2021. okt 05.

Leállt a Facebook, mi lesz velünk? – Világvége mémgyűjtemény

írta: Sáringer Viktória
Leállt a Facebook, mi lesz velünk? – Világvége mémgyűjtemény

sssss.PNGMár minden hírportál megjelenítette, hogy a Facebook, az Instagram, a Messenger és a WhatsApp a tegnapi nap folyamán órákra megadta magát. Ilyen hosszú közösségi média szünetünk nem volt mostanában és nagyon sokan nem értették, mi történik.

Mivel többször is úgy jeleztek vissza a közösségi felületek, hogy nem sikerült frissíteni az oldalt vagy nem volt sikeres a betöltés, a legtöbben azonnal az internetszolgáltatókat kezdték hibáztatni, hogy elment a net. Azonban a modemek, routerek többszörös újraindítása sem oldotta meg a gondot. Talán a telefon, tablet, laptop a hibás? Indítsuk újra azt is! Még mindig semmi… No és akkor az emberek elkezdtek a megmaradt közösségi média opciókhoz fordulni: YouTube, TikTok, Snapchat, Twitter… Például a TikTokon hirtelen számtalan videó megjelent a közösségi média felületek leállásáról és akár pár perc alatt is több százezres kedvelést tudtak produkálni a tartalmak, amiket sorra dobott fel a For You Page, hogy mindenki tájékozódjon a dologról.

Az emberek válaszokat akartak és egy helyet, ahol panaszkodhatnak, így hirtelen megugrott azok száma, akik most regisztráltak a Twitterre vagy hosszú idő után most léptek be újra.

Erre maga a közösségi oldal is reagált:

És persze a nagy cégek gyors, humoros reakciói sem maradtak el:

244571826_374594144388590_2807731876512419871_n.jpg

És persze a mémgyár is beindult:

 

Hogy így a cikk végére egy kicsit komolyra is fordítsuk a szót, ez a leállás arra kényszerítette a felhasználókat, hogy ha akarnak, ha nem, de órákra lekapcsolódjanak a legkedveltebb közösségi felületekről. Bizony sokan érezhettek dühöt, idegességet, stresszt vagy szorongást, amiért nem tudják, mi történik online, nem kommentelhetnek, nem csekkolhatják közösségi profiljaikat.

detox_1.PNGÉs az, hogy mindenki átrohant a még működő közösségi oldalakra sem jó jel, ugyanis a legtöbben nem csak azért mentek, hogy informálódjanak a hibáról, hanem mert egyszerűen muszáj volt online lenniük, muszáj volt a közösségi oldalakon tartózkodniuk. És ez már nem feltétlen egészséges, ha nem bírunk ki pár órát online jelenlét nélkül.

Érdemes lehet elgondolkodni egy digitális detoxon, ami az ilyen helyzetek átvészelésében segít és abban is, hogy kiegyensúlyozottabbak legyünk, több időt tudjunk fordítani a való életre és kevesebbet az online világra. Ismerd meg programunkat ITT!

Szólj hozzá