2013. dec 30.

A Facebook 2013. éve Magyarországon

írta: Klausz.Melinda
A Facebook 2013. éve Magyarországon

info: http://kozossegi-media.comEljött az év végi számvetések ideje. Infografika-sorozatunkat a Facebook-kal kezdjük, melyben számbavesszük az oldal alapjellemzőit, legnagyobb oldalait, legjobb interakciós számot elérő bejegyzéseit és a Facebook check-inek számát.

2013a

Az infografika nagyítva megtekinthető a képre kattintva. Ebből egy diagramot emelünk ki: a legnagyobb hazai Facebook oldalakat.

E szerint látható, hogy a TOP 5 oldalban még mindig az Extreme Silver vezet több, mint 750.000 magyar (globálisan mintegy 1 millió) rajongóval. Ezt a Túró Rudi és a Samsung Magyarország követi, de Norbiék és a Love.hu is benne van a TOP5-ben.

Évek óta hangsúlyozzuk, hogy a rajongók száma nem sokat jelent a Facebook-on, ezt az elmúlt félévbenaz elérések radikális változása is alátámasztotta. Sok Facebook adminisztrátor most ismerte fel, hogy tudatos bejegyzéskomponálással, időzítéssel és méréssel is kell foglalkozni, ha hatékony rajongói oldalt akarnak működtetni. A korábbi kevésbé tudatos Facebook adminisztrátor mentalitás és az EdgeRank szigorú változása eredményezte a PTAT (People Talking About This) mutató radikális csökkenését, mely a legnagyobb oldalaknál is jelen van, így a Love.hu 1.399 míg az Extreme Silve 188.354 beszélnek mutatóval "büszkélkedhet".

További részletekért pedig kattints az infografikára!

Szólj hozzá