2021. nov 07.

6 kreatív téli marketingötlet, melyet bevethetsz közösségi média felületeiden

írta: K.Klarissza
6 kreatív téli marketingötlet, melyet bevethetsz közösségi média felületeiden

cover_1_3.jpgA tél közeledtével itt a tökéletes alkalom cégünk számára, hogy különféle téli marketingötlettel kezdjük felrázni közösségi média oldalainkat!

A szezonális marketingötletektől a téli témájú hashtagekig, nincs hiány a közösségi médiában való jelenlétek fokozására ezekben a hidegebb hónapokban. Mindössze néhány friss promóciós ötletre, vonzó tartalomra, közösségimédia-tervre és saját egyedi, kreatív csavarra van szükség.

Úgy érzed, jól jönne egy kis iránymutatás? Íme 6 téli marketingötlet, amit Te is bevethetsz!

1. Szezonális tartalmak

A tél tökéletes alkalom arra, hogy kreatívkodj közösségi média tartalmaiddal és ötletelj néhány hűvösebb időjárási bejegyzésen - akár tematikus feliratok írásával, akár különféle szezonális elemek beépítésével a fotóidon.

Havas hátterek, hangulatos takarók, gőzölgő tea, kesztyűk, sálak. Ez csupán néhány szezonális marketingötlet, amelyeket finoman szétszórhatsz a fotóidon, hogy téli hangulatot idézz online felületeiden.

Arról nem is beszélve, hogy a sötétkék, a fehér, a szürke és a bézs színek használatával még inkább téli színekbe öltöztetheted tartalmaidat.

2. Téli ajándékeső

A versenyek nem csak az ünnepeknek szólnak! Köszöntsd tárt karokkal az új szezont egy téli nyereményjátékkal a közösségi média platformjaidon! Válogass egy csábító téli témájú nyereményt, legyen az egy wellness kikapcsolódás, luxus forró csoki válogatás, téli ajándékkosár vagy bármi más, amiről úgy érzed, felkelti követőid figyelmét.

Mivel a nyereményjátékkal a tél beköszöntét ünnepled, nem pedig egy konkrét ünnepet, próbálj több ilyen apró játékot elszórni a téli szezon során, hogy követőid még inkább figyeljenek oldalaidra!

3. Szezonális termékválaszték

A tél az év ideális időszaka a vállalkozások számára, hogy exkluzív, szezonális termékválasztékot hozzanak létre. Törekedj olyan termékek kibocsátására, amelyek hozzáadott értéket képviselnek ügyfeleid számára a téli hónapokban.

Például, ha ruhákat árulsz, nyilván a tél a legjobb évszak a pulóverek vagy sapkák piacra dobására. Kerámiákkal kézműveskedsz? Készíts korlátozott kiadású dizájnt szezonális színtémával. Esetleg bőrápolással foglalkozol? Készíts száraz bőrre specifikus, a téli körülményeknek megfelelő gyógymódot!

Ráadásul azzal, hogy ezt a szezonális kínálatot csak korlátozott ideig árulod, sürgető érzést válthatsz ki, ami végső soron arra ösztönzi vásárlóidat, hogy ne halogassák a termék beszerzését.

4. Fotópályázat

A fotópályázat nagyszerű módja annak, hogy valóban rendkívüli képek készüljenek termékidről/szolgáltatásaidról és eközben növeld márkád ismertségét.

Pörgesd fel a téli hangulatot egy ilyen versenyen és bátorítsd követőidet, hogy a terméked mellett vagy miközben igénybe veszik szolgáltatásaidat, osszák meg a róluk készült képeket! 

Kérd meg a felhasználókat, hogy a fotók feltöltése során használjanak egy általad megválasztott egyéni hashtag-et, ezáltan könnyen nyomon követheted a bejegyzéseiket!

Amint a résztvevők elkezdik megosztani ezeket a fotókat, Te tedd közzé őket újra a közösségi média felületeiden, akár posztban, akár sztoriban. Arra viszont ügyelj, hogy ehhez mindenképp szükséged lesz a fotó tulajdonosának engedélyére!

Ezáltal nemcsak ingyenes tartalmat fogsz kapni, de elősegíted közösséged elköteleződését is.

5. Kedvezménykódok

Mi lehet jobb módja a szezon köszöntésének, mint egyes termékek kiárusítása? Ez a téli promóciós ötlet magában foglalja egy téli tematikájú kedvezménykód létrehozását, megosztását a közösségi média csatornáidon és arra ösztönzi közönségedet, hogy használják ki a leárazást.

Nemcsak az eladások növekedését fogja ez eredményezni, de arra is tökéletes alkalom, hogy bármilyen szezonális készletet kihelyezz az üzletedben vagy webshopodban.

6. Téli témájú hashtagek

Akár a Facebookon, az Instagramon, a LinkedIn-en, a Twitteren vagy bármely más platformon vagy jelen, a hashtagek értékes eszközök, amelyeket nem lehet figyelmen kívül hagyni. 

Bátran használj tél témájú hashtageket a bejegyzéseidnél és meglátod, sokkal nagyobb közönség előtt nyitod ki a kapukat!

Te melyiket fogod használni?

Forrás:

https://www.creatir.com.au/blog/winter-marketing-ideas

Szólj hozzá

marketing karácsony stratégia tél aktuális advent szezon ötletek friss karácsonyi marketing tippek szezonális tartalommarketing téli szezon téli hónapok közösségi média stratégia közösségi média terv