2014. dec 01.

6 tipikus hiba a LinkedIn oldaladon

írta: Klausz.Melinda
6 tipikus hiba a LinkedIn oldaladon

LInkedIn-Networking-tips04141A LinkedIn jelenleg az egyik legfontosabb szakmai közösségi oldal. Fontos, hogy a felületre feltöltött profilunkat úgy kezeljük, mint az állásajánlatokra benyújtott önéletrajzunkat, hiszen soha nem tudhatjuk, hogy ki olvassa éppen azt. Ennek ellenére rengeteg hibával találkozhatunk. Nézzük is meg, hogy melyek a leggyakoribb hibák a profiloknál.

1. Nincs profilkép:

Bármilyen kép jobb annál, mint hogy nincs profilképünk. Ez olyan, mint az önéletrajzban, egyfajta bizalmat előlegez, segít megteremteni az első benyomást. Azért arra figyeljünk, ez nem a Facebook, itt nem igazán megfelelő egy csücsörítő szelfit profilképünkké választani.

2. Unalmas főcím:

Mondják, hogy a könyvet sem a borítója alapján kell megítélni, mégis elég fontos szempont. Ezzel a pár szóval felkeltheted a potenciális ügyfelek figyelmét!

3. Nem aktuális:

Fontos, hogy mindig naprakész legyen profilunk, legyen szó vállalati oldalról (sőt, ott még fontosabb) vagy személyes fiókról, az elérhetőségek legyenek mindig frissek.

4. Helytelen tartalom:

Mint már említettük, ez a felület komolyabb, mint a Facebook vagy a Twitter, hiszen elsősorban üzleti célokból regisztrálnak a felhasználók/vállalatok. Ne kövessük el azt a hibát, hogy ugyanazokat a tartalmakat osztjuk meg, mint például Facebookon!

5. Nincs kapcsolatépítés:

Egyre több ember regisztrál LinkedInre, nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy nem vesszük fel velük a kapcsolatot. Rengeteg potenciális ügyfélre, üzleti partnerre, vagy éppen munkáltatóra bukkanhatunk az új kapcsolatok által. (Itt nem feltétlenül csak a közvetlen ismerősöket szabad bejelölni ;) )

6. Rejtett információk:

A Facebookon él az a lehetőség, hogy ha a felhasználó nem ismerősünk, akkor ő nem lát rólunk semmilyen adatot. Ez hasznos lehet más felületeken, de a LinkedInen nem feltétlenül! Ha nem tudnak rólunk semmit, nem épülhet ki bizalom felénk, így elbukhatunk akár üzleti kapcsolatokat is.

A Te LinkdeIn profilod biztos, hogy megfelel ezeknek a szempontoknak? Érdemes lehet egy pillantást vetned rá! ;)

Szólj hozzá

szabályzat közösségi média social media 2015 Facebook LinkedIn