2024. már 14.

Organikus növekedés közösségi média stratégiával

írta: K.Klarissza
Organikus növekedés közösségi média stratégiával

cover_12.pngAz organikus közösségépítés kulcsfontosságú 2024-ben, mert segít megtalálni az igazi rajongóidat. Azok az emberek, akik valódi érdeklődésből vagy szenvedélyből követik a márkádat, hűséges közösséggé és vásárlóvá válnak. 

Ehhez azonban fontos a megfelelő stratégia, amit az alábbi cikkben hat ponton keresztül veszünk végig.

1. lépés: Határozd meg a célközönséged, tűzd ki a céljaidat!

Ebben a pontban világosan meg kell fogalmaznod, miért és melyik közösségi média csatornákat használod, valamint, hogy mit szeretnél velük elérni. Ha ez megvan, a célhoz vezető feladatokat kell felvázolnod.

2. lépés: Készítsd el márkád üzenetét!

A közösségi média platformjaidon lévő minden egyes tartalom hozzájárul ...

Tovább Szólj hozzá

tartalom célok ötletek organikus célközönség tartalomgyártás organikus elérés organikus poszt

2024. már 12.

Kövesd nyomon a teljesítménymutatókat!

írta: Sáringer Viktória
Kövesd nyomon a teljesítménymutatókat!

blogd.pngA TikToktól a Facebookig a közösségi média globális használata 4,89 milliárd emberrel virágkorát éli. Gondolj csak bele: ez a világ teljes népességének több mint fele! És bár a felhasználók nem mindegyike használja a közösségi médiát a vállalkozásokkal való kapcsolattartásra, jelentős részük igen.

A statisztikák szerint a közösségi média létfontosságú szerepet tölt be a vállalkozások marketing tevékenységében:

  • Az internetezők naponta átlagosan 151 percet töltenek a közösségi médiában.
  • Az előrejelzések szerint a közösségi médiában való hirdetésre fordított összes kiadás idén eléri a 268 milliárd dollárt.
  • Több fogyasztó számol be arról, hogy egy célzott hirdetésből talált terméket (49%), mint egy ...
Tovább Szólj hozzá

marketing célok tippek kpi mutató közösségi média követő mutatók teljesítménymutató mérőszám mérőszámok közösségi felületek közösségi média célok

2024. már 07.

Lead-generáló értékesítési csatorna: ötlettől a megvalósításig

írta: K.Klarissza
Lead-generáló értékesítési csatorna: ötlettől a megvalósításig

cover_11.pngHa vállalkozásod a leadek generálásán múlik, akkor bizony nagy konverziós tölcsérre van szükséged. Valójában azonban minden vállalkozásnak van értékesítési csatornája, akár felismeri, akár nem. 

Ebben a cikkben a hatékony potenciális ügyfelek generálásának 3 fázisát mutatjuk meg.

1. fázis: Forgalom vonzása és potenciális ügyfelek generálása

A „vonzás” fázis pusztán arra összpontosít, hogy a webhely hideg látogatóit leadekké alakítsa. Ez az összes interakció, amelyet valaki veled folytat egészen addig a pillanatig, amíg a vásárlóddá nem válik. 

Itt fontos azonban azt leszögezni, hogy ha nem jut be a tölcsérbe elegendő potenciális ügyfél, lehetetlenné válik a bevételi célok elérése, függetlenül attól, ...

Tovább Szólj hozzá

marketing kutatás forgalom érték célpiac marketing stratégia lead ügyél ügyfélgenerálás forgalomgenerálás

2024. már 06.

Hogyan hozz létre szórakoztató közösségi média tartalmakat?

írta: Sáringer Viktória
Hogyan hozz létre szórakoztató közösségi média tartalmakat?

blog_27.pngMa már a hatékony közösségi média kommunikáció egyik elvárása, hogy ismerni kell a trendeket és ezeket össze kell hangolni a márka értékeivel. No és persze az sem árt, ha mindez szórakoztatni is tudja a közönséget.

