2019. jún 13.

Ingyenes, gyors és elősegíti megjelenésedet a keresőkben – Ez a Google Cégem! (My Business)

írta: Sáringer Viktória
Ingyenes, gyors és elősegíti megjelenésedet a keresőkben – Ez a Google Cégem! (My Business)

googlemybusiness.jpg

Mindannyian szeretnénk elsőként megjelenni a keresőkben, de sokan még a legegyszerűbb lépésről is lemondanak. Használd ki a Google adta ingyenes lehetőséget, hogy vállalkozásod megjelenése ne csak egy link legyen a sok közül. Ha beregisztrálsz a Google Cégem oldalán és megadod vállalkozásod adatait, cégprofilod  megjelenik, ha a te üzletedre vagy mások hasonló vállalkozásaira keresnek a Google keresés illetve Térkép segítségével.

Itt láthatóak…  

  • elérhetőségeid: cím, nyitva tartás, telefonszám, weboldal google1_1.JPG
  • képek
  • ügyfeleid értékelései – melyekre válaszolhatsz is!
  • létrehozhatsz 360 fokos bemutatót
  • bejegyzéseket oszthatsz meg neked tetsző rendszerességgel

Ha még nincs weboldalad, pár perc alatt létrehozhatsz egy egyszerű honlapot a Google Cégem segítségével teljesen ingyen.
A keresésben megjelenített felületről (lásd az Ikea példáján, miről van szó) egy kattintással eljuthat az érdeklődő a Térkép alkalmazásba, hogy azonnal útra kelhessen hozzád.
Alul van egy kis fül: Mások ezeket keresték még. Itt lehetséges, hogy konkurenciáid is megjelennek, hasonló profilú és/vagy földrajzi helyzetű üzletek, mint a tiéd. Azonban ez azt jelenti, ha versenytársadra keresnek, akkor neked is van esélyed itt szerepelni.
Az Ügyfélműveletek funkció is elérhetővé válik regisztráció után: itt ellenőrizheted statisztikákkal, mit tekintettek meg ügyfeleid. Láthatod, honnan érkeznek a vásárlók melyik fényképeidre kattintanak sokan és hogyan teljesítesz versenytársaiddal szemben.

google2_1.JPG

Ezek az adatok hasznosak számodra, hiszen ezek alapján tudod, milyen vonalon érdemes elindulnod, hogy elérd az embereket. Tudni fogod, honnan jönnek hozzád a legtöbben – azaz hol érdemes helyileg hirdetned, mert van kereslet a termékedre vagy szolgáltatásodra. Melyik képeid népszerűek – hasonló képekkel kell előrukkolnod, hogy megfogd látogatóidat! A versenytársakhoz viszonyított teljesítményed irányadó lehet, min kell változtatnod: mi az, amiben ők jobbak? Miért keresik őket többen? Talán egy vizuálisan szebb honlap? Kedvezőbb árak? 0-24 órás kiszállás? Járj utána, miben lehetnél még jobb és hogyan vehetnéd fel te is a versenyt!


A Google Cégem segítségével egyszerűen, ingyen regisztrálhatsz és csupán néhány percet vesz igénybe, hogy te is kiemelt megjelenést kapj. Itt találsz további információkat: https://www.google.com/intl/hu_hu/business/

Te regisztáltál már?

 

Szólj hozzá

googlemaps googlebusiness