2022. dec 17.

Miért NE vásárolj Instagram kedveléseket?

írta: Sáringer Viktória
Miért NE vásárolj Instagram kedveléseket?

markus-spiske-lviefk4bjso-unsplash.jpgManapság már szinte mindennapos, ha valaki kamu profilos követőket vagy kedveléseket vásárol, hogy felturbózza profilja eléréseit a közösségi oldalakon. Előfordul ez márkáknál és véleményvezéreknél, alkotóknál is. Ennek az oka valószínűleg az, hogy a számadatok pozitív visszacsatolást adnak – ám ha mindez nem valós, akkor kár erre fecsérelni az időnket és pénzünket.

Ebben a cikkben most eláruljuk, miért nem érdemes az Instagramon vásárolt követőkkel és kedvelésekkel próbálkozni.

Vágjunk is bele:

1. Eltorzítja az elköteleződési mutatókat

A hamis kedvelések nem eredményeznek magas elköteleződési arányt. Előfordulhat, hogy magas a kedvelések száma, de nem lesz értelmes interakció a poszton. Nyilvánvalóan, mert csak a lájkért fizettünk.

A valódi kedvelések és megjegyzések világosabb képet adnak arról, hogy mely bejegyzések teljesítenek jól, és hogyan javíthatod Instagram stratégiádat.

Gondolj csak bele! Ha új tartalmakon töröd a fejed, nagyon nagy segítség, hogy meg tudod nézni, az elmúlt időszakokban melyik tartalmakat szerette a legjobban közönséged és megpróbálhatsz ehhez hasonlókat létrehozni. Azonban ha az eredményeket torzítják a vásárolt kedvelések és bekövetések, akkor elég nehéz lesz megmondani, hogy a valódi felhasználókkal melyik tartalmak rezonálnak. És végső soron ez lenne a lényeg, hogy az embereket érjük el és ne csak a kamu eredményeket tudjuk felmutatni.

2. Rossz jelet küld az Instagram algoritmusnak

Az Instagram gyakrabban jeleníti meg a nagy elkötelezettségű bejegyzéseket a felhasználók hírfolyamain és a Felfedezés oldalain. Az algoritmus azonban egyre okosabbá válik a felhasználói tevékenység elemzésében. Ha hamis kedveléseket vásárolsz, de nincs megjegyzésed vagy egyéb követői tevékenységed, az algoritmus könnyen észleli a mutatók eltérését.

Idővel a hamis kedvelések vásárlása visszaüthet, és az algoritmus ellen hat, így tartalmad kevésbé lesz látható a releváns, valódi közönség számára. Ráadásul könnyen lehet, hogy egyik napról a másikra eltűnik majd követőbázisod jó része, mert a platform folyamatosan tisztogatja a fake profilokat.

3. Nem biztos, hogy összejön az együttműködés

Az Instagram influencer marketing akkor működik a legjobban, ha mindkét fél hasznot húz a partnerségből, de egyetlen alkotó sem akar olyan márkákkal dolgozni, amelyeknek nincs valódi elérése és elköteleződése.

Ráadásul a megkérdőjelezhető márkákkal való együttműködés negatívan befolyásolhatja saját hitelességüket is. Ez az oka annak is, hogy a legtöbb influencer kerüli az olyan fiókok reklámozását vagy együttműködését, amelyek Instagram lájkokat vásárolnak. Ez természetesen oda-vissza igaz. És nem nehéz lebukni, mert manapság több online szoftver is létezik, amivel ellenőrizhetjük a követők hitelességét és a vásárolt profilokat, kedveléseket.

4. Az Instagram törölheti a fiókot is

Az Instagram nem tanácsolja a felhasználóknak, hogy hamis lájkokat vásároljanak. 2018-ban a vállalat szigorú fellépésbe kezdett ezellen. Valódi élményekre és interakciókra szeretne építeni a platform, így folyamatosan fejlesztik az algoritmust, hogy kiszúrja a vásárolt, nem valódi tényezőket. Akár ki is tilthatják a profilodat, ha túl sok vásárolt követőd és kedvelésed van. Ennyit pedig nem ér meg semennyi kedvelés sem.

5. A hamis kedvelések nem növelik az eladásokat

Vállalkozások milliói foglalkoznak Instagram marketinggel, és árulnak termékeket a platformon. De a hamis kedvelések semmit nem tesznek az eladásokkal. Azonban egy stabil, kidolgozott stratégia előrébb mozdíthatna.

Miért? Mert a lájkok vásárlása nem a hiteles elkötelezettség mutatója. A megfelelő embereket vonzó jó minőségű tartalom nélkül nem tudsz potenciális ügyfeleket generálni, kapcsolatokat építeni, vagy követőidet ügyfelekké alakítani.

Mondj NEMET a hamis valóságra!

Sosem jó, ha nem a valóságban élünk. A közösségi médiában a látszat egy nagyon fontos elem, azonban nem szabad, hogy saját magunkat is átverjük a hamis, nagy számokkal. Mert ez nem valódi népszerűség. És bizony még akkor sem válik ez be, ha konkurenciánknak szeretnénk megmutatni, hogy jobbak vagyunk. Bárki előfizethet egy elemző szoftverre, amivel seperc alatt kiderül az átverés. Ez pedig nem fest túl jó képet rólunk se a követők felé, akik elvesztik a bizalmukat, se a versenytársak felé, akiknek szintén nem lesz szimpatikus ez a nem túl professzionális megoldás.

Válaszd inkább a fejlődést!

csapat_1.PNGMondj inkább igent a tanulásra és a fejlődésre, hogy Te magad is létrehozhass olyan organikus vagy hirdetett tartalmakat, amikkel valódi kapcsolatot építhetsz a célközönséggel. Habár ez lassabb folyamat, de abszolút kifizetődő és valós sikerekkel és konverzióval jár. Szép lassan követőtáborod is növekedni fog, illetve a kedvelések száma is arányosan nő majd. Ha egy kis segítség kellene, hogy Te is profin kezelhesd közösségi oldalaidat, tarts velünk oktatásainkon! 

Forrás: https://sproutsocial.com/insights/buy-instagram-likes/

 

Szólj hozzá

stratégia like algoritmus követők lájkok kedvelések Instagram stratégia vásárolt like vásárolt kedvelések vásárolt követő