2016. ápr 21.

Mitől működik egy videó hirdetés a mobil hírfolyamban a Facebook-on?

írta: Petneházy.Flóra
Mitől működik egy videó hirdetés a mobil hírfolyamban a Facebook-on?

hirddfd.jpgAz egész világon naponta átlagosan 100 millió órát töltünk videó nézéssel Facebookon. Mivel napról napra nő a videók megtekintése mobileszközön keresztül, nem meglepő, hogy a hirdetők hatalmas lehetőséget látnak abban, hogy a videókra hirdetőfelületként tekintsenek. De mitől működik egy videó kis képernyőn, a mobil hírfolyamban? Az alábbi cikkben 4 egyszerű tippet olvashatsz, ami segít növelni a videóid hatékonyságát.

#1 Gyorsan kapd el az emberek figyelmét! A videó elején használj olyan színeket, témákat, képeket, amik felidézik a márkádat, így hamar be tudják azonosítani az emberek a videó hirdetést.

#2 Hang nélkül tervezz! Mivel a legtöbb videót útközben, várakozásnál, emberek között hang nélkül nézik, fontos, hogy az üzenet e nélkül is átjöjjön. Feliratok, logó, termékek segíthetnek a hirdetés hatékonyságában.

#3 Adj keretet a történetednek! Kis képernyőn csak arra van hely, hogy a megfelelő pillanatokat, képeket, helyzeteket mutasd be a videódban. Használd a zoom, vágás funkciókat, szánj időt a vizuális kompozíció kialakítására, hogy a történeted biztosan jól mutasson és átadja az üzenetedet ezen a kis felületen is.

#4 Játssz többet! Nincs univerzális megoldás arra, hogy hogyan kell márkát építeni a videó hirdetésekkel. Kísérletezz, tesztelj a kreatív ötletekkel, hogy megtudd, mi válik be a márkádnak és a közönségednek.

Te már készítettél videóhirdetést Facebook oldaladhoz?

Szólj hozzá