2020. jún 27.

Pörgesd fel Instagram oldaladat!

írta: Sáringer Viktória
Pörgesd fel Instagram oldaladat!

po_rgesd4.jpg2020 van, már mindenki jelen van az Instagramon is, így márkaként Neked is ott a helyed! Na, nem csak a jelenlét a fontos, de az aktivitás is. Sőt, az sem mindegy, milyen tartalmakat osztasz meg és milyen módon! Fejleszd Te is tökélyre technikádat, használd ki az összes elérhető lehetőséget és maximalizáld a konverziókat az Instagram csatornádon is!

Miért szeretjük a közösségi oldalakat?

Mert folyton változnak, modernek és mindig megjelenik egy-egy új lehetőség, amit kipróbálhatunk. Ha nem is csupán a közösségi platformon belül nézelődünk, akkor méginkább kitárul előttük a lehetőségek széles skálája. Számtalan weboldal, telefonos alkalmazás létezik, amelyekkel még jobb tartalmakat készíthetünk a felhasználók számára. Ez pedig mindannyiunk célja és érdeke, hogy minél kreatívabb, ötletesebb tartalmakkal örvendeztethessük meg követőinket és esetleg pár új követőre is szert tegyünk segítségükkel. Ha nem törekedsz rá és dolgozol érte, hogy mindig valami újdonsággal ragadd meg az emberek figyelmét, fenntartsd az érdeklődést, akkor sajnos hamar elfelejtenek és csupán átgörgetnek tartalmad felett vagy kikövetnek.

Animációk

Először is hadd mutassunk be egy olyan lehetőséget, amivel életet lehelhetsz fotóidba. Remek lehetőség, ha animálod az kép egyes elemeit, így igazán különleges és kiemelkedő tartalmat kreálhatsz. Például kipróbálhatod a Pixaloop nevű applikációt, amivel a kép egyes területeit animálhatod. Az ingyenes verzióban kiválaszthatod, melyik részt szeretnéd animálni, megállíthatod a képet, ha azt szeretnéd, hogy egy ponton abbamaradjon az animáció, illetve beállíthatod, az animáció melyik irányban és milyen sebességgel valósuljon meg. Ugye milyen jól mutatna, ha fotódon megmozdulnának a felhők? Ha csillagok vagy buborékok táncolnának a háttérben? A fizetős verzió több lehetőséggel jár, de elsőként érdemes több hasonló programmal is kísérletezni, hogy megtaláljuk, melyiknek a használata a legkedvezőbb számunkra és így elég csupán egy appra előfizetni, ha bővítenénk az elérhető funkciók skáláját.

Időzítsd az Instagram bejegyzéseidet!

po_rgesd_2.jpgVannak, akik számára kész kínszenvedés adott időpontokban a telefon előtt ülni és tartalmakat feltölteni. Azonban nem mindegy, mikor posztolsz az Instagramra! Az Instagram Elemzések Célközönség részlegén megtekintheted, melyik napokon és melyik órákban a legaktívabbak követőid. Ehhez tanácsos alkalmazkodni és akkor megosztani a tartalmakat, sztorikat, amikor van aktivitás. A legtöbb esetben ez bizonyosan az esti órákra fog esni, hiszen általánosságban ekkor vannak fent a legtöbben a social media felületeken. Amennyiben nem akarsz az Insta előtt ülni esténként, időzítsd be bejegyzéseidet, történeteidet! Erre nagyszerű lehetőséget kínál a Later és a Hootsuite is. A Later segítségével például készíthetsz egy táblát is, amivel vizualizálhatod elképzeléseidet és megnézheted, valóban jól mutatnak-e majd terveid a valóságban is. A Hootsuite-ban is lehetőség van tartalom feltöltésére, képleírás megadására, így még ehhez sem kell belépned a megosztás pillanatában.

Több linked van, mint amit megenged az Instagram?

po_rgesd3.jpgProblémát jelenthet a linkek megosztása az Instagramon, ugyanis kattintható linket a Bemutatkozásodban tehetsz közzé, üzenetben küldhetsz és megadott feltételek teljesülésénél a történeteknél, felhúzással tehetsz elérhetővé. Persze hirdetések formájában is megjelenhet kattintható link az Instagramon, de most az ingyenes lehetőségekre fektetjük a hangsúlyt. A legfontosabb linket tanácsos a Bemutatkozásodban elhelyezni, azonban itt maximum egy jelenthet meg. Ha mindenképp szükséges, hogy több felületedre is átkattinthassanak a felhasználók, használd a Linktr.ee-t! Erre kattintva megjelenik az összes elérhetőséged, amit beállítasz és a felhasználó kiválaszthatja, hová szeretne továbblépni. Szerepelhet itt weboldalad, Facebook oldalad, LinkedIn profilod, és így tovább.

Különleges Sztorik és posztok

po_rgesd.jpgSablonokkal, animálási lehetőséggel a visszafogottól a különlegesebben át extrém sztorikat is készíthetsz! Biztosan találsz olyan alkalmazást és sabloncsomagot, ami illeszkedik márkád arculatához. Az Unfold és a StoryArt jó lehetőségek a sztorik készítésénél, a bejegyzéseknél pedig a Crello és Canva kiemelkedik számtalan elérhető sablonjával. Itt készíthetsz Instagram, Facebook posztokat, fejléceket, posztereket.

Ezek a lehetőségek terhet vesznek le a vállunkról és segítenek, hogy minél egyszerűbben minél jobb eredményeket érhessünk el az Instagramon. Ne feledd, a kreativitás sosem árt!

Forrás: https://www.socialmediatoday.com/news/5-tools-to-boost-your-instagram-marketing-efforts-in-2020/579612/

Szólj hozzá

poszt tipp story bejegyzés tippek bejegyzések posztok