2020. nov 17.

Hogyan készülj a karácsonyra a Facebookon?

írta: Szaller Nikolett
Hogyan készülj a karácsonyra a Facebookon?

hogyan_ke_szu_lj_a_kara_csonyra_a_facebookon_001.jpgÜtős posztjaiddal a 2020-as digitalizációs hullám következtében olyan vásárlókra is szert tehetsz, akik eddig az e-kereskedelem világát csupán hírből ismerték. Ennek tükrében járja át minél korábban a karácsony szelleme nemcsak a szívedet, hanem közösségi oldalaidat is! Cikkünkben 5 tuti karácsonyi posztötlettel segítünk Neked!

1. Visszaszámlálás

A karácsony ünnepe legtöbbünket örömmel tölti el, alig várjuk, hogy december huszonnegyedike legyen. Ezért rendkívül jó ötlet visszaszámlálást indítani, melyet akár már most elkezdhetsz! Így nem kell sokat gondolkodnod azon, milyen témájú posztot tegyél ki, mégis szentestével bezárólag minden nap lesz egy bejegyzésed, melyet kreatív köntösbe tudsz bújtatni.

hogyan_ke_szu_lj_a_kara_csonyra_a_facebookon_01.png

2. Karácsonyi termékekkel átadott karácsonyi hangulat

A Facebook-posztok esetében sokszor igen nehéz meghatározni, mi számít túl soknak, netán giccsesnek? Ahogy mondani szokták, ez ízlések és pofonok kérdése, de legtöbben a szent ünnep közeledtével elnézőbbek a karácsony hangulatával hatványozottan átitatott képekkel szemben. Az alábbi bejegyzésben a díszek elrendezése által a karácsony legfőbb szimbóluma jelenik meg.

hogyan_ke_szu_lj_a_kara_csonyra_a_facebookon_02.png

3. Ha mégsem szeretnél túlságosan karácsonyi posztokat…

A sok aranyos ünnepi hirdetés között igen meglepő, sokszor üdítő egy-egy vicces, cukinak kevésbé mondható képpel találkozni. Ahogy az a példán is látszik, érdekes és figyelemfelkeltő lehet, ha ötvözöd bejegyzésedet egy már jól ismert branddel (Trónok harca).

hogyan_ke_szu_lj_a_kara_csonyra_a_facebookon_03.png

4. Nyereményjáték megosztó témákkal kapcsolatban

Vannak olyan dolgok még a karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatban is, amelyekről nagy mértékben megoszlanak a vélemények. Ha nyereményjátékkal megspékeled ezeket a témákat, céged számára rendkívül kedvező hatást érhetsz el, mivel ha az embereknek határozott véleménye van valamiről, valószínűleg hozzászólás formájában ki is nyilvánítják, amely a legmagasabb fokú pozitív interakciónak számít a közösségi médiában.

hogyan_ke_szu_lj_a_kara_csonyra_a_facebookon_04.png

5. Klasszikus

Végül, de nem utolsó sorban a karácsonyhoz kapcsolódó tevékenységek és a gyermeki öröm ötvözésével sosem lősz mellé, hiszen az őszinte boldogság még a Facebook-hírfolyamon keresztül is átsugárzik, és remélhetőleg a felhasználókra is átragad!

hogyan_ke_szu_lj_a_kara_csonyra_a_facebookon_05.png

Szólj hozzá

poszt karácsony ötletek posztok