2023. dec 20.

Hogyan szerezd meg a követők figyelmét? Máris mondjuk!

írta: Sáringer Viktória
Hogyan szerezd meg a követők figyelmét? Máris mondjuk!

blog_44.pngAz Instagram - a közösségi média más felületeihez hasonlóan - tele van lehetőségekkel és kihívásokkal. Ha Te is sikereket szeretnél elérni ezen a platformon, akkor az egyik legfontosabb kérdés az, hogy mégis hogyan tudsz kiemelkedni a tömegből ezen a rendkívül telített piacon, ahol töménytelen mennyiségű tartalom érhető el, mindenki érvényesülni akar és bizony számtalan márka jelen van már. Habár elsőre lehet nehezen hiszed el, de ez nem reménytelen feladat!

Hogyan tűnj ki a tömegből?

A titok az, hogy felkeltsd a követők figyelmét és rávedd őket az elköteleződésre. Ez azt jelenti, hogy érdekli őket tartalmad, aktivitást fejeznek ki, végignéznek egy videót, átlapozzák a galériát, elmentik a képedet és így tovább. És ez egy remek üzenet az algoritmus számára, ami miatt legközelebb is szívesen megmutathatja majd tartalmadat az adott felhasználónak. No és persze ha sokan reagálnak valamire, akkor az biztosan érdekes vagy figyelemfelkeltő, ezért egyre több új felhasználónak is feldobhatja az Instagram a posztot.

Mi a teendőd, hogy aktivizáld a követőbázist? Sorolunk is pár ötletet:

Izgalmas sztorik

Az Instagram történetek egy fantasztikus eszköz arra, hogy a követőid szeme elé kerülj. Légy kreatív és rendszeresen ossz meg izgalmas történeteket, melyek felkeltik az érdeklődést. Ennek a tartalomtípusnak nagy előnye, hogy azokhoz is eljut, akik nem szívesen görgetik a képfolyamot, ráadásul rövidsége miatt könnyen és gyorsan fogyasztható, időérzékenysége miatt pedig nem halogatják későbbre az emberek a megtekintést. Kiváló elhelyezkedése miatt szembeötlik, amint valaki belép az Instagram alkalmazásba.

Nem mindegy a „mikor”!

Az Instagram algoritmusában rengeteg dolog szerepet játszik, többek között a megosztás ideje is. Ha eltalálod a jó időpontot, akkor nagyobb láthatóságot érhetsz el! A statisztikákkal láthatod, mikor aktív közönséged, az ütemezési opcióknak hála pedig nem muszáj egész nap a telefon mellett ülni, előre be is időzítheted a megfelelő időpontra a tartalmakat. Az időzítés segítségével maximalizálhatod az elköteleződést.

Vond be a közönséget is

Az igazi közösségépítés kulcsa az együttműködés – és bizony nem csak influencerekkel! Érdekesség, hogy a marketingesek 60%-a az Instagramot használja szolgáltatási csatornaként. Válaszolj követőidnek a kommentekre és üzenetekre, tett közzé saját oldaladon vagy sztoridban is a felhasználók által generált tartalmakat és akár hozz létre erre épülő kampányokat is! Az ilyen típusú tevékenységek növelik a bizalmat, a hűséget és a követői elkötelezettséget.

lush-engagement-on-instagram.png

A Lush Cosmetics például időt szán a kérdések megválaszolására és a követők bevonására is. Ez azt eredményezi, hogy az ügyfelek rendszeresen visszatérnek oldalukra és szívesen kommentelnek.

Csak a valódi számít

Az Instagram követőbázis növelésekor nem érdemes még csak eljátszani sem a követővásárlás gondolatával. A hamis követők ronthatják a hitelességet, veszélybe sodorhatják fiókod meglétét és értelmük sincs, hiszen nem segítik elő a valós konverziót. A valódi, elkötelezett követők sokkal értékesebbek, így értük kell dolgoznod! Nyilván ez nem lesz olyan könnyű, mint pár kattintással és egy kis pénzköltéssel növelni a követők számát, de hosszútávon kifizetődő a keményebb munkát választani a valós bázis felépítéséhez.

Kerüld el a hamis követőket, és helyezd a hangsúlyt az igazi emberekkel való kapcsolatra!

Egyedi, kreatív és különleges

Nincs másik olyan Instagram fiók, mint a Tied. Mutasd be az egyedi stílusod, csillogtasd meg kreativitásod és légy jelen bármely felületen is, sose távolodj el túlságosan a márka értékrendjétől és arculatától. Add önmagad, miközben az arculati és értékrendi kereteket is szem előtt tartod.

Sosincs vége a tanulásnak

Úgy, mint az életben, a közösségi médiában sem dőlhetünk hátra és gondolhatjuk, hogy már mindent láttunk és tudunk. A folyamatos változás az online tér velejárója és akár egyik napról a másikra hatalmas módosítások, új algoritmusok, felületek, trendek nyerhetnek teret, amik az eddigi stratégia módosítását követelik meg.

Az elemzés és a folyamatos tanulás a siker kulcsa! Ismerd meg versenytársaid stratégiáját és a platform legfrissebb trendjeit, hogy naprakész lehess és ne maradj le iparágad további képviselőitől.

Te is nyitsz a közönség felé?

Az Instagram sikeres használatához a kulcs a kreativitásban, az együttműködésben és az elemzésben rejlik. Ismerd meg a közönséged és szólj hozzájuk egyedi, megragadó tartalommal!

collage012345.pngInstagram kurzusunkkal az alapoktól ismerheted meg ezt a hazánkban is népszerű közösségi felületet és potenciális marketingcsatornát. Érdekelnek a részletek?

Forrás: https://sproutsocial.com/insights/how-to-get-followers-on-instagram/

Szólj hozzá

marketing poszt tartalom közösség tipp ötletek tippek tanácsok követés aktivitás közösségi média követő posztok marketing eszközök influencer posztolás követőbázis aktivitásnövelés közönségépítés