2013. sze 25.

A média hatása a gyermekekre és a fiatalokra

írta: Klausz.Melinda
A média hatása a gyermekekre és a fiatalokra

MediakonferenciaNemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. szeptember 25-27. között közösen rendezi meg a háromnapos VII. Nemzetközi Médiakonferenciát a balatonalmádi Ramada Hotel Lake Balatonban. A konferencia célja, hogy a szakemberek megvitassák, hogyan befolyásolják az elektronikus és az írott médiumok, a számítógépes játékok és a mobiltelefon-kultúra a gyermekek és fiatalok fejlődését.

A konferenciák különlegessége, hogy nem kizárólag médiakutatók a résztvevői, hanem kiemelt hangsúlyt kapnak a média szabályozásában, a jogalkotási gyakorlatban résztvevő szereplők is. Ugyanígy hagyománnyá vált, hogy a gyakran kritikát kapó médiatartalmak előállítói is képviseltetik magukat. Ebből a specialitásból, valamint a szervezők eltökélt szándékából adódóan a konferenciák rendre olyan zárónyilatkozattal fejeződtek be, amelyek később konkrét jogszabályokká formálódtak.

A VII. Nemzetközi Médiakonferencia fókusztémái a médiaértés-oktatás, a médiatudatosság növelése és a közösségi oldalak. A szakemberek - jogászok, szociológusok, újságírók, pszichológusok, médiakutatók, filmes szakemberek, reklámszakemberek stb. - plenáris üléseken és három szekcióban tartanak 15 perces előadásokat tapasztalataikról, kutatásaikról.

A konferencia szakmai programja letölthető innen.

A konferencia előadóinak listája letölthető innen.

A konferencia élőben követhető az interneten: www.gyermekmento.hu és www.saferinternet.hu oldalakon, én pénteken 9.30-kor "Hogyan védjük meg gyermekeinket a közösségi média dzsungelében?" címmel tartok előadást, ha gondoljátok, tartsatok velem!

Szólj hozzá