2019. dec 19.

Dobd fel InstaSztoridat színekkel! - Insta Hack-ek

írta: Sáringer Viktória
Dobd fel InstaSztoridat színekkel! - Insta Hack-ek

instaszi_nek.jpgUnalmasnak, monotonnak találod a történeteket, amiket megosztasz az InstaSztoridon? Dobd fel őket színekkel! Néhány egyszerű trükkel igazán különlegessé teheted képeidet, szövegeidet!

Nem találod a megfelelő színt?

Az Instagram alapból felajánl pár színt, de ebből nem mindig találjuk meg, ami pont passzolna tartalmunkhoz. Ha képedhez színben illő szöveget írnál, jó ötlet, ha mintát veszel egy adott színből a képen, így pont ugyanazt a színt reprodukálhatod szövegedben is, és tuti össze fognak passzolni.
Ha azonban teljesen egyedi színeket szeretnél, tartsd hosszan lenyomva ujjadat bármelyik színen, amik alapból fel vannak sorolva és megjelenik egy óriási paletta, ahonnan ujjad mozgatásával megtalálhatod a tökéletes színt, amit elképzeltél.

Radírozott hatású kép külön szerkesztőprogram nélkül? Így csináld!instaszi_nek1.png

Ha szeretnéd kicsit növelni közönséged izgatottságát, ossz meg első körben csak egy-egy részletet a képből, mielőtt lelepleznéd az egészet!
Vagy akár, ha nem elég nagy felbontású a képed, hogy kitöltse a helyet és nem szeretnéd, hogy unalmas kinézete legyen, csinálj neki egyedi radírozott széleket!

Mutatjuk, hogyan:

 1. Nyisd meg az InstaSztoridat, készíts vagy válassz ki egy képet.
 2. Kattints a toll ikonra jobb oldalon felül és válassz egy színt. 
 3. Ha megvan a kívánt szín, tartsd ujjad a képernyőn lenyomva 2-3 másodpercig és automatikusan kitöltődik az egész az adott színnel.
 4. Bármelyik toll ikont kiválaszthatod, minddel a teljes képernyő egyszínűre váltásást érheted el, kivéve balról a másodikkal. Ha ezt választod, ugyanúgy kell instaszi_nek2.pngmindent csinálni, mint a többinél, de itt halványabb lesz a szín fedése és látszódni fog a szín mögött a tartalom. (A jobb oldali képen láthatod, ez hogy néz ki.)
 5. Ha mégsem tetszik az eredmény, nyugodtan színezd át másmilyenre: válassz egy másik színt, majd tartsd lenyomva a képernyőt, amíg át nem színeződik. A vissza gombbal vagy a radírra kattintva és a képernyőt pár másodpercig lenyomva tartva is törölheted az eredményt.
 6. Ha elégedett vagy a színnel, válaszd a radír opciót, de ne tartsd hosszan lenyomva. Bal oldalt beállíthatod a méretet, mekkora legyen a radírod. Ezután kezdj el radírozni a képen és így fel fogja fedni a szín alatt megbújó képedet vagy írásodat.

Szövegkiemelés profi módon!instaszi_nek3.png

Szöveget osztanád meg, amin szívesen kiemelnéd a lényeget szövegkiemelővel? Máris mutatjuk, hogyan csináld!

 1. Válaszd ki a létrehozás funkciót a kamera helyett. Ide egy adott háttérre kizárólag szövegeket írhatsz. Gépeld be mondandódat.
  2. Válassz egy színt és az előbb tanult technikával, a képernyőt lenyomva tartva színezd át a hátteret! Az írás változatlan marad, de a háttér színe megváltozik.
  3. Válts át radírra, állítsd be a méretet akkorára, amekkora betűvel írtad szöveged kiemelendő részét.
  4. Húzd el a radírt a szövegen, így a korábbi háttért felfedve, más színnel kiemelődnek azok a részek, amiket fontosnak tartasz.

instaszi_nek4.pngÍgy készíts árnyékot szöveged mögé!

Szimplán írd be a szövegedet először feketével, hagyd a képernyőn, majd gépeld be szószerint ugyanazt, válassz színt neki és igazítsd a fekete szöveg fölé. Kész is vagy!
Egy tipp: ha nem változtatsz a szöveg méretén, könnyebb dolgod lesz, hogy az árnyék passzoljon a szövegedhez. Amennyiben változtatsz, ügyelj arra, hogy a második esetben is ugyanakkorára méretezd írásodat, mint az első körben, így arányaiban is jól fog mutatni az árnyék.

Szivárvány vagy ombre hatású szöveg

Írd be szövegedet, majd jelöld ki az egészet, ahol ombre/szivárvány hatást szeretnél elérni. Közben ujjaddal nyomd le osszan az egyik színt, hogy a színskála megjelenjen teljes pompájában.instaszi_nek5.png
Na, itt jön a rész, ami egy kis gyakorlást igényel! Ujjadat mozgatva a színek fölött, folyamatosan változik a szöveg színe is. De csak a kijelölt részen! A cél az, hogy egyik ujjadat szép lassan mozgatva a színek fölött, másik ujjaddal folyamatosan vegyél el a kijelölésből. Bármelyik oldalról indulhatsz! Így a már nem kijelölt rész nem fog színt váltani, ezáltal különbözőre állíthatsz minden betűt. A legszebb eredményt akkor tudod elérni, ha ujjaid mozgatását elég jól össze tudod hangolni. Párszor próbálkozni kell eleinte, de bele lehet jönni!

Te melyiket próbálod ki?

Forrás: https://later.com/blog/instagram-hacks/

Szólj hozzá

színek tippek