2015. nov 26.

Tippek az oldalak ünnepi díszbe öltöztetésére

írta: Klausz.Melinda
Tippek az oldalak ünnepi díszbe öltöztetésére


mainMár csak néhány hét van hátra karácsonyig. Az üzletekben már csak karácsonyi zene szól, jönnek a karácsonyi vásárok forgatagai is, mindenki lelkesen készül az ünnepekre. De vajon közösségi oldalunk is ünnepi díszbe öltözött már? Lehet, hogy még korainak gondolják páran, de időben el kell kezdeni megtervezni ezt az időszakot, mert ilyenkor bizony még nagyobb a hajtás és nincs megállás.

A Pagemodo összeállítása segítségével mutatunk néhány tippet, hogyan készüljünk a karácsonyra:

Profilkép:

Egy kis Photoshop, néhány hópehely, vagy egy mikulássapka és már kész is van a logónk karácsonyi változata.

Blog_SocialHoliday_KitKatBorítókép:

Ha már kész vagyunk a profilképünkkel, akkor érdemes borítóképünket is felturbózni kicsit, hogy harmonizáljanak. Az egyik legegyszerűbb módja egy szép szöveg, amivel kellemes ünnepeket kívánunk. Erre a KitKat dizájnja nagyon jó példa:

dz3Bejegyzések:

Egy kép többet ér ezer szónál… Főleg, ha ezekre a képekre még szöveg is kerül. Nem titok, hogy a vizuális tartalmak uralják a közösségi média felületeket. Bátran szerkesszünk több olyan képet, amivel valamilyen ünnepi üzenetet akarunk átadni (tippek, idézetek, stb.) Sokkal hatásosabb, mintha csak szövegként jelenik meg a felületeken.

GIFek:

Most, hogy a Facebook és a Twitter is támogatja a GIFek használatát, érdemes lehet kihasználni az ünnepek idején. Bár először kicsit félelmetes lehet egy ilyesfajta tartalom létrehozása, nem kell megijednünk! Az Instagramon pont ezért találták ki a Boomerang nevű programot, amivel könnyen elkészíthetjük ezeket a pár másodperces videókat.

Nyereményjátékok:

Mindenki szereti a nyereményeket és az ajándékokat, különösen ilyenkor. Ráadásul a közösségi oldalakon még mindig a legnagyobb ereje a rajongók által generált tartalomnak van. Érdemes viszont mindenképpen utánanézni a nyereményjátékok szabályzatának.

Honlapunk:

Ne feledjük, hogy a közösségi média mellett legalább olyan fontos a honlapunk megfelelő frissítése, sőt… Ezek a platformok a legtöbb esetben a honlapra terelik a potenciális vásárlókat. Érdemes itt is hasonló és összecsengő dizájnt választani, mint a közösségi felületeken. Fontos az összhang!

Te már felkészültél az ünnepekre?

Szólj hozzá