2019. dec 31.

Nincs ötleted mit posztolj? Hoztunk 60 mintát!

írta: Sáringer Viktória
Nincs ötleted mit posztolj? Hoztunk 60 mintát!

Aktualitások, trending topics, virális trendek, ünnepek-világnapok

1resz.jpgA közösségi média kommunikáció egyáltalán nem egyszerű. Igen, az online jelenlét ma már elengedhetetlen minden vállalkozás számára, a legkisebbektől a nagyokig, azonban nem mindegy, hogyan kezeled oldalaidat! Természetesen azért vagyunk fent a social media platformokon és azért vagyunk aktívak, hogy üzenetünket minél hatékonyabban eljuttassuk a felhasználókhoz. A legjobb eset az, amikor visszacsatolást is kapunk, mert az emberek aktivitást mutatnak profilunkon reakció, megosztás, kattintás és legfőképp hozzászólás formájában. A Facebook algoritmusa komplex, de azt tudjuk, hogy a kiváltott aktivitás elősegítheti a bejegyzés terjedését a közösségi felületen.

Az egyik legnagyobb probléma, amivel az első pár hét után szembesülünk a közösségi média kommunikáció során, hogy kifogytunk az ötletekből. Eleinte még frissek vagyunk, inspiráltak, aztán úgy érezhetjük, hogy már mindent elmondtunk, megmutattunk és monotonná, egyhangúvá vált oldalunk, elérésünk lecsökkent.

A tartalom megfelelősége kulcsfontosságú. Ha nincs jó tartalom, nem lesznek jó eredményeink sem. Épp ezért ebben a 7 részes sorozatban tematikus bontásban adunk új ötleteket, perspektívát, amiket Te magad is felhasználhatsz saját céged igényeihez alakítva. 60 posztötletet fogunk bemutatni. Most elsőként olyan bejegyzéseket mutatunk, melyek központjában az aktualitások állnak.

Elsőre furcsán hangozhat, hogy mégis milyen aktualitásokról beszélünk, hiszen ez egy elég általános fogalom. De ezt rögtön tisztázzuk is: ez az, amikor csatlakozol a virális trendekhez és érdekes, trendi tartalmakat teszel közzé vagy amikor az épp aktuális témákhoz kapcsolódóan hozol létre bejegyzést.

Mi nem csak írunk a közösségi médiáról, hanem napi szinten foglalkozunk is vele – sőt, nem is keveset. Így természetesen minden témához jut számtalan bejegyzés, amely a kezeink alatt született meg és ezek közül párat meg is fogunk mutatni Neked. Hogy egészen pontosak legyünk, összesen 60 új posztötlettel gazdagodhatsz, ha végig velünk tartasz.

Nem arra ösztönzünk, hogy szó szerint másold le a tartalmakat, hanem hogy a bemutatott koncepciók, kreatív ötletek, új megközelítések segítségével Te is hasonlókat tudj alkotni, amelyek egyediek, márkád arculatához passzolnak és üzenetedet megfelelően közvetíteni tudják a követők felé.

Virális trendek, aktualitások

Első posztként engedjétek meg, hogy rögtön egy idei, nagyon népszerű virális trendhez kapcsolódó megoldásainkat mutassuk be. A blogon már írtunk januárban is a Dolly Parton Challenge-ről, aminek lényege egy személynek/dolognak a bemutatása a különböző közösségi oldalak szemszögéből. Itt fontos volt figyelembe venni a kliséket, amiket általában a felhasználók megosztanak az adott social media profilokon és ehhez alkalmazkodni a megvalósításnál. Ez a trend lehetőséget adott, hogy teljesen márkára, célcsoportra szabható tartalmat gyártsunk.

sorozat2.png

sorozat.png

Érdemes nyitott szemmel járnod az interneten és ha szembejön Veled egy érdekesnek tűnő trend, akkor ragadd meg a lehetőséget és egy aktuális poszttal örvendeztesd meg követőidet! Azonban ne ugorj egyből fejest, mielőtt kipróbálsz egy trendet, járj utána és bizonyosodj meg róla, hogy nem egy veszélyes, hamis vagy káros virális jelenséget közvetítesz, mert ezzel ronthatsz márkád hírnevén. A trendek veszélyeiről itt írtunk.

