2015. máj 14.

Gyakran ismételt - nem hülye - kérdések a Facebookról! 1. rész

írta: Klausz.Melinda
Gyakran ismételt - nem hülye - kérdések a Facebookról! 1. rész

2536574111_205c0acf9eMindenkiben felmerülnek kérdések a Facebookkal kapcsolatban, csak nem mindig merjük azokat megkérdezni. Ez a felület viszont rengeteg lehetőséget rejteget magában, ezért kár lenne elszalasztani azokat, csupán azért mert nem mertük feltenni a kérdésünket. Ezért mi most összegyűjtöttük néhány fontos kérdésre a választ.

Meg tudom változtatni a Facebook oldalam nevét?

Ha az oldalnak kevesebb, mint 200 rajongója van, akkor a művelet egyszerű. Mutatjuk a lépéseket:

  • Az oldal borítóképe alatt kattintsunk a „Névjegy” fülre
  • Itt fel van sorolva az összes megadott adat. A Név kategóriánál van megadva az általunk korábban választott név. Mellette pedig rá tudunk kattintani a „Módosítás” gombra.
  • Itt megadhatjuk az új nevet, majd a mentés fülre kattintva már meg is változik az.
Ha az oldalt 200 vagy több ember kedveli, adminisztrátornak kell lennünk ahhoz, hogy az oldal nevének megváltoztatására vonatkozó kérést nyújthassunk be. Az oldal nevét viszont ilyenkor csak egyszer változtathatjuk meg.
  • A folyamat ugyanúgy működik, ahogyan azt az előbb is leírtuk
  • Kattintsunk a Változtatás kérése gombra.
  • Töltsük ki az űrlapot, majd kattintunk a Küldés gombra.
Hogyan tudom megváltoztatni az oldalam URL címét?

Az URL címünk ugyanúgy megkülönböztet minket, mint a felhasználónév. Ezt a címet is meg lehet változtatni, de szintén csak egyszer. Amikor létrehozzuk a Facebook-oldalt, egy nagyon hosszú URL címet kapunk. Ezt érdemes megváltoztatni egy egyszerűbb és rövidebb címre, ezáltal könnyebben megtalálhatóbbá is válunk. Ehhez a művelethez szintén az oldal adminjának kell lennünk.

  • Az „Elkészítheted a Facebook-webcímedet” menüben válasszuk ki az oldalt.
  • Írjuk be az új URL címet, majd kattintsunk az „Elérhetőség ellenőrzése” gombra.
  • Ha a cím szabad, kattintsunk a „Megerősítés” gombra.
Hogyan tudok egyesíteni két Facebook-oldalt?

Ha mindkét oldalnál adminisztrátorok vagyunk, akkor akár lehetséges, hogy össze tudjuk vonni azokat, de nem minden esetben. Ez az opció csak akkor használható, ha a két oldal ugyanolyan típusú, tehát ugyanazt képviselik, és nevük is hasonló.

  • Nyissuk meg a facebook.com/pages/merge címet.
  • FONTOS: Az első legördülő menüben válasszuk ki a megtartani kívánt oldalt, a másodikban azt, amelyiket beolvasztani szeretnénk.
  • Ha az oldalakat össze lehet vonni, kattintsunk a „Megerősítés” gombra.
A megtartott oldal változatlan marad azzal az eltéréssel, hogy a másik oldalról az összevonással megkapja az oldalt kedvelőket és a bejelentkezéseket.

A kérdéseket folytatjuk!

Addig is, ha kérdésed van, tarts velünk nem csupán a Facebook leggyakoribb kérdéseit feldolgozó kisvállalkozói sorozatunkon! Ahol gyakorlati példákkal és élőben megmutatva a beállításokat, megtudhatod a Facebook hirdetéskezelés rejtelmeit, azt, hogyan kerülhetsz fel INGYENESen a GoogleMaps-ra, a LinkedIn-en hogyan érdemes kommunikálni, mi az a tartalommarketing, remarketing, retargeting és mindezt hogyan csináld! Kattints!

 

Szólj hozzá