2019. okt 28.

Hogyan építs erőteljes hálózatot LinkedIn-en?

írta: R Judit
Hogyan építs erőteljes hálózatot LinkedIn-en?

pexels-photo-267350.jpegKapcsolatba szeretnél lépni a megfelelő emberekkel LinkedIn-en? Szeretnél erősebb hálózatot építeni? Ebben a cikkben megtudhatod, hogyan hozhatsz létre stratégiai LinkedIn kapcsolatokat, és hogy hogyan növelheted befolyásodat és vállalkozásodat!

Miért építs szelektív LinkedIn hálózatot?

Akár vállalkozó, akár üzleti szakember vagy, a LinkedIn a tökéletes közösségi média platform az üzleti hálózatod bővítéséhez. Az oldalt szándékosan arra tervezték, hogy ösztönözzön Téged arra, hogy felvedd a kapcsolatot már előzőleg ismert emberekkel. A hatékony LinkedIn hálózat kiépítésének kulcsa az, hogy stratégiailag megválasztod ezeket a kapcsolatokat. Ahelyett, hogy bárkit és mindenkit hozzáadnál, a hozzáadott személyek számának korlátozása révén biztosítva lesz, hogy hírcsatornádban olyan üzeneteket láthass, amelyek valóban relevánsak vagy érdekesek a számodra. Az oldalon való értékesítés akkor kezdődhet, amikor értékes hálózatot fejlesztettél ki, és elkezdtél már foglalkozni vele. Ilyenkor jó megközelítés az ismerőseidet segítő tartalom megosztása, az ügyfelekkel való együttműködés példáinak kiemelése és a szakterületeddel kapcsolatos kérdések megválaszolása.

Hogyan adhatsz hozzá embereket ehhez a hálózathoz?

Küldhetsz saját kérelmeket kollégáidnak, ügyfeleidnek és üzleti kapcsolataidnak. Kérelmeket olyan emberektől is kaphatsz, akiket valószínűleg se online, se offline nem ismersz. Ahelyett, hogy minden kérést elfogadsz, vagy hetente több száz kérést küldesz ki, a következőképpen állíthatsz fel egy valódi, szelektív kapcsolati hálót:

  • Ellenőrizd hogyan tudnak az emberek kapcsolatba lépni veled a LinkedIn-en!

Alapértelmezés szerint bárki küldhet neked kérelmet; azonban vannak módok annak beállítására, hogy az emberek image_2.pnghogyan tudnak kapcsolatba lépni Veled. Beállíthatod például a LinkedIn-fiókodat, így csak azok léphetnek kapcsolatba veled, akik már rendelkeznek az email címeddel. Ehhez kattints a profilfotódra a képernyő jobb felső sarkában, és válaszd a legördülő menü Beállítások és adatvédelem menüpontját. A Kommunikáció lapon tudod megváltoztatni ezeket a beállításokat.

image_1.pngHa a Téged követő emberek számát szeretnéd növelni, nem pedig a kapcsolataid számát, akkor beállíthatod a profilodat, hogy először az emberek követni kezdjenek el. Ehhez lépj a LinkedIn-fiókbeállításokhoz. Az Adatvédelem lapon görgess le a Blokkolás és elrejtés szakaszhoz, és válaszd a „Make Follow Primary” opciót.

  • Keress embereket, akikkel kapcsolatba léphetsz!

Tagja vagy egy csoportnak vagy valamilyen klubnak? Ha igen, akkor végezz egy kis kutatást a LinkedIn-en fellelhető tagokról és jelöld őket ismerősnek! Konkrét emberek kereséséhez használd az oldal tetejénunnamed_1.png található keresősávot. Felhasználókat név, munka, tartalom, vállalatok, iskolák vagy csoportok alapján kereshetsz.

linkedin-find-nearby-feature-350.pngAmikor konferencián, workshopban vagy rendezvényen veszel részt bekapcsolhatod a LinkedIn „Közeli keresés” lehetőséget mobil eszközödön, hogy 100 méteres sugáron belüli LinkedIn-felhasználókat keress. A szolgáltatás használatához először ellenőrizd, hogy a Bluetooth engedélyezve van-e telefonodon. Ezután nyisd meg a LinkedIn mobilalkalmazást, és koppints a képernyő alján található „Saját hálózat” ikonra. Ezután válaszd a kék Csatlakozás gombot, és az előugró ablakban válts a Közeli keresési lehetőség bekapcsolására.

Ennek a szolgáltatásnak az az előnye, hogy új kapcsolatokat kereshetsz azok között, akik ugyanazon az eseményen vannak, mint Te és üzenhetsz nekik, hogy megbeszéljetek egy személyes találkozót.

  • Tartsd a kapcsolatot a kiépített hálózatoddal!

Mi történik az értékes LinkedIn kapcsolatok kialakítása után? Kezdj el velük foglalkozni! A LinkedIn-felhasználók többsége soha nem tesz közzé frissítéseket és megjegyzéseket. Ha hozzászólsz valamihez, akkor felhívod a figyelmet a profilodra. Legyél stratégiai. Ha megjegyzéseket fűzöl valakinek a bejegyzéséhez, az adott személy kapcsolatai látni fogják a profilfotódat és a címsorodat. Kinek a hálózatával szeretnél kapcsolatba lépn? ;) Kommentelés előtt azonban mindig olvasd el a cikket, kattints a linkre vagy nézd meg a videót, amiről a poszt szól! Ha valaki más olyan hasonló megjegyzést hagyott, amivel egyetértesz, akkor közvetlenül válaszolhatsz a felhasználó megjegyzésére is. Ez nagyszerű módja annak, hogy új kapcsolatokat teremts a LinkedIn-en.

Ha követed a kapcsolattartásra tett javaslatainkat, akkor értékes hálózat alakulhat ki, amely növeli a profilodat és elősegíti az üzleti vállalkozásod értékesítését. Ne feledd, hogy LinkedIn-en történő értékesítés általában az üzenetkezelő postafiókban vagy offline történik. 

Forrás:

https://www.socialmediaexaminer.com/how-to-use-linkedin-to-build-powerful-network/

Szólj hozzá

közösségi média social media kapcsolatháló