Az érdekességek és aktualitások kapcsán nem szabad megfeledkezni az ünnepekről és a világnapokról, amelyek kapcsolódnak márkádhoz valamilyen módon. Ezekből remek és aktuális bejegyzéseket készíthetsz. A felhasználók kedvelik a friss és időszerű tartalmakat, így az elérésedet megdobhatja, ha jó időben csapsz le egy témára.

Például tudtad, hogy van az alvásnak világnapja? Ez rengeteg szektorban jó témalehetőség! Hoteled van? Töltsék Nálad az alvás napját és pihenjék ki magukat csendes, frissítő környezetben, kényelmes ágyakon! Egészséggel foglalkozol? Számolj be követőidnek ezen alkalomból az elengedő alvás fontosságáról és jótékony hatásairól!

A mi egyik kedvenc világnaphoz kapcsolódó posztunk a Semmelweis naphoz kapcsolódik:

sorozat3.png

Ez a bejegyzés különösen kiemelkedő, ugyanis ötvöz több olyan tartalomtípust is, amivel jó eredményeket érhetünk el. Ezek pedig nem mások, mint az aktuális, érdekes tartalom, a képgaléria formátum és az, hogy a céghez kötődő személyek láthatóak a képeken.

Az aktualitások, érdekességek sorát erősítik az ünnepek is. Ne feledkezzünk meg a tradícionális ünnepek, mint karácsony és húsvét mellett a nők napjáról vagy az anyák napjáról, gyereknapról sem.

sorozat4.png

Jó ötlet az ünnepek, események, világnapok alkalmával egy érdekes történetet megosztani márkádhoz kapcsolódóan, vagy egy alkalomhoz illő idézetet, verset, zeneszöveg részletet.

sorozat12a.png

sorozat12b.png

Szintén egy jó kombináció, ha az aktualitást ötvözöd az érdekességgel. Itt például az aktuális ünnepnapról árultunk el pár hagyományt, érdekes információt követőinknek:

sorozat5.png

A fenti példákból mi lesz az első, amit beteszel a posztterveidbe?

A következő részben megmutatjuk, hogyan használd fel az érdekességeket! Lehet, hogy elsőre azt hiszed, cégeddel, márkáddal, üzeneteddel kapcsolatban nincs már semmi újdonság, amit meg tudnál mutatni, el tudnál mondani és semmilyen érdekes információ nem rejlik már a tarsolyodban. Biztosíthatunk, hogy még szinte kizárt, hogy az összes lehetőségedet kihasználtad volna! A tartalomgyártásnál, szövegezésnél kiemelten fontos a kreativitás, ötletesség és a következő cikkünkben megmutatunk Neked pár posztötletet, amivel feldobhatod social media kommunikációdat!

 

________________________

KIK VAGYUNK MI?

86702130_2449977895224733_8558602990259273728_o.jpg

Beszéljenek rólunk a fontosabb számadatok:

- 2006. Első céges közösségi média kommunikáció - az iwiw-en és a MyVIP-en ;)

- 2009. Első Facebook hirdetésünk

- 2010. Első közösségi média könyvünk Facebook, Youtube, Wikipedia és társaik - Social media vállalati környezetben címmel​

- 2015. A Magyar Marketing Szövetség 2 KKV-Marketing Gyémánt díja 2017. 5 #TSMA (Tourism Social Media Awards) díj A Turizmus Kft. és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége szakmai díjai közösségi média megoldásaink, Facebook- és Instagram oldalakezeléseink valamint eseménykommunikációs munkáink miatt.

- 20177. közösségi média szakkönyvünk, Megosztok, tehát vagyok címmel

- 2017. A Magyar Marketing Szövetség 2 újabb KKV-Marketing Gyémánt díja közösségi média kampánymenedzsment és egységes social media arculati kommunikáció miatt

- 2018Chatbot-fejlesztésért és közösségi média felületen végzett konfliktuskezelésért kaptunk 2 újabb díjat a Marketing Szövetségtől.

- 2019. KREATÍV Influ' Integrált influencer kampány ARANY Díja

- 2019. Internet Hungary Társas-játék kategória FŐDÍJA és egy shortlist jelölés

ISMERD MEG MUNKÁINKAT, REFERENCIÁINKAT ITT!

 

Szólj hozzá

poszt tipp sorozat ünnep facebook ötletek trend tippek posztok Facebook posztolás