2019. dec 12.

Így növeld követőid számát az Instagramon 2019-ben

írta: Sáringer Viktória
Így növeld követőid számát az Instagramon 2019-ben

ko_veto_k2_1.jpgA követőszerzés az Instagramon már nem olyan egyszerű, mint egy-két évvel ezelőtt. Több mint egy milliárd felhasználójával, rendkívül okos algoritmusával és számtalan kreatív márkával az Instagramon versenybe kell szállnod, ha követőbázisodat gyarapítanád.

Ha valóban szeretnél egyedi lenni, megmutatni a márkádat és több követőre szert tenni, akkor okosan kell dolgoznod célkitűzéseid irányába. Most pár tippel segítünk, hogy közelebb kerülhess a vágyott célok eléréséhez.

Szerezz több követőt egy teljes, jól összetett profillal!

Ha több követőre vágysz, nagyon kell ügyelned rá, milyen képet mutat profilod összességében. Ez az első lehetőség, ami benyomást kelt, véleményt formál a felhasználókban és a ...

Tovább Szólj hozzá

tippek követő

2019. dec 11.

Hogyan vált ilyen népszerűvé a TikTok?

írta: Sáringer Viktória
Hogyan vált ilyen népszerűvé a TikTok?

hogyan_va_lt_ne_pszeru_ve_a_tiktok.jpg2018 augusztusi megalakulása után robbanásszerűen elterjedt a videómegosztó app. Októberben már világszerte a legtöbbek által letöltött alkalmazás volt fénykép és videó kategóriában az Apple Store statisztikái szerint. A népszerűségének rengeteg oka van, ebből nézzünk meg párat:

Musical.ly

Nem teljesen a semmiből indult az alkalmazás, hiszen elődje, a Musical.ly már rengeteg követőt és érdeklődőt szerzett. A Musial.ly mgszűnésével a felhasználók mind automatikusan a TikTok-ra kerültek, így a felhasználói bázis már a kezdetektől adott volt.

Hírességek

Rengeteg híresség használja az app-ot a kezdetek óta, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy széles körben elterjedt. Az alkalmazás több fizetett társulást is ...

Tovább Szólj hozzá

videó

2019. dec 10.

5 stratégia a márkaépítéshez a közösségi média oldalakon

írta: R Judit
5 stratégia a márkaépítéshez a közösségi média oldalakon

business-identity-blank-stationery-set-on-wood-background-6372.jpgBár a közösségi média technikailag már 40 éve létezik, csak körülbelül 10 évvel ezelőtt, a Facebook megjelenése után kezdtek a cégek figyelmet fordítani erre a hatékony marketingeszközre. Régen a márkaépítés a nyomtatott sajtóra, a TV-ben sugárzott hirdetésekre és a hírlevelekre (e-mail és szórólapok) koncentrált. A közösségi média megjelenése azt jelentette, hogy a vállalatoknak most már más módja is volt a fogyasztókkal való kapcsolattartáshoz.

A márka konzekvens kiépítése minden cégnek kihívást jelent. Hogyan tudod biztosítani azt, hogy a TV hirdetésben azt a hangnemet használod, amely megegyezik az email marketinged hangulatával? Hogyan tudod meghatározni, hogy hogyan kell a különböző közönségekhez beszélni? Hogyan ...

Tovább Szólj hozzá

marketing márka

2019. dec 07.

TikTok: a leggyorsabb közösségi média

írta: R Judit
TikTok: a leggyorsabb közösségi média

bruce-mars-dbgwy7s3qy0-unsplash.jpgA fiatalok körében legnépszerűbb közösségi média oldalnak legalább 625 millió aktív felhasználója van. De mégis hogyan lehetséges, hogy a TikTok ennyire népszerű a fiatalabb korosztály számára, akiknél ez a platform szinte teljesen felváltott más csatornákat (Facebook, Twitter, Snapchat)?

Ha ezt a cikket olvasod, akkor valószínűleg Te már túl idős vagy a TikTokhoz. Vagy legalábbis mások ezt gondolják rólad. Na nem kell elkeseredned, ez természetes, hiszen el tudod képzelni magadat pop dalokra táncolva/tátogva és versenyezni a tizenévesek videóival?

Mi is a TikTok?

A közösségi média oldal, amelyet a Bytedance kínai cég birtokol és a Musical.ly app utódja, egy videómegosztó platform, amelyen az emberek videós tartalmakat hoznak ...

Tovább Szólj hozzá

2019. dec 06.

Mikor érdemes posztolni a Facebookra?

írta: Sáringer Viktória
Mikor érdemes posztolni a Facebookra?

mikor_posztolj_5.jpgMár van Facebook-oldala vállalkozásodnak, de még nem igazán tudod hogyan használd? Az időzítés kulcsfogalom! Nagyon sok múlik azon, mikor jelenik meg tartalmad, hiszen ez határozza meg, hány emberhez van lehetőséged eljutni. A cél, hogy minél több embert elérjünk, ugye? Vajon létezik tökéletes időpont a posztolásra?

Ha már van Facebook-oldalad, elkezdhetsz tartalmat gyártani és megosztani. Szerencsére már van arra lehetőség, hogy előre beidőzítsük a posztjainkat és így nem kell folyton a számítógép előtt ülni a megfelelő pillanatra várva, hogy megosszuk. Bizony, rendkívül fontos, hogy mikor tesszük közzé bejegyzéseinket! A Facebook felhasználók 74%-a minden nap ellátogat a közösségi oldalra, így rengeteg embert érhetsz el, ha ...

Tovább Szólj hozzá

időzítés posztok

2019. dec 05.

A virtuális influencereké a jövő?

