2014. jan 14.

Mitől lesz sikeres a Youtube-videód?

írta: Klausz.Melinda
Mitől lesz sikeres a Youtube-videód?

[caption id="attachment_5524596" align="alignleft" width="332"]Kép: Mashable Kép: Mashable[/caption]

A mai világban már egy egyszerű reklám, amiben elmondjuk, hogy a termékünk jó és még olcsó is, nem elég. Fontos, hogy felkeltse a nézők figyelmét, vagy akár meg is hökkentse őket, azaz emlékezetes maradjon számukra és beszéljenek róla. Ehhez persze nem árt tudni pár jól bevált alapelemet is, melyet Andrew Macarthy összegyűjtött nemrég.

Szerinte a hatásos reklámok összetevői a következők:

Figyelemfelkeltés (3-6 másodperc)

Megfogni a nézőket, hogy ugyan miért jó az, ha ezt a videót nézik tovább.

Cím (3-6 másodperc)

A márka megnevezése – itt feltüntethető a logó, a céghez kapcsolódó hangok és hanghatások, dallamok és akár zene is megjelenhet.

A videó mondanivalója, lényege (1-5 perc)

Természetesen ez a rész teszi ki a videó legnagyobb hányadát. Tartalomtól függően lehet szórakoztató, egyszerűbb, megható, a lényeg, hogy legyen figyelemfelkeltő, emlékezetes és magával ragadó. Fontos, hogy legyen jól megszerkesztve: aláfestő zene, animáció, stb. (Segítséget nyújthat ebben, hogy több száz zene érhető el ingyenesen a YouTube audió könyvtárából.)

Befolyásoló tényező még a videó kategorizálása, releváns címkék hozzáadása és a szerkesztőben a megfelelő indexkép kiválasztása.

Záró kép (3-6 másodperc)

Ebbe a pár másodpercbe kerülhet az egyéb fontosnak tartott videóink listája, esetleg megjegyzések, mint például: Látogasson el honlapunkra/ Iratkozzon fel!

Kivágott jelenetek (5-10 másodperc)

Ösztönözhetjük a potenciális vásárlóinkat, hogy végignézzék a videóinkat, ha végére a videóból kivágott vicces jeleneteket, vagy a felkészülési/forgatási folyamatot mutatjuk meg.

Bár nincsenek kőbe vésett szabályok, hogy mitől sikeres egy YouTube videó, de egy keretbe foglalt, jól megszerkesztett hirdetés, növelheti a szakmaiság, precizitás érzését.

Végezetül nézzétek meg a legsikeresebbnek ítélt Youtube reklámot, amely közel 100 millió(!) megtekintést hozott eddig:

Neked hogy tetszik?

Szólj hozzá