2021. jún 07.

Hallottál már a Stereo-ról? Itt az új közösségi média platform!

írta: Sáringer Viktória
Hallottál már a Stereo-ról? Itt az új közösségi média platform!

stereo.PNGA Stereo egy viszonylag új applikáció, ami tulajdonképpen egy közösségi platform. 2020 augusztus végén jelent meg és elérhető iPhone és Android készülékekről is. Lehetővé teszi, hogy a felhasználók élő időben, valódi beszélgetéseknek legyenek tanúi. A felület segíti, hogy hírességek, zenészek, művészek, oktatók, tartalomgyártók egy közelebbi, bizalmasabb kapcsolatot tudjanak létrehozni és fenntartani rajongóikkal.

A Stereo több szerepet is betölt, főleg a jelenlegi koronavírus helyzetben: a magány érzését háttérbe szorítja, egy olyan felületet biztosít, ahol szabadon lehet kommunikálni, tanulni, vitázni, miközben van egy szórakoztató funkciója is.

A Stereo felhasználói belehallgathatnak beszélgetésekbe, kereshetnek különböző témákat, bekapcsolódhatnak a kommunikációba. Szűrhetők a témakörök, műfajok, beszélgetések, így mindenki megtalálhatja a neki tetszőt. Valójában számtalan élő talkshow közül választhatunk a legkülönbözőbb témákban a hírektől a sporton át a humoros tartalmakig. A felhasználók több szerepben is megjelenhetnek az egyes beszélgetések során: lehetnek ők a házigazdák, vendégek vagy csak hallgatók.

Milyen funkciók érhetők el a Stereo-n?

Minden felhasználó beállíthat magának egy saját avatart. Ez elősegíti, hogy a felület kiemelten biztonságos legyen és nyugodtan folyhassanak az eszmecserét anélkül, hogy a külsőségekhez fűződő sztereotípiák, személyeskedések szerephez jutnának. Az avatar megőrzi a privát szférát, mégis megkülönböztet másoktól és egyedi, saját képet is létrehozhatunk.

Az app nem csak passzív hallgatásra, de aktív részvételre, becsatlakozásra is alkalmas. Ha hallhatóként vagy jelent, akkor is küldhetsz hangüzeneteket a házigazdáknak, akik indították a beszélgetést. Amennyiben úgy döntenek, lejátszhatják üzenetedet és reagálhatnak rá, így Te magad is részese lehetsz a kommunikációnak interaktív módon.

Van a platformon egy olyan opció is, hogy megtaláljuk a megfelelő beszélgetőpartnert. Ha már megvan, hogy milyen témáról beszélnénk, akkor az alkalmazás összepárosít minket azokkal a felhasználókkal, akik eddigi viselkedésük alapján alkalmasak lennének beszélgetőpartnernek.

juja-han-ut55xxqlqgu-unsplash.jpgRáadásul a TV- és rádióadásokhoz hasonlóan előre bejelenthetjük, promótálhatjuk műsorunkat, így fokozva a felhasználók várakozását.

A népszerű közösségi applikációkhoz (Instagram, TikTok) hasonlóan a Stereo is rendelkezik Felfedezés oldallal, ahol kategória, hashtag vagy felhasználónév alapján is megtalálhatjuk a számunkra érdekes tartalmakat, tartalomgyártókat.

Biztonság

A Stereo egy nyilvános, bárki számára hozzáférhető felület, emiatt a felhasználóknak lehetősége van jelenteni más profilokat, akikkel nem szeretnének kommunikálni. Így amennyiben használod a platformot és olyan bántó hozzászólásokat, illetlen megjegyzéseket látsz, jelentsd nyugodtan és tiltsd le a felhasználót, így a jövőben nem tudja majd felvenni a kapcsolatot veled.

Ha szeretnél kicsit jobban beleásni magad a használatába, ez a videó segítségedre lesz:

Forrás: https://stereo.com/about

Szólj hozzá

podcast újdonság új platform Stereo újgenerációs felületek