2024. feb 13.

Ezek az újdonságok várhatóak az Instagramon

írta: K.Klarissza
Ezek az újdonságok várhatóak az Instagramon

cover_9.pngNaprakész vagy az Instagram változásaival kapcsolatban? Kíváncsi vagy, mely Instagram frissítések várhatóak?

Ebben a cikkben megvizsgáljuk azokat az Instagram módosításokat, amelyek hatással vannak a marketingedre.

1. Instagram történetek

Az Instagram jelenleg egy új együttműködési funkciót tesztel, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy történeteket készítsenek barátaik számára. A funkció úgy működik, hogy lehetőséget ad a felhasználóknak, amikor történetet hoznak létre, hogy megosszák azt egy barátjukkal.

A felhasználó egy menüből kiválaszthatja, hogy melyik barátjával szeretné megosztani és üzenetben elküldheti neki. A barát ezután megtekintheti a történetet és dönthet úgy, hogy megosztja a saját nyilvános történeteként. Ha megosztja, az eredeti alkotó felhasználóneve megjelenik a történetben, jelezve, hogy ki készítette.

Az Instagram új „baráti történetek” eszköze innovatív módszernek tűnik az egyének és a márkák számára egyaránt az együttműködés megkönnyítésére. Hiszen ez az új formátum leegyszerűsíti a folyamatot azáltal, hogy megoldja a márkatartalom létrehozásával és kezelésével kapcsolatos kihívásokat. Mostantól a márkák arra késztethetik a rajongókat, hogy hozzanak létre márkás tartalmat, és egyszerűen küldjék be azt felülvizsgálatra és esetleges újramegosztásra – teljes ellenőrzést tartva a nevük alatt megosztandó tartalmak felett.

2. Kivágott matricák

A felhasználók mostantól létrehozhatnak kivágási matricákat bármely felhasználó nyilvánosan közzétett fényképeiből, ha ezt előzetesen a felhasználó engedélyezte. Ha az eredeti fotó készítője törli, akkor a fotón létrehozott matricák az Instagramon is törlődnek. 

A felhasználók a fiókbeállítások vagy az egyéni bejegyzések beállításain keresztül szabályozhatják, hogy tartalmuk újra felhasználható-e a matricákon. Az engedélyek kikapcsolása azt jelenti, hogy más felhasználók nem hozhatnak létre matricákat az adott tartalomból. A forrástartalom eltávolítása a kapcsolódó matricákat is törli.

3. Gyűjtemények

Az Instagram folytatja a nyilvános gyűjtemények fejlesztését, amely az együttműködésen alapuló Gyűjtemények szolgáltatás kiterjesztése.

Ez a funkció lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy a számukra tetsző tartalomgyűjteményeket összeállítsák és megosszák. Ezek a nyilvános gyűjtemények valószínűleg a profilban helyezkednének el, így az újonnan érkezők jobban megismerhetnék az adott felhasználó/márka érdeklődési köreit, hitvallását.

A nyilvános gyűjtemények lehetővé tennék a márkák számára, hogy az alaptermékeiken és szolgáltatásaikon túl többdimenziós identitásukat mutassák be, Instagram-bejegyzéseket, Reels-eket, Storykat stb. gyűjtsenek Pinterest-stílusú táblákon. 

4. Felhasználói tapasztalat Európában

Az európai adatvédelmi szabályozás hatással van a Meta és az Instagram működésére. Mostantól a Meta lehetővé teszi az európai felhasználók számára, hogy lekapcsolják a Facebook-, Instagram-, Messenger-, Marketplace- és Gaming-fiókjukat, ezáltal megszüntetve közöttük az adatáramlást.

A cél a platformok szétválasztása és az adatmegosztás korlátozása. Az európai közönséget megcélzó marketingszakemberek számára ez az adattöredezettség kevésbé egységes fogyasztói profilokat és betekintést jelent a hirdetések, az üzenetküldő és az elköteleződési kampányok során. Ahogy a Facebook és a Messenger vagy az Instagram közötti kapcsolatok meglazulnak, mind a hirdetés, mind a mérés nagyobb kihívást jelenthet.

A fő platformok azonban ügyesen fejlődnek, hogy megfeleljenek a szabályozási és adatvédelmi változásoknak. Tehát, bár ez időközben zavaró, a hirdetők alkalmazkodni fognak ahhoz, hogy új stratégiákat találjanak, amelyek maximalizálják az európai felhasználók elérését és eredményeit. 

A fogyasztói adatok változhatnak, de az innovatív marketing folytatódik.

ugyfel_12_1.pngSzeretnél naprakész lenni az Instagrammal kapcsolatban? Workshop-unk segítségével a felület minden trükkjét és marketing lehetőségét eláruljuk! Részletek ITT!

Forrás:

https://www.socialmediaexaminer.com/instagram-updates-stories-cutouts-future-features-and-more/

Szólj hozzá

marketing poszt tartalom tipp változás újdonságok ötletek friss tippek újítás történetek tanácsok posztok 2024 posztolás Instagram Insta sztorik