2018. máj 03.

Indul a Facebook videóparti!

írta: BDóra.
Indul a Facebook videóparti!

videoparti.pngUnod már, hogy egyedül nézed a videókat? Nincs kivel megosztanod, hogy milyen benyomást tesz rád éppen, az a film, amit nézel? Na, erre találta ki a Facebook a Videópartit, másnéven Watch Party-t!

Csoporton belül, egyszerűen létrehozható, amennyiben tagja vagy az adott közösségnek.

S hogy mi a lényege?

Az, hogy egy időben tudjuk nézni ugyanazokat a videókat, s eközben kommentelhetünk és interakcióba léphetünk egymással  a neten keresztül.

Nézhető ilyen formában élő közvetítés, rögzített vagy feltöltött felvétel is. A Facebook azt szeretné, hogy a videónézés egy közösségi élménnyé nője ki magát és ne egy egyszemélyes szórakozási lehetőség legyen.

videopart.png

A felmérések szerint az élővideók hatszor nagyobb interakciót eredményeznek, mint a sima videók. A Watch Party-nál arra is van lehetőség, hogy meghívókat küldjünk azoknak, akikkel szeretnénk együtt „mozizni”.

A Facebook egyre inkább próbálja olyan közösségi térré alakítani a felületet, hogy a felhasználók kevésbé legyenek elszigetelődve a hírfolyam gördítése során, erre pedig egy jó lehetőség a Videóparti, ahol „összeülhetsz” a haverokkal, akár a világ különböző pontjain is és megnézhettek „együtt” egy jó videót.

Próbáltad már?

 

Fkat/

 

Szólj hozzá

videó tartalommarketing