A közösségi média sokak számára sokféle szerepet tölt be, de napjainkban az egyik legfontosabb a szórakoztatás. A közösségi médiában való szórakoztatásnak nincs mindenkire érvényes megközelítése. Ez a szabadság lehetőséget ad arra, hogy különböző tartalomtípusokkal és formátumokkal kísérletezz!

Most néhány ötletet is megosztunk, ami hasznos lehet a szórakoztató közösségi média tartalmak létrehozásában!

Előtérben a személyiség

Minden márka egyedi személyiséggel rendelkezik, amely ...

Tovább Szólj hozzá

marketing poszt tartalom ötletek felfedezés hitelesség érték optimalizálás személyiség megosztás tartalmak szórakoztató közösségi média posztolás tartalommarketing megoszthatóság

2024. már 05.

Így használd a mesterséges intelligenciát a marketingben

írta: K.Klarissza
Így használd a mesterséges intelligenciát a marketingben

cover_10.pngA különböző vizuális hátterektől kezdve a bejegyzések kommunikációs stílusának tesztelésén át, a generatív mesterséges intelligencia többféle módot kínál a marketing funkciók optimalizálására.

Tetszik vagy sem, az AI egyre jobban a mindennapi életünk részévé válik, így fontos, hogy megtanuljuk kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket. A generatív mesterséges intelligencia hatalmas fejlődésnek indult 2023-ban, számos szakmába beépült és már most rengeteg területen óriási előnyökkel jár az alkalmazása.

Ebben a cikkben megmutatjuk azokat a főbb marketingben hasznos feladatokat, melyekben segítségünkre lehet az AI.

Generált hátterek

Ezen a területen megoszlanak a vélemények. Egyes látványelemek kevésbé néznek ki ...

Tovább Szólj hozzá

seo keresőoptimalizálás hirdetés hasznos hirdetések képszerkesztés ai ötletek háttér közösségi média mesterséges intellingencia

2024. feb 28.

Trükkök, amikkel fokozhatod az elköteleződést a TikTok-on!

írta: Sáringer Viktória
Trükkök, amikkel fokozhatod az elköteleződést a TikTok-on!

kenny-eliason-y_6rqstqbyq-unsplash.jpgA közösségi médiáról általánosságban is elmondhatjuk, hogy szélsebesen változik és fejlődik, de a TikTok talán még ki is emelkedik az állandó frissítésekkel és módosításokkal. Ezek lehetnek pozitívak és sajnos negatívak is. Sokan már megtapasztalták, hogy a felület algoritmusa senkinek sem kegyelmez – néhány virális videó után is visszaeshet a nézőszám csupán pár százra. Nem elég, ha a szerencsében bízunk, hogy jó eredményeket érjünk el a TikTok-on – muszáj átgondoltan megtervezni stratégiánkat!

Most bemutatunk pár tippet, ami elősegítheti, hogy a videók jól teljesítsenek és kifizetődjön a befektetett munka. Fontos, hogy sikeresen tudjuk pozícionálni a tartalmakat és maximalizájuk a láthatóságot. Ha a videókat ...

Tovább Szólj hozzá

marketing tartalom tipp videó trükkök ötletek tippek tanácsok csali elköteleződés közösségi média posztok posztolás

2024. feb 26.

Hogyan találd meg az Instagram célközönségedet?

írta: Sáringer Viktória
Hogyan találd meg az Instagram célközönségedet?

blog_25.pngHa fent vagy márkaként az Instagramon, akkor már most is biztosan készítesz tartalmakat az üzleti célok eléréséhez. A kreativitásban nagyban besegítenek az alkalmazás kínálta funkciók, mint a matricák, a Reels videók vagy a story szavazások. De ez nem minden: kapcsolatba is kell lépni a felhasználókkal, a közönségeddel!

Bár a kreativitás elengedhetetlen a marketing sikeréhez, nem jutsz túl messzire vele, ha nem egy meghatározott célközönségnek készíted a különleges, egyedi tartalmakat . Fontos, hogy a stratégiád megfeleljen azoknak az embereknek, akiket meg akarsz célozni üzeneteiddel. A kiadott üzenetek és a létrehozott látványelemek is egy adott csoportnak kell, hogy szóljanak.

