2019. dec 12.

Így növeld követőid számát az Instagramon 2019-ben

írta: Sáringer Viktória
Így növeld követőid számát az Instagramon 2019-ben

ko_veto_k2_1.jpgA követőszerzés az Instagramon már nem olyan egyszerű, mint egy-két évvel ezelőtt. Több mint egy milliárd felhasználójával, rendkívül okos algoritmusával és számtalan kreatív márkával az Instagramon versenybe kell szállnod, ha követőbázisodat gyarapítanád.

Ha valóban szeretnél egyedi lenni, megmutatni a márkádat és több követőre szert tenni, akkor okosan kell dolgoznod célkitűzéseid irányába. Most pár tippel segítünk, hogy közelebb kerülhess a vágyott célok eléréséhez.

Szerezz több követőt egy teljes, jól összetett profillal!

Ha több követőre vágysz, nagyon kell ügyelned rá, milyen képet mutat profilod összességében. Ez az első lehetőség, ami benyomást kelt, véleményt formál a felhasználókban és a legfontosabb: egy esztétikus, szép profilnál előbb nyomnak az emberek a követés opcióra. Hidd el, nem fognak sok időt tölteni oldalad tanulmányozásával: pár másodperc fogja eldönteni, követni szeretnének-e, mélyebben belenéznének-e oldalad tartalmába vagy kilépnek.

Mi határozza meg az első benyomást?

Mit fognak végignézni a felhasználók profilodra kattintva? A bemutatkozásodat, gyorsan végiggörgetnek a legutóbbi posztjaid felett a megosztott tartalmaknál és/vagy megnézik az aktuális történetedet (Stories), a Fókuszba (Highlights) helyezett tartalmaidat.

Hogyan kelthetsz jó benyomást?

Írj egy rövid, velős, effektív bemutatkozást, amiből kiderül mi a fő profilod, használd a történetek funkciót rendszeresen és ments is tartalmakat a Fókuszba, amikhez válassz esztétikus, összeillő borítóképeket.
Már nem csak a fotók szerkesztése számít, az elrendezés is. Igyekezz keretes módszerrel feltölteni a három egy sorban lévő fotódat: például szélülre menjen egy-egy normál kép, aminek színvilága hasonló, középre mehet képgaléria, videó, egy szembetűnőbb kép. Használhatsz Grid-eket is, ami nem más, mint egy mozaik: kis képekre bonthatod egy jó minőségű , nagy felbontású fotódat, ami szép összképet ad majd, amikor profilodat böngészik.

Tervezz előre!

Nincs feltétlenül szükséged tökéletes képekre, minimalizmusra és a legújabb divatnak megfelelő stílusra, de el kellko_veto_k1_1.jpg határoznod egy irányt, ahogy elképzeled márkádat és ehhez kell következetesen tartanod magadat és ez alapján felépítened profilodat. Ehhez nagy segítség, ha előre megtervezed, milyen tartalmak kerüljenek ki Instagram-profilodra és egymás mellett látva őket elrendezed, hogyan mutatnának a legjobban, hogy illeszkedjenek az elképzeléseidbe. Külön plusz pont, ha közben az Instagramon megosztott posztok összehangban vannak a Facebook-oldaladra kimenő posztokkal.

Légy rendszeres!

Posztolj rendszeresen! Legalább heti kétszer ossz meg tartalmat, tartalmakat a Képfolyamban és a Történetekben is! Igyekezz minden megosztott képnél és videónál odaillő hashtageket használni, megjelölni a helyszínt, hogy minél több emberhez eljuss.

Légy kreatív!

Ne ragadj le a beállított, ezer éve használt márkafotóknál. Dobd fel oldaladat képgalériák, videók megosztásával. Készíts érdekes történeteket, például engedd követőidnek, hogy belessenek a kulisszák mögé! Emellett mindenképpen oszd meg a mások által készített képeket, videókat is a történetedben.
Ne csupán közzétedd az egyes képeket a történetedben, hanem alakítsd át őket, hogy minél jobban mutassanak. Ma már rengeteg ingyenes applikáció áll rendelkezésedre, hogy egyszerűen, gyorsan, ráköltött pénz nélkül kreálj remek történeteket. Ezekben az alkalmazásokban előre elkészített minták várnak, ahová csupán annyi a dolgod, hogy beilleszd a kedvedre való képeket, majd írhatsz hozzá szöveget is.
Az Instagrammal interaktívvá is teheted történeteidet: hozz létre szavazást, készíts kvízt, ossz meg GIF-eket!

Te hogyan igyekszel követőid számát növelni?

Forrás: https://later.com/blog/get-more-instagram-followers/

Szólj hozzá

tippek követő