2014. már 25.

Tavaszi nagytakarítás a Facebook-on

írta: Klausz.Melinda
Tavaszi nagytakarítás a Facebook-on

viragNem rég volt - pontosan március 20-án - hivatalosan is a tavasz első napja. Mivel is kezdhetnénk mással ezt az évszakot, mint egy tavaszi nagytakarítással! Oké, ha már tiszták az ablakok és csillog minden, nem árthat a Facebookra is vetni egy pillantást és ott is elvégezni a tisztogatást.

Kezdjük a Hírfolyammal:

Vannak ismerőseid, akik naponta osztanak meg kiskutyás cikkeket, vagy sokatmondó idézeteket? Ezekre neked nincs szükséged? Akkor takaríts! Annyi az egész, hogy az adott ismerős posztjainál lévő legördülő nyilacskánál kiválasztod a „XY követésének leállítása” menüpontot. Ezzel a módszerrel a számodra fontosabb ismerőseid kerülnek előtérbe.

Turbózd fel a profilodat:

Például milyen régi a jelenlegi profilképed? Hasonlítasz a képen egyáltalán a mostani önmagadra? Lehet, hogy ideje váltani. Akár választhatsz olyan fotót is, ami összehangolt a borítóképeddel. Nagyon sok jó ötletet leshetsz az interneten, mint például ez is:

borito

A saját profilodon belül az „Adatmódosítás” menüpontnál frissítheted kedvenc filmjeid, együtteseid, könyveid listáját is, vagy éppen megadhatod a térképen, hogy mely helyeken jártál már.

Hozzáadhatsz fontos életeseményeket is profilodhoz. Például, hogy mikor kezdtél el dolgozni a mostani munkahelyeden, vagy, hogy mikor találkoztál először a legjobb barátoddal.

Értesítések kezelése:

Ez lehet, hogy már régóta esedékes lenne. Akkor itt az idő! Csak a „Beállítások” menüpontnál kell belépned az „Értesítések” közé. Itt pedig nyugodtan válogathatsz, hogy miről szeretnél értesülni e-mailben, vagy akár telefonon is.

Ha már itt vagy, nem árt az adatvédelmi beállításokat is ellenőrizned. ;)

Keresési előzmények törlése:

A Facebook a keresési előzményeinket is bizony naplózza. Így lehet az, hogy néhány betű után azonnal kidobja az előzőleg már felkeresett személyt vagy éppen oldalt. Ez egyfelől praktikus, hiszen így nem kell minden alkalommal beírnunk a teljes nevet, ugyanakkor nem feltétlenül szerencsés, ha "kísértenek" a keresési előzmények.

Igazán egyszerű művelet ezt megoldani. Nézzük is meg!

Kattints a jobb sarokban levő fogaskerék ikonra, és a legördülő menüben válaszd a ”Tevékenységnapló” lehetőséget! Majd a baloldalon lévő sávban klikkelj a  „Keresés” lehetőségre! (Ha nem látod, kattints a „Tovább” gombra) Végül Kattints a jobb sarokban található „Keresési előzmények törlése”, a felugró ablaknál pedig a „Keresések törlése” gombra!

Most pedig, hogy mindenkinek szép és tiszta a Facebook felülete, évezzétek tovább a tavaszt! :)

Szólj hozzá