2016. jún 08.

Blogolást segítő eszközök

írta: Petneházy.Flóra
Blogolást segítő eszközök

blogging.jpgAktívan blogolsz? Új eszközöket keresel, amik segítik a munkádat? Cikkünkben 4 eszközt mutatunk be, ami gyorsabbá és hatékonyabbá teszi a feladatok elvégzését.

#1 Ingyen forrás, minőségi képek: Egy kép többet mond ezer szónál. Szánj időt a kiválasztására, hogy megtaláld a tökéletes fotót.  Ehhez segítségül a következő oldalakat érdemes felkeresned:

#2 Tömörítsd a képeket az oldalbetöltési sebesség javításához: Az oldal gyorsasága szempont a Google kereső rangsorolásánál.  Általában a képek betöltése a leghosszabb idő. A Compressor.io (https://compressor.io/) segítségével 90%-kal csökkentheted a képek méretét, minőségvesztés nélkül.

#3 Screenshots: A Google Drive (https://goo.gl/cF6YNY) segítségével pillanatok alatt biztos helyre tudod menteni a képernyőképeket, majd az Awesom Screenshot (https://goo.gl/rfkQiz) alkalmazáson keresztül igazíthatod a méretét, vagy megjegyzést fűzhetsz hozzá. Mindezt pillaatok alatt.

#4 Versenytárs keresés: Ha ugyanazért a szűk célközönségért versenyzel, hasznos megtalálni, hogy a versenytársaid forgalma honnan származik, milyen hivatkozó forrásokat használ. A SimilarWeb (https://www.similarweb.com/) segít megtalálni minden információt, amire szükséged lehet.

 

Hamarosan folytatjuk a bloggereket segítő eszközök bemutatását. Neked mi a leghasznosabb oldal a blogbejegyzésed írása közben?

Szólj hozzá

blog