2023. nov 08.

Rayban - egy kicsit másképp

írta: Kocsis Szandi
Rayban - egy kicsit másképp

rayban_1.jpgÉrkezik az új generációs Ray-Ban meta okosszemüveg. Ezt az okoseszközt úgy tervezték, hogy a pillanatnak tudj élni, hogy kapcsolatban maradhass és ne legyen muszáj elővenned a telefonod és megörökíteni, megosztani a pillanatokat barátaiddal, ismerőseiddel.

A kamerák és a hangtechnika sokat fejlődtek, így az általad rögzített képek és videók sokkal élesebbek, tisztábbak. Az új készülék nem mellesleg könnyebb, kényelmesebb és sokkal stílusosabb is mint elődjei.

A legérdekesebb dolog benne viszont az, hogy ezek az első olyan okosszemüvegek, amelyekbe automatikusan beépítésre került a Meta AI. Tehát ezek a szemüvegek megkapták az egyik legmodernebb AI-t, amellyel kapcsolatokat tarthatunk fent, bárhová is megyünk, anélkül, hogy kezünket használnunk kellene. 

Mark Zuckerberg azt a példát hozta fel, hogy bármikor előfordulhat, esetlegesen egy grillezésnél, hogy elfelejted mi a pontos recept. Valljuk be főzés közben azért az embereknek általában piszkos, zsíros lesz a keze, de mostmár nincs szükség arra, hogy el menj kezet mosni és utána információt gyűjts az internetről, telefonod segítségével, csupán csak segítséget kérsz hangvezérléssel a szemüvegedbe beépített mesterséges intelligenciától.

rayban2_1.jpgKözvetíthetsz élő adást a barátaidnak, követőidnek a szemüvegedről, melyet a konferencia során nagyon jól szemléltettek is Charles Leclerc-el segítségével. Képzeld el, hogy kedvenced éppen Monacoban szeli a pályát és te láthatod az egész versenyt az Ő szemszögéből az élőadása során, melyet okosszemüvegével közvetít. 

Mark megnyugtatott minket, hogy ez csupán csak a kezdet. Máris dolgoznak az új ötleteken frissítéseken. A következő évben szeretnének beépíteni egy olyan funkciót, amely fel fogja ismerni, hogy pontosan mit is nézel. Tehát ha mondjuk egy szép épület előtt állsz, neked nem kell tudnod, hogy az pontosan micsoda, mikor épült, csupán csak rápillantasz és segítséget kérsz a szemüvegedbe épített Meta AI-tól. Ugyanígy lehetőség lesz mondjuk szereléssel kapcsolatos kérdéseket is feltenni. Tegyük fel, hogy belépsz a fürdőszobádba és azt tapasztalod, hogy csöpög a csap, de Te még sosem javítottál korábban ilyet. Pillants rá és a Meta AI részletesen le fogja írni, hogy a mi a teendőd.

Nem csak azért a jövő szemüvege, mert természetes módon hologrammok kerülnek a való világba és ezáltal digitális tárgyakat tudsz helyezni a fizikális világodba, hanem ez az ideális formája annak, hogy az AI azt lássa és hallja, amit Te, ezáltal pontosabb segítséget tudjon nyújtani.

Az okosszemüveget október 17-én dobták piacra és induló ára 299$.

Ne feledd! Ragadd meg a pillanatokat! Nem kell elővenned mobiltelefonodat már, ahhoz, hogy mondjuk videót készíts, csak ismételd a következőt: Hey Meta: Take a video.

collage012345.pngNem szeretnél lemaradni a legújabb trendekről? Tartsd a lépést a versenytársakkal és fedezd fel az újgenerációs platformok világát a segítségünkkel!

Forrás:
Mark Zuckerberg: Meta Connect 2023:

https://www.youtube.com/watch?v=FhQJRA62DX8

Szólj hozzá

live videó újdonság friss termék meta élő okosszemüveg élő videó