2021. jan 04.

Új kreatív funkciók az Instagram Reel és Story kapcsán

írta: K.Klarissza
Új kreatív funkciók az Instagram Reel és Story kapcsán

pexels-lisa-fotios-1252983.jpgAz Instagram néhány új kreatív kiegészítést adott hozzá a Reel-hez és a Story-hoz, ugyanakkor néhány meglévő funkciót is módosított, és kibővítette a márkatartalom címkék megjelenítését is.

A Reel esetében az Instagram új Mix audio és Voice-over opciókkal bővült. Az opciók lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy további hangsávokat adhassanak - akár hang-, akár zenei klipek segítségével – a Reel videójukhoz, miközben hangszínvezérlőket is biztosítanak a prezentáció további szerkesztéséhez.

A TikTok ugyanolyan funkcionalitással rendelkezik, ezért nem meglepő, ha ez a Reel esetében is megjelenik - ami természetesen a TikTok másolata. Ezen funkciók a Reel-en belül a képernyő tetején található mikrofon megérintésével érhetők el.

1_13.png

Ráadásul az Instagram vízjelet is ad a klipek bal felső sarkába, amely biztosítja a márkanevet, amikor a Reel videókat újra megosztják, ami szintén a TikTokhoz köthető.

2_9.png

Emellett az Instagram frissítette a klipek szerkesztése opciót, így a felhasználóknak rendelkezésre áll az egyes elemek további módosítása.

3_8.png

Néhány felhasználó új „Multi-capture” módot is lát, amely úgy tűnik, hogy megkönnyíti ugyanazt a funkciót, több fényképet készít egyszerre, anélkül, hogy ismételten meg kellene nyomni a gombot.

4_5.png

Továbbá megjelent egy új színszűrő mód is a Story esteében, mely lehetővé teszi a fotóra/videóra alkalmazandó szűrő intenzitásának beállítását.

5_5.png

Mindezek viszonylag apró kiegészítések, ugyanakkor kreatív lehetőségeket és új módszereket biztosítanak mind a Story, mind a Reel tartalmak maximalizálására.

A bevezetések folyamatosak a Reel és a kiegészítő funkciók esetében is, így érdemes nézni a frissítéseinket, és mindig a legújabbat alkalmazni.

Forrás:

https://www.socialmediatoday.com/news/instagram-adds-new-creative-tools-in-reels-and-stories/592328/

 

Szólj hozzá

poszt tartalom story újdonság reel posztok