2013. sze 20.

TOP3 augusztusi Facebook-bejegyzés

írta: Klausz.Melinda
TOP3 augusztusi Facebook-bejegyzés

Az augusztusi hónapban Norbiék taroltak. A legnagyobb interakciókat kiváltó magyar Facebook posztok sorrendjében két dobogós bejegyzést is nekik köszönhetünk több mint 14.000 és 10.000 interakcióval. De nézzük pontosan miben rejlik a sikerük!

TOP3. Norbi update: A bejegyzés minden Norbi eddigi "kiakadásánál" jelentősebb: energikus, őszinte, forradalmi és ami a legfontosabb lelkesít a végén egy pici humorral, öniróniával(?) megspékelve. Mivel a szöveg felhúzza az embert és fent hangsúllyal végződik, mint egy jó musical nóta vége, így garantált a taps és a lájk.

topaug3.jpg

TOP2. Extreme Silver: Bár a cég nevét a szakmában az első okleveles alkalmazás (Mi az indián neved?) alkalmazásáért ismerjük, a kommunikációt nem állították meg az alkalmazást követően sem, sőt! Alkalmi jelleggel egy-egy bejegyzésük a ranglisták élén jár. A posztok egyszerűsége, könnyűszerrel általánosítható felhasználása gyors megosztásra sarkall. Ebben az esetben az Erika névnapot ünneplőket köszöntötték tovább a fénykép segítségével és a névnaposok lájkjai is jelentősen továbbvitték a képet. topaug2.jpgTOP1. Norbi update: Most akkor szabálytalan a poszt (és az így meghirdetett nyereményjáték) vagy sem? - kérdeznénk elsőre, másodjára pedig már tudjuk hogy egyrészt szabálytalan, mert oszd meg és nyerj típusú nyereményjátékot 2013. szeptember 10. óta sem lehet hirdetni (bár lájkolj és nyerj valamint kommentelj és nyerj típusút azóta már igen). Közben pedig tudjuk, hogy az ilyen típusú posztok interakciófokozáshoz tökéletesek, így hát pipa, merthogy a dobogó első helyét is ennek köszönhetően érhette el. Mi azért a továbbiakban sem kockáztatnánk egy ekkora oldal esetében szabálytalan nyereményjátékot, mert ha egyszer a Facebook ismét oldaltörlésbe kezd a szabálytalanságok miatt, akkor már késő lesz!

top1aug.jpg

Szólj hozzá