2018. feb 09.

Mi is az az audience network?

írta: BDóra.
Mi is az az audience network?

22517111_774272429412125_693072417219674112_n.jpgA célzási beállítások kiválasztásánál sokak szeme megakad a Facebook-on, amikor meglátják azt az opciót, hogy audience network. Először mi is ez pontosan és hogyan működik? Megéri-e ezt is beállítani a hirdetéskezelőben vagy csak viszi a pénzt?

Az Audience Network segítségével a Facebookon kívüli alkalmazásokon és webhelyeken is meg lehet jeleníteni hirdetéseket. Az Audience Networkben a hirdetések többféle készüléken, számítógépen, mobileszközön és akár internetkapcsolattal rendelkező tévén is elérhetőek, leginkább a videós és a vizuális hirdetéseket támogatja. Fontos tudni, hogy céltól függően különböző kreatív tartalmak és elhelyezések használhatók.

Az elhelyezés típusától függetlenül nem kell új kreatívtartalom-objektumokat létrehozni és feltölteni. A hirdetések automatikusan az elhelyezéstípusnak megfelelő módon, a Facebookon használtakkal azonos kreatív elemekkel jelennek meg, ugyanakkor bármikor személyre is lehet szabni a kreatív tartalmakat. A célzás, mérés és megjelenés tekintetében azonos funkciókat használ, hogy a hirdetések a legjobb eredményeket tudják elérni.

Az Audience Network jelenleg a következő célok használatát támogatja:

  • Márkaismertség (csak videó)
  • Elérés (csak videó)
  • Forgalom
  • Aktivitás (csak videó)
  • Alkalmazástelepítések
  • Videómegtekintések (csak videó)
  • Konverziók
  • Termékkatalógus-alapú értékesítés

 

Mik az eredmények?

70%+ A beágyazott hirdetéseket a Facebookon és az Audience Networkben több mint 70%-os arányban végignézik. 

90%+ A beágyazott hirdetéseket az Audience Networkben az esetek több mint 90%-ában bekapcsolt hanggal tekintik meg.

15%- Az Audience Network elhelyezés eltávolítása átlagosan 15%-kal kevesebb eredményt hoz a későbbiekben.

audience.png

A cikk elején feltettük a kérdést, hogy megéri-e ezzel a lehetőséggel hirdetni vagy csak viszi a pénzt, a válasz pedig az, hogy bizony megéri vele foglalkozni. Lényegében az Audience Networkben olyan embereket érhetsz el nagyobb számban, akik fontosak lehetnek számodra, bárhol is legyenek a weben. A facebook hirdetéseket ezen a lehetőségen keresztül színvonalas webhelyeken és alkalmazásokban jelenítheted meg. Növelhető a kampány hatékonysága ezzel a hirdetési opcióval.

 

További információk: 

https://www.facebook.com/business/products/audience-network

 

 

Szólj hozzá

hirdetés audience network hirdetéskezelés