2014. jan 21.

Mindent tudsz a Google-ről? Most majd kiderül!

írta: Klausz.Melinda
Mindent tudsz a Google-ről? Most majd kiderül!

googleA Google Tips oldal nem más, mint egy Google által létrehozott panel, ami segít a frissen internethez jutott nagymamákat, kezdőket, újrakezdőket és haladókat bevezetni a közösségi média és Internet a Google-ös termékek (kicsit mélyebb) világába. Hátránya a dolognak, hogy csak angol nyelven érhető el - szóval, aki szeretne tippeket ellesni a multi cégtől, annak bizony angol nyelvtudásra van szüksége, vagy a szintén saját fejlesztésű Google fordító használatára (mondjuk azért ez a program magyar nyelven még hagy némi kívánnivalót maga után…).

Jelenleg 13 termékükről tudhatunk meg apró tippeket, megoldásokat a mindennapi életben való használathoz, amik kis kártyákon jelennek meg így többek között: a Chome-ról, a Térképről, a Naptárról, az Androidról, a Gmailről, a Google+-ról és a YouTube-ról is.

Például tudtad, hogy szoftverek nélkül is tudod egyszerűen szerkeszteni a saját videóidat? Az egyik „Google kártya” erre mutat egy kiváló magoldást, amihez csak a YouTube szükséges...

...de megtudhatjuk például azt is, hogy saját szülinapi Google Doodle-t is kaphatunk (ez a Google kereső oldalán elhelyezett rajz aktuális eseményekhez kapcsolódva).

Vagy ondoltad volna, hogy a Google Drive segítségével prezentációkat is készíthetsz?

A Google termékek elsajátításához minden segítséget megad az oldal, hiszen megmutatja, milyen programra van szükségünk az adott trükkhöz, hogy hány percig tarthat megvalósítani, és egy rövid kis illusztrációt is kapunk, hogy lépésről-lépésre hogyan is kell véghezvinni. Ha van olyan trükk, tipp, ami nem szerepel a listán, a Google szívesen tanul tőlünk, tehát nyugodtan hozzá tudjuk adni a saját kis tanácsunkat is.

Ezekkel a hasznos kis tippekkel megtanulhatjuk, hogy néhány beállítással és kattintással bizony akár a világot is megválthatnánk. :)

Nektek mutatott újdonságot? Melyik a kedvenc tippetek?

Szólj hozzá