2019. feb 15.

Hogyan növeljük követőink számát az Instagramon és honyan tűnjünk ki a tömegből?

írta: Csoma Dániel
Hogyan növeljük követőink számát az Instagramon és honyan tűnjünk ki a tömegből?

instagram_borito.png    2019-ben sajnos már nem olyan egyszerű követőket szerezni, mint pár éve. Ennyi felhasználó és kreatív brand mellett kiéleződik a követőkért folytatott verseny. Itt van pár új módszer, amivel 2019-ben megsokszorozhatod a követések számát.

    Idén már elengedhetetlen, hogy Instagram profilunk esztétikus legyen, tehát törekedjünk arra, hogy megfelelően és alaposan tervezzük meg a profil megjelenését. Ha követőkké szeretnénk konvertálni a látogatókat nem csak a megosztott képekre kell koncentrálnunk, nagy hangsúlyt kell fektetni a profilképre, a biora, az aktív sztorikra és a highlights-ra is. 2019-ben pedig már arra is figyelni kell, hogy posztjaid témájukban tükrözzék azt az üzenetet, amit a branded közvetít.

Használjuk a highlights opciót is tudatosan!

Ha például egy online boltod van, minden termékcsoportnak vagy kollekciónak készíthetsz külön highlight-ot.

Ne felejtsük el a hashtagek és a helyszín megjelölések használatát a stories készítésekor! A sztorik megjelennek az insta „explore” oldalán és hashtagekhez vagy helyszínekhez kapcsolva is, ami azt jelenti, hogy azok is láthatják, akik nem követnek. A sztoriban elhelyezett hashtageket mellesleg el is rejthetjük matricákkal vagy GIF-ekkel.

befunky-collage_32.pngSzelfik megosztásával is növelhetjük követőink számát, ugyanis emberek igénylik, hogy a profil, amit követnek személyes legyen. Egy felmérés szerint képek, amiken arcok is vannak 38%-kal több like-ot kapnak. 2019-ben már az is szempont, hogy az emberek ismerjék az arcot a brand mögött.

Insta reklámok használatával elérhetünk új embereket, ráadásul nem nehéz saját instagram kampányt indítani és kezelni. Számos fajtája van ezeknek a reklámoknak, de amire nagyon kell figyelnünk, hogy a megfelelő célközönséget találjuk meg velük. A targetálási szempontokat pedig elég minden reklám posztolása elött beállítani és az instagram elvégzi a munkát helyettünk.

Más platformokon is megoszthatjuk az Insta bejegyzéseinket, ezzel is növelve a követők számát. A már meglévő követőket így átirányíthatjuk oldalunkra.

        Számos módszer létezik követő gyűjtéshez és úgy tűnik, egyre csak növekszik ezek száma, szóval érdemes mindig frissíteni tudásunkat és képben maradni az aktualitásokkal.

 

 

Szólj hozzá