2015. jan 20.

Hogyan tartsd fenn az egyensúlyt a munkád és a magánéleted között a Facebook-on?

írta: Klausz.Melinda
Hogyan tartsd fenn az egyensúlyt a munkád és a magánéleted között a Facebook-on?

shutterstock2612777Te is ismersz olyanokat, akik az égvilágon mindent megosztanak, amit csak találnak? Ha van egy vállalati/vállalkozói profilod, nem lehetsz ilyen, hiszen ezen keresztül ítélnek meg a potenciális vásárlók, jelenlegi és jövőbeli partnerek és befektetők! Különösen, ha a személyes és a vállalati profilod egy és ugyanaz. Merthogy még mindig nagyon sok kisvállalkozás magánszemélyként regisztrál a Facebookra!

Persze ez nem azt jelenti, hogy semmit nem szabad megosztanod, ami nem a szakmáról szól! Sőt! Egyáltalán nem! Egyszerűen csak meg kell találni az egyensúlyt a magánélet és a munka között a közösségi médiában is.

Ne félj felvállalni saját személyiségedet!

Jay Baer, közösségi média szakértő és a Convince & Convert alapítója szerint bátran legyünk személyesebbek az üzleti felületeken is, mert szerinte valójában nincs nagy különbség a személyes és az üzleti élete között. Az emberek szeretik tudni, hogy milyen személyiség rejtőzik egy adott vállalkozás mögött. Természetesen azért ne olyanokat osszunk meg, hogy mit ebédeltek a cég dolgozói, hanem inkább, ami a saját személyiségünkről, a hitvallásunkról árulkodik.

Hozzunk létre két különböző profilt!

Így tett Ann Handley, 2 bestseller könyv írója is. Ekkor ugye a vállalati oldalon nyugodtan oszthatjuk a szakmai tartalmakat, míg a saját profilunkon az egyéb személyes tartalmakat. A kommunikáció ezáltal célirányossá és könnyebbé válik.

Ha viszont mégis úgy döntünk, hogy nem választjuk szét a 2 fiókot, akkor érdemes tanulmányozni az adatvédelmi beállításokat. A Facebook ilyen szempontból a legrugalmasabb. Itt lehetőség van arra, hogy csak a közeli ismerősök láthassák az adott bejegyzésünket, vagy éppen kizárjunk valakiket. Csak a bejegyzés megírásánál kell legördítenünk a fület a beállításokhoz.

vanderlich-álláshirdetés

Szólj hozzá