2014. ápr 09.

Youtube gyerekeknek

írta: Klausz.Melinda
Youtube gyerekeknek

youtubegyerekYouTube-nak jelenleg több mint 1 milliárd látogatója van havonta a világ minden tájáról, akik együttesen körülbelül 6 milliárd órányi videót néznek meg. A kilenc év alatt az oldal világszerte ismerté vált és szinte már bármi elérhető rajta, legyen szó tanulásról, vagy éppen szórakozásról. Viszont ennek a változatos tartalomáradatnak hátránya is akad, hiszen például több videó sem ajánlatos, hogy a gyerekek szem elé kerüljön. De most úgy tűnik, hogy a YouTube elkezd specializálódni.

A Google állítólag kifejlesztené az online videómegosztó platform kimondottan gyerekeknek szóló verzióját. Ez kimondottan a 10 év alatti korosztálynak szólna. YouTube-on van már úgynevezett „Safety mode ", amely megszűri a nemkívánatos tartalmakat, de még a szolgáltató is elismeri, hogy ez csak egy szűrő és nem adhat 100%-os biztonságot.

Tájékoztatók szerint viszont ez még csak fejlesztési fázisban tart, és nem indítják be a közeljövőben.

Azonban a kérdés fennáll: Vajon a hirdetések sem fognak megjelenni a gyerekeknek szánt változatban?

Nem ez lesz az egyetlen eset, hogy a YouTube specializálódik. A világ legnagyobb videómegosztó oldal várhatóan indít egy zenei szolgáltatást valamikor még 2014-ben.

 

Szólj hozzá