írta: Sáringer Viktória
A virtuális influencereké a jövő?

virtualis_influencer_1.jpgA közösségi médiát azért hozták létre, hogy lehetővé tegye és leegyszerűsítse az emberek közötti kapcsolattartást és kibővítse az interakciós lehetőségeket azáltal, hogy új felületet biztosított arra, hogy megosszuk életünket, tapasztalatainkat és másokét is megismerhessük.

A közösségi média szakértők már évek óta tanítják, hogy ha sikeres akarsz lenni a közösségi média felületeken, akkor emberibbnek kell lenned, emberibbé kell tenned márkádat és az emberi kapcsolatok, amik igazán számítanak. Ennek a módszernek az eredményességére rengeteg példa létezik, azonban jelenleg feltörekvőben van egy másik trend, ami teljeséggel szembe megy ezen felfogással.

Hallottál már a virtuális influencerekről?

Ez a fogalom nem ...

Tovább Szólj hozzá

influencer Instagram

2019. dec 05.

Az influenszerek aggódnak az Instagram lájk elrejtések miatt

írta: R Judit
Az influenszerek aggódnak az Instagram lájk elrejtések miatt

prateek-katyal-xv7-glvblfw-unsplash.jpgAhogy már írtunk róla , az Instagram elkezdte elrejteni a lájkok számát. Erre a lépésre azért vetemedtek, hogy az Instagram egy kevésbé stresszes élmény legyen a felhasználók számára és ne a „szivecskék” száma határozza meg az embereket. Ez az átlagembernek jó hírnek tűnik, viszont az influenszerek, művészek és előadók elkezdtek aggódni azon, hogy elveszítik a rajongóikat és a közösségi média platformon szerzett bevételeiket - olyannyira, hogy például Nicki Minaj azzal fenyegetőzik, hogy abbahagyja az Instagram használatát.

Sokan arra használják az Instagramot, hogy egy teljesen más közönséget tudjanak elérni a munkájukkal, vagy pedig feltörekvő művészként még több megrendelést kapjanak. Nem példa nélküli, hogy van, ...

Tovább Szólj hozzá

lájk influencer

2019. dec 04.

Turizmusban dolgozol? Hoztunk néhány tippet, mit posztolj a Facebookra és Instagramra

írta: Sáringer Viktória
Turizmusban dolgozol? Hoztunk néhány tippet, mit posztolj a Facebookra és Instagramra

turizmus.jpgUtazási irodák, online szállásfoglalási oldalak, hotelek, konferenciahelyszínek, éttermek, városok – mind érintettek turisztikai szempontból. Az online marketingeszözök kihasználása ezen a területen létfontosságú.

Miért érdemes jelen lenned a Facebookon és az Instagramon?

  • Új emberekhez juthatsz el akár organikus módon is, például megosztások által
  • megfelelő célzású hirdetésekkel elérheted célközönségedet és új ügyfelekre tehetsz szert, lehetőséged van megszólítani az embereket
  • manapság az emberek már nem csupán a Google keresőjében kereshetnek rá cégedre, ha érdeklődnek, hanem akár a Facebookon is – ha nem vagy fent, lehet, hogy egy másik hasonló céget választanak helyetted
  • az Instagramon releváns, jól ...
Tovább Szólj hozzá

turizmus hotel szállás idegenforgalom szállásmarketing posztok

2019. dec 04.

Ki várja legjobban a Mikulást?

írta: Klausz.Melinda
Ki várja legjobban a Mikulást?

man-in-santa-claus-costume-716658.jpgCsizmák kitisztítva? 

A dalokat mindenki megtanulta?

Jók voltatok egész évben? 

Virgácsot vagy csokit kaptok vajon?

Hamarosan érkezik a Mikulás, de nézzük meg, hogy vajon kik várják a legjobban! Ehhez segítséget jelent számunkra a Google Trends.

Nem mondunk újdonságot, amikor azt mondjuk, hogy a Mikulás keresettsége igencsak szezonális, s ezt az alábbi diagram is szemlélteti:

mik.png

A legnagyobb Mikulásvárók Szabolcs-Szatmár-Bereg,  Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megyében vannak, s   mikulás képek, mikulás versek, mikulás dalok,  játékok vezetik a kapcsolódó lekérdezéseket.
mik_1.png
Télapóvárásban Tolna, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megye jeleskedik. Esetükben a Télapó itt van című dal, a Télapó ...
Tovább Szólj hozzá

google trends trendelemzés

2019. dec 04.

Így védd meg gyermeked a netes zaklatástól!

írta: Sáringer Viktória
Így védd meg gyermeked a netes zaklatástól!

neteszaklata_s1.jpgHa gyermekedet zaklatják a neten, fontos, hogy vele közösen dolgozz ki egy tervet, hogy mit lépjetek. Biztasd gyermeked, hogy álljon elő ő is ötletekkel, hogyan kezelhetnétek a konfliktust. Célszerű, ha van több opciótok, mert nem biztos, hogy mindjárt első próbálkozásra megoldódik a probléma.

Először is kérdezd meg gyermeked, hogy ő mit szeretne tenni és Te hogy tudsz segíteni neki. Kérdezz tényekre és részletekre, nyitott kérdéseket használva, hogy minél többet megtudj a helyzetről.

Kezdeményezz beszélgetést!

Például kezdd a beszélgetést hasonló tartalmú mondatokkal:
“Hogy segíthessek, tudnom kell, pontosan mi történt és ki vett részt benne/kiket érint.”
”Történt valami köztetek a másik gyermekkel, mielőtt ez ...

Tovább Szólj hozzá

gyerekek zaklatás cyberbullying