2018. júl 06.

Hogyan népszerűsítsd Facebook oldaladat?

írta: BDóra.
Hogyan népszerűsítsd Facebook oldaladat?

blur-close-up-computer-927629.jpgEgy Facebook oldal az elején mindig kicsit nehezen indul, főleg, ha hirdetési büdzsé sincs, vagy csak nagyon kevés. Így, ha nem szeretnénk a népszerűsítésre pénzt áldozni, akkor csak a saját meglévő ismerőseinkre tudunk támaszkodni, akiket meg tudunk hívni, hogy kedveljék az oldalunkat és osszák meg a tartalmakat.

Az első lépéssel meg is volnánk, ha az előbb említetteket elvégeztük. Nem vett túl sok időt igénybe és még pénzünkbe se került, de nézzük a további lehetőségeket!

  • Az oldal létrehozását követően állítsunk össze egy olyan célközönséget, akik érdeklődhetnek a kínálatunk iránt. 
  • Legyünk aktívak az oldalon és szolgáltassunk naprakész információt a termékeinkről, szolgáltatásainkról.
  • Legyünk elérhetőek Messengeren! Kommunikáljunk az ügyfelekkel, válaszoljunk a feltett kérdésekre.
  • Készítsünk nyereményjátékot, ami nagy népszerűségnek szokott örvendeni! Az addig megszokotthoz képest több like és megosztás fog valószínűleg történni az azzal kapcsolatos bejegyzésnél, azonban figyeljünk arra, hogy ne nyereményjáték vadászokat gyűjtsünk be az oldalunkra!
  • Próbáljunk meg minél több olyan tartalmat generálni, ami like-ot, megosztást és főleg hozzászólást eredményez az oldalunkon, így könnyebben bekerülhetünk a hírfolyamba fizetett hirdetések nélkül is.
  • A videós tartalmak nagy népszerűségnek örvendenek, kedvelik az érdeklődők, így jó eséllyel pozitív hatást lehet vele elérni, éljünk velük!
  • Készítsünk olyan bejegyzéseket, amelyek hozzászólást generálnak. Pl.: tegyünk fel kérdést, kérjük meg a követőket, hogy küldjenek hozzászólásban képeket.
  • Ha mindennek a végére értünk és úgy érezzük, hogy még mindig nem mozdult meg eléggé az oldalunk érdeklődő tábora, akkor hasznos lehet az oldalunk népszerűsítésére szolgáló hirdetést indítani.

 

Forrás: https://www.facebook.com/business/learn/facebook-page-build-audience

Szólj hozzá

organikus elérés Facebook zéró