2017. máj 11.

Melyiket mondjuk előbb: a rossz hírt vagy a jót? Változnak a Facebook videók

írta: Székács Alexa
Melyiket mondjuk előbb: a rossz hírt vagy a jót? Változnak a Facebook videók

facebook-video.jpgMár írtunk Nektek arról, hogy a Facebook szeretne egyre nagyobb hangsúlyt fektetni a videókra. Ezzel kapcsolatos cikkünket itt találjátok! A következő újítások azonban, amiket örömmel jelentettek be, nekünk nem biztos, hogy akkora örömet fognak okozni. Szerencsénkre minden testre szabható, ezért mindenki úgy bánik ezekkel az információkkal, ahogy neki tetszik.

Lehet már le is tiltottad ezt a beállítást, hisz egy ideje nem csak hogy elindulnak a videók a hírfolyamban, de hanggal együtt indulnak. Mindezt azzal magyarázzák, hogy a tesztek kimutatták mennyire jól reagáltak erre a felhasználók és jobbnak látták, ha már nem egy kattintásra indul a hang, hanem automatikusan a videóval együtt. Természetesen nem kell attól tartanod, hogy azonnal fülsüketítő sikollyal indul majd a legújabb fail videó. Fel- és legörgetéssel halkul és hangosodik majd a felvétel. Ígéretek szerint, ha le van némítva a telefonod, akkor a hang továbbra sem indul el. Ha már most idegesít a tudat, hogy mindezzel együtt kell élned, akkor itt fogod tudni leállítani: https://www.facebook.com/settings?tab=videos

A következő dolog, hogy a függőleges videókat teljes képernyőn, eredeti méretükben is megcsodálhatjuk, valamint a videót akkor is tovább nézhetjük, ha közben szeretnénk még tekergetni a hírfolyamot. Androidos készüléken az alkalmazásból kilépve is ott marad a sarokba húzott kis videó.

És ha mindez nem lenne még elég, jön az okos tévékhez is egy Facebook Video App! Így hamarosan a tévén is nézhetjük a Facebook videókat, csak hogy a családi program még izgalmasabb legyen. ;)

Izgatottan várjátok már, igaz? ;) 

Szólj hozzá