren, míg az álló képeket inkább Google+-on vagy Pinteresten használjunk! Ez lenne az "általános " szabály, azonban ez még nagyon kevés. Korábban egyértelmű volt, hogy a Facebook-on a 404x404 pixelméretű jpg kép jó, kb. 1,5 éve tudjuk, hogy inkább png és ez a méret már nem optimális minden platformon!

A következő infógrafika részletes tájékoztatást közösségi oldalakon használt képek általánosan elfogadott méreteiről. Ha szeretnéd nagyobban is látni, kattints a képre!

Szólj hozzá