2021. dec 29.

A közösségi média marketingtrendjei 2022-re – jóslatok szakmabeliektől I. rész

írta: K.Klarissza
A közösségi média marketingtrendjei 2022-re –  jóslatok szakmabeliektől I. rész

cover_8_1.jpegSzeretnéd kihasználni a legújabb közösségi média marketing változásokat? Szakértői betekintést keresel ahhoz, hogy marketingterveidet a helyes útra tereld?

Ebben a cikkben marketingszakértők osztják meg előrejelzéseiket, amelyek segíthetnek a következő évre vonatkozó marketingterveid elkészítésében.

1. A Reels hozzájárul az Instagram marketing általános sikeréhez

Adam Mosseri, az Instagram vezetője a közelmúltban azt mondta, hogy a platform paradigmaváltáson megy keresztül, ahol a felhasználók szórakoztatóbb videótartalmat igényelnek. 

Ez azt jelenti, hogy kritikus fontosságú, hogy a vállalkozások a lehető leghamarabb hozzáfogjanak ehhez a változáshoz. A videónak most a stratégia központi elemévé kell válnia – de már nem elég a rekord elérése és egy egyszerű videó feltöltése. Kreatívnak, innovatívnak és szórakoztatónak kell lennie ahhoz, hogy kitűnjön a mai digitális marketing környezetben.

Ha több videós tartalmat építesz be a stratégiádba, fontos számításba venned, hogy a közönség figyelme az évek során egyre rövidebb lett. A gyors és új tartalom iránti igény egyre elterjedtebb, ezért Instagram marketingstratégiádnak is ehhez kell igazodnia.

Mindazonáltal nagyon fontos, hogy az általad létrehozott összes videó- ​​és Reels tartalom értéket nyújtson közönséged számára és stratégiailag kapcsolódjon az ajánlatodhoz. A véletlenszerű trendeken való ugrálás anélkül, hogy a tartalmat összhangba hoznád az általános marketingcéljaiddal, sehová nem vezet.

Például egy Reels vagy kreatív videó segítségével felhívhatod közönséged figyelmét a hírfolyamban és ráveheted őket, hogy kattintsanak a regisztrációhoz. Ha szolgáltatást kínálsz, egy Reels/videó segítségével átirányíthatod a felhasználókat az alkalmazás vagy a hívásfoglalási oldalra. Ha vannak termékeid, havonta 2-4 Reels videó segítségével szórakoztató és innovatív módon mutathatod be őket.

(Emily Hirsh, közösségi reklámszakértő és ügynökségtulajdonos, aki arra specializálódott, hogy segítsen az elfoglalt üzlettulajdonosoknak és vállalkozóknak vállalkozásukat magasabb szintre emelni.)

2. A Facebook-hirdetések teljesítménye hatékonyabbá válik

Észrevettél valami szokatlant a Facebook hirdetési élményben? Hatékonyabbak, mint valaha! Úgy tűnik, hogy a 2021-es teljes pixel-összeomlás során a Facebook finomhangolást végzett a hatékonyság érdekében. Reméljük, a tendencia folytatódik!

A továbbfejlesztett képpont mellett 2022-ben várhatóan egy új korszak kezdődik, még rövidebb figyelemidővel. Ha nyerni akarsz, gondolkodj röviden! A felhasználók olyan videókat szeretnek, amelyek könnyen fogyaszthatóak, rendkívül informatívak és a lehető legszórakoztatóbbak. Bár egyesek kigúnyolják az olyan funkciók térnyerését, mint a Reels és az olyan platformokat, mint a TikTok, ez ne tévesszen meg, a rövid formátumú, oktató, szórakoztató videók továbbra is maradnak az élen! Ezek a videók pedig kifejezetten jól működnek hirdetésként is!

(Tara Zirker, a legjobb Facebook- és Instagram hirdetések oktatója.)

3. Bizonyos Facebook élmények kiemelkedő marketingcsatornákká válnak

Bár a Facebook továbbra is dominál a világ első számú közösségi hálózataként havi 2,9 milliárd aktív felhasználójával, egyre többen vágynak kisebb, résközösségekben és szubkultúrákban szerzett élményekre.

Szerencsére a Facebook az intimebb típusú kapcsolt élmények kínálatában is kiváló. Ennek következtében a márkák és vállalkozások jól tennék, ha a jövőben az alábbi három területre is fókuszálnának a Facebook belül:

  • Facebook-csoportok 
  • Élő audio szobák
  • Facebook Live

(Mari Smith, a vitathatatlan „Facebook királynő” és a világ legkiválóbb szakértője a Facebookon lévő tartalmak organikus elérésben.)

4. Az organikus Instagram videó intimitást és bizalmat épít

Továbbra is a videó lesz a legfőbb módja annak, hogy gyorsabban építsd ki a bizalmat a közönségeddel és ezáltal növeld eladásaid számát.

Amikor az Instagrammot megalapították, egy fotóalkalmazásként működött, de ma már a videós tartalmak minden eddiginél fontosabbak a platformon! A videó az egész platformon megtalálható, jelen van a Reels-ben, a közvetlen Instagram üzenetekben és az Instagram Live is erre épül.

(Sue B. Zimmerman, neves előadó és az Instagram marketing egyik vezetője.)

5. A YouTube rövid videói nem válnak népszerűvé, de az egyediség annál inkább

Ha szeretnél organikus növekedést elérni a platformon, a legfontosabb dolog, amit tudnod kell, hogy hogyan működik a YouTube egésze és mi az algoritmus feladata. A YouTube algoritmusának feladata a megfelelő tartalom és a megfelelő néző párosítása, 2022-ben pedig ez a siker kulcsa.

Mire számíthatunk 2022-ben?

Változik, hogy a videóid hogyan lesznek megtalálhatók a keresésben. A YouTube-on az elmúlt években, ha megtaláltad a megfelelő kulcsszót, beírtad, könnyen feljuthattál az adott kulcsszó keresési rangsorának élére. Most, ahogy 2022 felé tartunk, a címkéknek nagyon kevés jelentősége van abban, hogy megtalálják őket a keresés során. A keresés dominanciájának kulcsa inkább a megfelelő kulcsszóban, a címben és a leírásban rejlik. 

A YouTube valószínűleg nem a rövid videók platformja, a YouTube felhasználók a hosszú formátumú tartalomhoz vannak szokva és feltételezhetően ez így is marad. A hosszú formátumú tartalmak pedig jobbak az értékesítés, közösségépítés és fenntartható növekedés szempontjából.

Továbbá a YouTube egyre inkább azokat a felhasználókat támogatja, akik nem félnek attól, hogy mások legyenek és a megszokottól kicsit eltérő dolgokat csináljanak. Ilyen például Bailey Sarian, aki ahelyett, hogy szokványos smink-oktatóanyagokat posztolna, saját csavart vitt a tartalmaiba és elindított egy sorozatot „Murder Mystery and Makeup Mondays” címmel, ahol miközben sminkeli magát igazi krimi történeteket mesél el, a felhasználók pedig imádják!

(Jessica Stansberry, oktató és kurzuskészítő, aki széles körű és elkötelezett közönséggel rendelkezik több platformon, például a YouTube-on is.)

Te melyik ponttal értesz egyet? A lista természetesen ezzel még korántsem ért véget, hamarosan érkezik a folytatás!

Forrás:

https://www.socialmediaexaminer.com/social-media-marketing-trends-for-2022-predictions-from-the-pros/

Szólj hozzá

videó stratégia újdonságok aktuális trend újév marketingstratégia 2022 újítások marketingtrend videós tartalom