2016. ápr 26.

Időbeosztás = hatékony munkavégzés

írta: Petneházy.Flóra
Időbeosztás = hatékony munkavégzés

inf.pngMindannyiunk szájából biztosan elhangzott már az, hogy bárcsak több időnk lenne egy-két dologra, ami igazán számít. Bárcsak hatékonyabban tudnánk dolgozni, és elhagyhatnánk a halogatás miatti stresszel töltött időt. Mi van akkor, ha ezt könnyedén el is érhetnéd?  Ugye te is tudnál mit csinálni plusz 5 órával a héten? Kövesd a SocialMediaToday által javasolt alábbi lépéseket, mindez csak pár percedbe kerül.

 

#1 IDŐBEOSZTÁS

Vasárnap

Minden hétfő egy új kezdet! Használd ki ezt az érzetet vasárnap és írj egy reális heti tervet, hogy melyik nap, mit szeretnél feltétlenül megcsinálni. Ha nehéznek érzed lebontani napokra a feladatokat, az is segítség, ha csak egy listába összeszedet a teendőidet, és minden nap kiválasztasz párat, fontossági sorrendbe.

Vezesd be saját reggeli rutinodat

A kulcs ahhoz, hogy több időt nyerj, a reggeli rutin bevezetésével kezdődik. Első lépésként tervezd meg, hogy hogyan indítod el a reggeledet. Mi az a pár dolog, amit minden reggel rutinszerűen megcsinálsz, kihagyás nélkül, az ébresztő kikapcsolása után. Ezzel nem csak hasznosan fogod eltölteni a reggeledet, még a nap további részét is megalapozod.

Próbálj meg felkelni egy kicsit korábban, és az ezzel nyert időt használd fel például hosszabb reggelizésre, ami alatt átnézed a napi teendőidet, válaszolsz az e-mail-ekre, vagy csak elolvasod a reggeli híreket. Nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lesz a reggeled és a kapkodást is elkerülöd.

Lefekvés előtt gondold át a következő napodat

Szánj pár percet arra lefekvés előtt, hogy megtervezed a másnapi teendőket. Írj egy rövidebb irányadó listát, ami azokat a dolgokat tartalmazza, amit feltétlenül meg kell csinálnod. Felállíthatsz egy fontossági sorrendet, így másnap szépen sorban kihúzogathatod a listáról az elvégzett feladatokat. Este jobban fogsz pihenni és a következő napod sikeresebb és hatékonyabb lesz.

 Aludj legalább 6-8 órát

Köztudott, hogy akkor vagyunk a legjobb, leghatékonyabb formánkban, ha kialudtuk magunkat. Ne feledd, egy jó alvással kezdődik egy sikeres nap!

#GONDOLKODÁSMÓD

Vegyél egy mély levegőt és fogadd el, nem baj, hogy nem dolgozhatsz 24 órán keresztül, nem lehetsz egész nap a legjobb formádban.

Nehéz úgy egy feladatra koncentrálni, hogy az interne - pláne, hogy ha közösségi médiával foglalkozol - ennyi figyelemelterelő lehetőséget nyújt. Oszd be ezeket az időket is. Gondold át, mi az, vagy mik azok az oldalak, amiken órákon át tudnál böngészni. Gyűjtsd össze őket, és két feladat között pihenésként szánj rájuk 10-10 percet, és ezt szigorúan tartsd is be.

Ha egyedül nehéznek találod rendszerbe szedni a feladataidat, a következő pár program hasznos lehet számodra:

Végtelenül egyszerűnek tűnik ez a pár tanács, pedig annál nehezebb hosszútávon ezekhez tartani magunknak. Próbáld meg egy hétig szigorúan betartani, az eredményességéről pedig győződj meg magad! Egy sikeres hét után biztosan nem fogod abbahagyni! :)

 

Szólj hozzá