2019. feb 10.

Mennyi hashtag az igazi?

írta: Csoma Dániel
Mennyi hashtag az igazi?

shortstack-blog-can-hashtag-1.jpgHa valóban növekedés szeretnénk elérni a rajongóink számát illetően, kénytelenek vagyunk olyanokra is figyelni, hogy megfelelő számú hashtaget használjunk vagy, hogy egyáltalán milyen esetekben használjuk azt.

Szóval hány darab hashtag használata az ajánlott?

Összesen ugyebár 30-at lehet egy posztnál felhasználni, de sokan azt mondják attól spamnak tűnhet a bejegyzés. Egyesek szerint 5-6 darab a legelegánsabb megoldás, de ha igazi eredményt szeretnénk elérni a 11 vagy több az ajánlott.

hash.png

A diagramról leolvasható, hogy a posztunk, a hashtagek számának alakulásával a követőink hány százalékát éri el. Ha kizárólag a követők számának növelése a cél kihasználhatjuk mind a 30-at, hisz az a leghatékonyabb. 2018-ban még egy trükk segítségével 60 hashtag használata is megoldható volt, de az instagram azóta rájött és kiküszöbölte ezt a bakit.

Ha nem lenne elég a 30 darab, kommentben is hozzáfűzhetünk még párat, akár több kommentben is. Nincs különbség a hashtag funkcióját illetően, ha hozzászólásban van jelen. Bizonyos esetekben még előnyösebb is kommentben használni a tageket, hiszen ha egy felszólítást használtunk a posztban (pl. Jelentkezz!), az olvasó elveszhet a hashtag rengetegben és megfeledkezhet a feladatáról.

El is rejthetjük azt a 30 taget, hogy ne tűnjön spamnak a bejegyzés. Annyit kell csak tennünk, hogy 5 gondolatjelet ütünk a tagek elé, így amikor valaki megnézi, annyit fog látni a neved mellett, hogy „…”. Fontos, hogy ne üssünk space-t a gondolatjelek után.

Ha valaki odakommentel tageket a posztodhoz, az sajnos önmagában nem elegendő. Legtöbbszőr csak javaslat, hogy milyen taget kéne még használnod. Ha megfogadod a kommentelő tanácsát, magadnak kell kiegészítened a tagek sorát.

Egy Instagram analitikai eszköz szerint ezek a legnépszerűbb tagek, ha a likeokra utazunk:

  1. #love
  2. #Instagood
  3. #Photooftheday
  4. #fashion
  5. #beautiful
  6. #happy
  7. #cute
  8. #tbt
  9. #like4like
  • #followme

A népszerű tagek használatának azonban megvan a hátránya is, mert vonzza a „bekövet-kikövet módszer” használóit.

      Megdöbbentő manapság mekkora szerepe van a hashtageknek a közösségi médiában, és hogy mennyi mindenre kell figyelni használatukkor. Te figyelsz ezekre? 

 

Forrás: https://louisem.com/7198/how-to-use-hashtags-on-instagram

 

Szólj hozzá

hashtag