Mi is az Instagram célközönség?

Az Instagram ...

Tovább Szólj hozzá

marketing tartalom kommunikáció ötletek tippek célcsoport fogyasztó márka tanácsok demográfia célközönség posztolás versenytársak

2024. feb 23.

Hozz létre keresőbarát TikTok tartalmakat!

írta: Sáringer Viktória
Hozz létre keresőbarát TikTok tartalmakat!

nevtelen_terv_2024-02-16t123348_270.pngA keresőbarát tartalom az online térben kiemelten fontos, így természetesen nem kivétel ez alól a TikTok sem! Szerencsére van bőven lehetőség arra, hogy optimalizáljuk a tartalmainkat. Most ezeket vesszük sorra!

SEO a TikTok-on is?

A SEO a Search Engine Optimization angol kifejezés rövidítése, ami annyit tesz, hogy keresőoptimalizálás . A közzétett tartalmaknak keresőbarátnak kell lennie, hogy minél több ember rátaláljon. Igen, az algoritmus az, ami elsődleges szerepet tölt be abban, hogy bemutassa videónkat a felhasználóknak, de nem szabad megfeledkezni a keresésekről sem. A TikTok több lehetőséget is kínál, hogy leírásokkal és kifejezésekkel erősítsük meg, miről szól a videó, kinek szól vagy mit profitálhat az, aki megnézi.

...

Tovább Szólj hozzá

marketing tartalom seo tipp keresés videó tippek tanácsok keresőbarát közösségi média posztok posztolás keresőcímke

2024. feb 21.

Nehezen tartod a lépést az újításokkal? Összefoglaljuk, mit kell tudnod!

írta: Sáringer Viktória
Nehezen tartod a lépést az újításokkal? Összefoglaljuk, mit kell tudnod!

nevtelen_21.pngFolyamatosan bombáznak minket a közösségi média újítások és alig győzzük követni. Most néhány fontos és hasznos fejlesztésről számolunk be, többek között olyan törekvésekről, ami a fiatalkorú felhasználók biztonságos internetezéséhez járulnak hozzá és a lassan mindenhol megjelenő mesterséges intelligencia egyik új opciójáról.

Biztonsági fejlesztés a tiniknek

A Meta a tinédzser korú felhasználók védelmében egy olyan újítást hozott, ami segít megakadályozni, hogy idegenek kapcsolatba tudjanak lépni a fiatalokkal privát üzenet formájában.

Kár tagadni, de a közösségi média tér sokféle veszélyt rejt a fiatalokra, pláne ha van lehetőség üzenetküldésre. Így privát módon bárki felveheti a kapcsolatot a ...

Tovább Szólj hozzá

marketing újdonságok friss tippek tanácsok változások közösségi média 2024

2024. feb 19.

Hogyan készítsünk influencer marketing stratégiát?

írta: Sáringer Viktória
Hogyan készítsünk influencer marketing stratégiát?

blog012.pngAz influencerekről sokaknak egyből az Instagram jut eszébe, azonban minden platformon megtalálhatók a véleményvezérek: YouTube, TikTok, Facebook, BeReal, Snapchat… Ez pedig azt is jelenti, hogy minden demográfiai csoportot el lehet érni a megfelelően kiválasztott influencer és közösségi média felület segítségével.

Ahogy a marketing minden lépése, úgy az influencerekhez kapcsolódó feladatok is fontos döntések meghozatalát igénylik, hogy sikeres legyen a kommunikáció és valós konverzió legyen az eredmény. Legyen szó bartel együttműködésről vagy fizetett megjelenítésről, a feladat bonyolultabb, mint pár ingyen termék kiküldése.

Egy jól működő kampányhoz stratégiára van szükség, aminek létrehozásában most segítünk!

Ha ...

Tovább Szólj hozzá

marketing tartalom hirdetés ötletek tippek tanácsok közösségi média influencer posztolás

süti beállítások módosítása